Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ НЕЋЕ КОД МИЛАТОВИЋА: Јакове све радиш против Срба, није морално да пређем преко тога!

Предсједник Демократске народне партије (ДНП) Милан Кнежевић захвалио се на позиву предсједнику Црне Горе Јакову Малатовићу да присуствује свечаности поводом добијања ИБАР-а, али је истакао да неће доћи.

У наставку преносимо Кнежевићемо саопштење:

Поштовани предсједниче Јакове Милатовићу, захваљујем Вам се на позиву да присуствујем свечаности поводом добијања ИБАР- а, али Вас обавјештавам да нећу присуствовати истој, због наших све наглашенијих разлика које доводе у питање људско партнерство које смо изградили са Вама за вријеме другог круга предсједничких избора.

Подсјетићу Вас, да сам тад заједно са актуелним предсједником Скупштине Андријом Мандићем водио интензивну кампању у име коалиције некадашњег ДФ-а, како би били изабрани за предсједника Црне Горе. И без лажне скромности могу изјавити да је наша коалиција пресудно допринијела Вашој побједи која је означила и дефинитвни крај тродеценијске владавине ДПС-а.

Све што се након тога издешавало, а односи се на Ваше ставове поводом спољње и унутрашње политике у потпуној је колизији са мојим, али што је важније, и са ставовима оних грађана који су Вам на мој позив дали подршку у другом кругу предсједничких избора.

Ваше посљедње медијске реакције, обојене двоструким аршинима, у односу на Резолуцију у Сребреници и Резолуцију о геноциду у систему логора у Јасеновцу, Дахауу и Маутхаузену, представљају само кулминацију нашег мимолажења које не могу игнорисати.

А и не би било морално да се након неколико мојих јавних критика упућених Вама, почев од сусрета са кипарским архиепископом, преко недавања сагласности да наш кандидат Драган Бојовић буде именован за амбасадора у Руској Федерацији, до Ваших двоструких аршина у односу на двије неуопоредиве резолуције о Сребреници и Јасеновцу чиме сте директно доопринијели погоршању односа са нама најближом Србијом, сјутра појавим на коктелу који организујете, и да глумим како се ништа није догодило.

Нажалост, догодило се много тога у ових годину дана Вашег мандата, што ме спречава да будем дио сјутрашње представе како је све у најбољем реду.

Такође, сматрам да Црна Гора не смије бити талац Вашег сукоба са премијером Милојком Спајићем, у којем су на Вашу страну стали као медијска логистика концерн Вијести и медији под контролом ДПС-а, што и те како забрињава и доводи у питање Вашу самосталност у доношењу одлука и јавном саопштавању ставова.

Толико наглашене сујете, нетрпељивости, нарциосиодности, није добро ни у некој фирми у стечају, а не међу највишим функционерима државе која претендује да буде прва сљедећа чланица ЕУ.

Све ово Вам саопштавам јер нисам спреман да будем дио ни Спајићевог (што он зна и без обзира на наше разлике и поштује), али ни Вашег политичког система дјеловања.

Партија коју предводим има јасан идеолошки и државотворни пут са којег неће скренути ни због Вас, нити било ког другог, имамо свој интегритет, утемељеност у бирачком тијелу, и јасно дефинисан став да су у политици најважнији принципи због којих смо добили подршку грађана.

Можемо градити партнерске односе, али никако на начин да Ви, или било ко други може помислити да нас користи као средство обрачуна за превласт у институцијама моћи.

Господине предсједниче, кад будете показали суштинско интересовање за побољшањем наших односа, спреман сам да се укључим у овакве и сличне активности које организујете. До тад, као и за вријеме Вашег претходника, нећу се одазвати ни једној државној или другој свечаности коју будете организовали.

На крају овог мог обраћања, Вама и Вашој породици, лично желим сваки напредак и благостање.

Такође, пошто у мом политичком дјеловању нема ништа скривено, обавјештавам Вас да ће овај мој одговор Вама бити прослијеђен и средствима јавног информисања, саопштио је Кнежевић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОЛИТИЧКИ БИСЕРИ АДРИЈАНА ВУКСАНОВИЋА: Хрватска није заслужила овакав третман, код Јакова озбиљна ситуација, савез са Мандићем и Кнежевићем Црну Гору води у пропаст!

“ЕВРОПСКИ” ИМИЏ “ЕВРОПСКЕ” ПРВЕ ДАМЕ ДПС-А: “Дошла потоња времена, башибозук, багра и брабоњци устали да обнављају Душаново царство”!

У НОВОЈ СРПСКОЈ ДЕМОКРАТИЈИ НЕМАЈУ ДИЛЕМУ: Јаков да разговара са грађанима који су га бирали, а не са Рањом и власницима “Вијести”!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

dps-skupstina-750x410.png.pagespeed.ic.y_W3xNaC9d (1)

БИО САМ У ПРАВУ: Монтенегрини заказали Први антисрпски устанак за 13. јул!

francuska-t

ЉЕВИЧАРИ У ПАНИЦИ, ПО ОБИЧАЈУ ИЗАЗИВАЈУ НЕРЕДЕ: У Француској на изборима у првом кругу побиједила десница, Макронова странка тек трећа!

milan7

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ НЕЋЕ КОД МИЛАТОВИЋА: Јакове све радиш против Срба, није морално да пређем преко тога!

dps-skupstina-750x410.png.pagespeed.ic.y_W3xNaC9d (1)

СПРДЊА ОД ДПС-А: Тридесет година позивали на поштовање институција, данас блокирали парламент и окупирали говорницу!

aleksandar-vucic-8-670x447

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ПОРУЧИО МОНТЕНЕГРИНИМА: Резолуција о Јасеновцу није моје дјело, Мандића нијесам звао, то могу да потврде Јаков и Милојко!