Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МОНТЕНЕГРИНИ ОДЛУЧИЛИ: Ухапсиће “Срце Србије”, УКД није дао аушвајс за употребу културних добара!

Аутори спота „Срце Србије“ нијесу добили одобрење Управе за заштиту културних добара за снимање на територији Црне Горе, те самим тим сматрамо да се на тај начин на незаконит и на крајње непримјерен начин злоупотребљавају културна добра Црне Горе – саопштено је Порталу ЕТВ из те институције.

Они су за тај медиј потврдили да су упутили ургенцију Управи за инспекцијске послове, Одсјеку за инспекцију за заштиту културних добара за хитно поступање и предузимање радњи и мјера из своје надлежности.

То су учинили, како су прецизирали, узевши у обзир да није испоштована процедура прописана чланом 58. Закона о заштити културних добара.

Подсјетимо, и Министарство културе и медија (МКМ) јуче је саопштило како ни њима није упућен захтјев за дозволу снимања спота “Срце Србије”, чиме је, како су навели, инострани продуцент прекршио више закона из области културе, који уређују поступање у конкретном случају, због чега је тај ресор упутио Управи за инспекцијске послове иницијативу за вршење инспекцијског надзора.

Порталу ЕТВ су саговорници из области продукције незванично казали да би аутори, на основу локација на којим је спот снимљен, требало да буду кажњени износом од 30 до 50 хиљада еура.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КОЈА ФАЦА, БОРИС МУГОША: Двије деценије потонули у служењу ДПС- у, данас им Подгорица тоне!

СЛИЈЕПИ КОД ОЧИЈУ, ДПС БУНЕ И УЗБУНЕ: Бивши режим видио дјецу из Црне Горе код Вучића, Министарство просвјете тврди да их тамо нијесу слали!

СРБИЈА И СРПСКА: Дан српског јединства!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

dilas

ЏАБЕ ПАО БЕРЛИНСКИ ЗИД, ЏАБЕ ЕУ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ОСУДИ ТОТАЛИТАРНИХ РЕЖИМА: Монтенегрини додјељују награду “Милован Ђилас”!

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!

krnovo1

КРНОВСКИМ СТРАДАЛНИЦИМА

pogled2

РУСКИ ПОГЛЕД: Напријед – ка светим оцима!

milanberane

БЕРАНЕ, ПОЛИТИКА И КЊИЖЕВНОСТ: Милан Кнежевић из угла пјесника!