Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МОНАРХИЈА: Краљевски пар Србије на вјенчању принцезе Теодоре у Атини!

Током протеклог викенда, Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина били су гости на венчању Њ.К.В. Принцезе Теодоре од Грчке и Данске и г. Метјуа Кумара, адвоката из Сједињених Америчких Држава, које је одржано у Атини у Грчкој.

Њихова Краљевска Височанства су били одушевљени јер су били у прилици  да присуствују  овом радосном тродневном догађају и да заједно са Краљевском породицом Грчке и многим другим гостима прославе склапање брака Престолонаследникове кумице и њеног вереника. Принцеза Теодора је иначе четврто од укупно петоро деце покојног Њ.В. Краља Константина II од Грчке и Њ.В. Краљице Ане-Марије, а њени кумови на крштењу, поред Њ.К.В. Престолонаследника Александра, били су и покојна Њ.В. Краљица Елизабета II од Уједињеног Краљевства, Њ.В. Краљица Маргрета II од Данске (њена тетка по мајци) и покојни Њ.В. Краљ Михајло I од Румуније.

У петак, 27. септембра, младенци су приредили свечану вечеру за блиске пријатеље и чланове породице у Музеју Византије и хришћанства у Атини. Венчање је одржано у суботу 28. септембра у Катедралном митрополијском храму у Атини, након чега је уследио свечани пријем. Обред венчања служио је Његово Високопреосвештенство Митрополит Сироса, Тиноса, Андрооса, Кеоса и Милоса Доротеј II. У недељу је одржан опроштајни ручак у хотелу One & Only Aesthesis.

Моја супруга и ја смо врло срећни што можемо да поделимо радост овог дивног дана са мојим кумчетом и њеним младожењом. Они су изванредан пар коме желимо много радости, доброг здравља, сваког напретка, разумевања и љубави. Кренули су на дуго путовање, али шта год да им живот донесе, важно је да ће кроз све то пролазити заједно. Велики тренуци у животу се не дешавају често, дан венчања је сигурно један од њих. Оно што желимо младенцима је да не чекају следећи велики тренутак, већ да сваки дан свог брака сами учине посебним, великим. Сваки секунд проведен са особом која нам значи све у животу је нешто изузетно, изјавио је Њ.К.В. Престолонаследник Александар.

Младенци су морали неколико пута да померају датум свог венчања, прво због пандемије коронавируса, а касније због смрти оца кога је невеста јако волела, Краља Константина II. Садашњи датум је веома симболичан јер је веома близу годишњице брака родитеља Принцезе Теодоре, који су се венчали 18. септембра 1964. године у Атини.

Односи између Краљевских породица Грчке и Србије увек су били обележени искреним и срдачним пријатељством и дубоким породичним везама. Поред тога што је Њ.К.В. Принцеза Теодора од Грчке кумче Њ.К.В. Престолонаследника Александра, њен покојни отац, Њ.В. Краљ Константин II, био је кум на венчању Њ.К.В. Престолонаследника Александра и Њ.К.В. Принцезе Катарине 1985. године. Његово Величанство је такође био и крштени кум Престолонаследниковим синовима, Њ.К.В. Принцу Наследнику Филипу и Њ.К.В. Принцу Александру. Деда Престолонаследника Александра по мајци, Њ.В. Краљ Александар од Грчке, био је рођени брат Њ.В. грчког Краља Павла, оца Краља Константина II. 

Заједно са Краљевским паром Србије, присуствовале су и Краљевске породице Европе укључујући: Њ.К.В. Престолонаследника Павлоса и Њ.К.В. Краљицу Ану-Марију који су предводили остале чланове Краљевске породице Грчке, Њ.В. Краљицу Софију од Шпаније, Њ.К.В. Принцезу Бенедикту од Данске, као и многи други уважени гости.  

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

САД СЕ ВИДИ, САД СЕ ЗНА, КО СЕ КОМЕ ДОПАДА: Мило позвао Јакова да сарађују, Срби нијесу угрожени, Црна Гора руинирана, а Србија Вељесрпска!

ЈУБИЛЕЈИ: Битка на Крусима!

МАРТОВСКИ ПРЕГОВОРИ КОМУНИСТА И ЊЕМАЦА: Четници за Тита већи непријатељи од Трећег Рајха!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

epa11476746 Former US President Donald Trump is rushed off stage by secret service after an incident during a campaign rally at the Butler Farm Show Inc. in Butler, Pennsylvania, USA, 13 July 2024.  EPA-EFE/DAVID MAXWELL

ДОНАЛД ТРАМП: Свети Архангеле Михаиле, брани нас у борби!

Milo-Djukanovic-1478

САД СЕ ВИДИ, САД СЕ ЗНА, КО СЕ КОМЕ ДОПАДА: Мило позвао Јакова да сарађују, Срби нијесу угрожени, Црна Гора руинирана, а Србија Вељесрпска!

tabla

КОСМЕТ СРПСКО СТРАТИШТЕ: Код Звечана уклоњена табла на ћирилици, замијењена натписом на латиници, албанском и енглеском језику!

Milica-Pejanovic-Djurisic-214-1024x713

МИЛИЦА ЈЕДИНИЦА У ДПС-У: Малигни утицај Москве, Београда и Бања Луке, незадовољна и Кином!

kosovo-zloc-in-sec-anje-stefan-stojanovic-14

ПРИЈЕТЊЕ ТАЊУГУ: Ваши новинари ће добити метак у потиљак када кроче на Косово!