Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МОНАРХИЈА: Помоћ за школу у Краљеву!

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине и Хуманитарна организација Лајфлајн Чикаго, која је под покровитељством Њеног Краљевског Височанства, настављају подршку Школи за основно и средње образовање „Иво Лола Рибар“ у Краљеву, која се бави образовањем ученика са тешкоћама у интелектуалном развоју.

Ова великодушна донација изградње новог игралишта за ученике, како би се допринело унапређењу њихових моторичких вештина, омогућена је од стране породице Михајловић, дугогодишњих добротвора Лајфлајн Чикага, а у знак сећања на покојног г. Никодија „Белог“ Михајловића. Такође треба подсетити да је ова породица и претходно помогла школи потпуном обновом и реновирањем школских тоалета, чиме је обезбеђено да тоалети буду приступачни за особе са инвалидитетом.

Игралиште Никодије „Бели“ Михајловић је изфрађено и опремљено са потпуно новим: гуменом подлогом, љуљашкама, летњиковцем за игру са клупама, две додатне спољашње клупе, четири канте за отпатке и новом оградом од лишћа на предњој и левој страни игралишта (одвајајући га од остатка школског дворишта).

Моторичке вештине су кључне за развој у раном детињству, јер оне предстваљају основу за свеукупни бихевиорални развој детета, као и физичке интеракције. Фине моторичке вештине обухватају коришћење шака и прстију за коришћење малих предмета, док грубе моторичке вештине подразумевају употребу већих група мишића у телу за извођење покрета попут трчања и скакања. Фине и грубе моторичке вештине играју значајну улогу у обликовању способности детета да обавља свакодневне активности и учествује у разним физичким активностима. Овакве донације су веома важне за децу, посебно за ону са тешкоћама у развоју, како би радили на унапређењу својих моторичких вештина.

Веома сам срећна што смо овом донацијом пружили деци прилику да имају лепши и сигурнији простор за игру, али што је још важније, за развој. Захваљујући Лајфлајн Чикагу, породици Михајловић и мојој Фондацији у Београду, ученици ове школе знају да увек мислимо на њих. Наша деца заслужују сваку могућу подршку, и ми смо увек ту да поделимо нашу љубав према њима, исто као што деца школе „Иво Лола Рибар“ деле своју безграничну љубав са нама сваки пут када их посетимо, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Директорка школе „Иво Лола Рибар“, госпођа Биљана Мандић Димитријевић, је изјавила: “Прелепо игралиште које је наша школа добила на поклон сведочи великој жељи породице Михајловић да омогући деци са сметњама у развоју да у једном потпуно безбедном окружењу проведу време за релаксацију и игру. За школе попут наше, школе за децу са сметњама у развоју, оваква игралишта су од изузетне важности јер унапређују опште здравствено стање наших ученика а време проведено у школи, за већину њих је једино време које проводе ван куће. Стога искрену захвалност дугујемо породици Михајловић, Хуманитарној организација Лајфлајн из Чикага и Њ.К.В. Принцези Катарини на овој значајној донацији.”

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МОНАРХИЈА: Пријем потомака спасених пилота у мисији “Халијард” код Карађорђевића!

ОДРЖАНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА О СРПСКОМ ГЕНИЈУ: Никола Тесла оживио у Чикагу!

ВОЈНИ РОК УНИО ПАНИКУ МЕЂУ АЛБАНЦЕ ИЗ ПРЕШЕВА: Радије би у ткз. Косовске снаге, него у Војску Србије!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

mini1

ГРАЂАНСКИ РАТ МЕЂУ СРБИМА: Предлог Александра Шапића за споменик Дражи Михаиловићу у Београду дигао на ноге србијанске неокомунисте, у Црној Гори Павле Ђуришић на чекању, Тито на обали Мораче!

draza

РЕАКЦИЈА ЂЕНЕРАЛА МИХАИЛОВИЋА НА КРАЉЕВ ГОВОР 12.СЕПТЕМБРА1944. ГОДИНЕ: Пољубио кокарду и наредио: “Покрет”!

ner9

ДИКТАТУРА ПРОЛЕТЕРИЈАТА: Кад се ДПС у Подгорицу врати, мало морген!

giska

СЈЕЋАЊЕ: Ђорђе Божовић – Гишка!