Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МОНТЕНЕГРИНИ НА АПАРАТИМА: Над Црном Гором се надвила сјенка (Андрија Мандић и капела) мрачнија од италијанске на Петровдан 1941. године!

Пише: Иван Милошевић

Монтенегрини ће дуго памтити овогодишњи Петровдан! Андрија Мандић ослобођен оптужби, чак најавио обнову капеле на Ловћену, а када се томе дода јулска жега, Монтенегрини су у шоку и траже бенседин више. Не знају шта је горе, ослобађање Мандића или капела. Заједно, за њих је као најгора ноћна мора, као да су се врата пакла отворила, а они се тек ухватили за кваку! 

Андреј Николаидис је већ кренуо са предвојничком обуком и тврди да се маузолеј неће дирати, па да он и сви његови хљеба неће јест. Каква паклена капела, када је маузолој њихово светилиште, њихово свевидеће око и идеолошка аксиома. Погинуће за Ивана Мештровића и његов маузолеј и већ спрема тактику и герилу за спречавае вељесрпског наума да на врх Ловћена постави капелу! За Николаидиса то је као потоп, као други долазак Христа, као елементарна и интелектуална катастрофа, након које неће остати ни камен на камену. Хоће Николаидис да брани маузолој и зове породицу Ивана Мештровића да долети у Црну Гору и достави Мандићу и сличнима зчахтјев да се не дира маузолеј, јер је са неба сишао и сам себе прогласио не само за ремек дјело свјетске умјетности, него је и парадигма опстанка Црне Горе и Црногораца!

Николаидису је културни и цивилизацијски тотем савремене и оне прошле Црне Горе маузолеј, катријатиде и бетон! Од комунистичког пројекта направио је Свето писмо и изабрани народ (Монтенегрини) раздијелиће море уколико треба бранити масонски храм хрватског црног мага црвене хрватске умјетности! Боље од владике Рада знају Мештровић и Николаидис шта је Његош хтио и о чему је сањао! Ближи му је маузолеј, него капела! О, људска глупости и мржњо према Србима и свему пто је српско! Када те те двије болести дохвате онда нема помоћи, не помажу љекари и златари! 

А Данијел је остао без даха када је чуо да Мандић неће у затвор! Добио је моментални затвор пробавног и интелектулног система и уколико преживи Петровдан имаће чиме да се бави наредних дана! Кука на судије и тужиоце, каже да су све то продане душе и да негирају оно што су сви ДПС-овци видјели својим очима, а то је да је државног удара на Мила било и да ће га увијек бити док је свијета и вијека! Грми на судство, Сузане, Весне и Зорице, и вапи за ДПС правдом и временом када се само пресуђивало по мјери Мила и ДПС-а!

О кукавно ДПС-овско срце угашено! Зла су надживјела свака, али одлазак са власти и пресуде ван њихове сфере интересовања, неће и не могу!

Петровдан за памћење. Како је кренуло засјениће Петровдан 1941. године! По Монтенегринима над Црном Гором се надвила сјенка окупатора, мрачнија сто пута од италијанске!

Нека нам је Бог у помоћ. Посебно Монтенегринима!

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПРИНЦ ФИЛИП У ЈАСЕНОВЦУ: Размере злочина НДХ тешко су замисливе и неописиве!

ОД ЉУБАВИ ДО МРЖЊЕ: Од Каћуше до Ђура!

ГАРАВИЦЕ, ОБИЉЕЖАВАЊЕ: Од усташког злочина над 12.000 Срба прошло 83 године, провокације Бошњака – у спомен парку ратна застава БИХ!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

geto

“БЕОГРАДСКИ СИНДИКАТ” И ПАВЛИНА РАДОВАНОВИЋ: “Гето”!

naser

АРНО ГУЈОН: Турска ТВ емитовањем серије о Насеру Орићу прекраја историју на Балкану!

Bora-Djordjevic-Bora-Corba

ПРЕМИНУО БОРА ЂОРЂЕВИЋ

Manastir Moraca

ПОХАРА МАНАСТИРА МОРАЧА: Од 5. до 7. септембра 1952. године комунисти уништили на хиљаде пергамената, јеванђеља и осталих црквених списа!

tri

ТРИ ГОДИНЕ ОД УСТОЛИЧЕЊА, МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Настављамо онако како је Свети Сава благословио!