Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МУЧНИНА, КО ЈЕ ПЕС: Од анонимуса до политичких висина!

Пише: Иван Милошевић

Иде ми на ону ствар овај ПЕС! Ко је до врага ПЕС, како постадоше алфе и омеге нашег политичког живота, ко их је извукао из тајних и јавних канала и од њих направио политичаре? И то не било какве, него оне који одлучују о свима нама, кроје нам капу уздуж и попријеко, обећавају брда и долине, повећавају плате, али и цијене у маркетима, воде у Европу и спајају неспојиво!

Када видим шта раде Јаков и Милојко, дође ми да одем одавде. Милојко диктира законе, а Јаков их враћа, Милојко повећава плате, а Јаков приговара за цијене, Милојко формира развојну банку, а Јакову као нешто није јасно, Милојко усваја нове прописе о полицији, а Јакову се то нешто не свиђа… Играју политички пинг – понг, инате се и свете један другом, надгорњавају ко је бољи, руше, па формирају власт и намичу мак на конац! Мислио сам да након Мила и Момира нећемо имати такав несрећни политички двојац без кормилара да нас зајебава гдје стигне и не стигне, кад оно ћорак, Милојко и Јаков настављају тамо гдје су стали Мило и Момир! Зајебавају нас тако и толико да је о томе мучно и писати!

За Јакова комплет гласали Срби, а он данас све ради против Срба. Окренуо се ДПС-у и његовим сателитима и са њима размјењује аргументе против човјека којег је лично предложио за премијера! Земљо, отвори се!

Ко је довео Јакова и Милојка? До прије четири године нијесмо знали ни да постоје, нијесмо их видјели на протестима против ДПС-а од 2006. године, па наовамо, није их били ни на литијама, није их било нигдје гдје се требало одупријети диктатури Мила и ДПС-а! А данас Јаков каже да је његова заслуга што је ДПС смијењен након 30 година! Више сам ја заслужан за смјену ДПС-а од Јакова, па да он хљеба неће јест! Тридесет година сам писао против ДПС-а и када је ту странку и њене епигоне смијенио митрополит Амфилохије очекивао сам да ће дио бунтовника из ДПС времена добити прилику да покажу шта знају. Међутим, Здравко, за кога такође не знамо одакле је дошао, али знамо ко га је предложио, довукао је из бијелог свијета тобожње експерте Јакова и Милојка и добили смо оно што нијесмо тражили – да нам политички анонимуси кроје побједу над ДПС-ом!

Ко је, побогу, овај Чарапић, па Лаковић, па Драговић, па Урошевић, па Миловић, па Јакшић, Ињац, Недовић, Јевросима, Ћинћур, Божовић, Пејовић, Вуковић и остало Милојково друштво? Гдје су били током претходних 30 година и са киме су вино пили? Против ДПС-а нијесу били и нико их није видио међу демонстрантима против ДПС режима? Данас и сами кажу да су радили у Бемаксу, служили полицији, били на Миловом факултету, а и данас се не мичу са њега, углавном били су лијепо ситуирани у ДПС систему и ништа им није фалило! Међутим, данас су постали првоборци против ДПС-а, тврде да би ДПС и даље владао да њих није! 

И ваљда је требало овако да буде, када након 30. августа неко није дао да се формира власт од оних који су на изборима побједили ДПС. Умјесто њих на власт су дошли тобожњи експерти на челу са Здравком и Дританом, кардинална грешка је направљена, нормалан политички дил претворио се у своју супротност и власт су добили они који је нијесу ни освојили нити се борили за њу. Умјесто ДФ-а, Демократа, СНП-а, у фотеље су ускочили Јаков, Милојко, Тамара, Маша и остала тотална анонимна политичка боранија и довела нас овдје гдје смо данас! 

И шта сад? Очигледно ништа и идемо даље! Ипак, ово даље било ми некако подношљивије када би они који су довели Јакова, Милојка и остале поменуте на власт, рекли зашто су то урадили и ко им је рекао да то раде! А добро се зна ко је то и ко је био политичка улазница Јакову и Милојку за политичку каријеру! 

На жалост од оних који су довели Јакова и Милојка и друштво не чује се ни слово! Ћуте! И не знам ни сам која ми је она ствар да ово пишем, боље и да ја ћутим и крцкам дане слободе који нијесу онакви какве сам их замишљао. Вјероватно сам за то сам крив, па ми је то што ми је! Ипак, када видим Милојка и Јакова шта раде и како играју пинг – понг, дође ми да пукнем и нешто напишем! Не користи, сигурно штети, али мени је свеједно!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРБИЈА СЕ ВРАЋА СРБИЈИ, АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ: Споменик Дражи Михаиловићу на Теразијама, измјестити обиљежја Броза, Моше, Рибара и Милутиновића са Калемегдана!

УДРУЖЕЊЕ БОРАЦА РАТОВА ОД 1990. ОГОРЧЕНО НА ВЛАДУ: Забранили да снимамо у касарни, скандалозан приручник Министарства просвјете о злочинима 90-тих!

КОЈА ФАЦА, БОРИС МУГОША: Двије деценије потонули у служењу ДПС- у, данас им Подгорица тоне!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

dilas

ЏАБЕ ПАО БЕРЛИНСКИ ЗИД, ЏАБЕ ЕУ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ОСУДИ ТОТАЛИТАРНИХ РЕЖИМА: Монтенегрини додјељују награду “Милован Ђилас”!

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!

krnovo1

КРНОВСКИМ СТРАДАЛНИЦИМА

pogled2

РУСКИ ПОГЛЕД: Напријед – ка светим оцима!

milanberane

БЕРАНЕ, ПОЛИТИКА И КЊИЖЕВНОСТ: Милан Кнежевић из угла пјесника!