Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МЕДИЈИ: Малтретирање Срба у емисији “Начисто” Петра Комненића!

Пише: Иван Милошевић

Није ми јасно зашто политички представници Срба добровољно пристају да их малтретира Петар Комненић у емисији “Начисто” на ТВ Вијести. Као да добровољно пристају да стану испред вербалног стрељачког вода и унапријед се обавежу да ће примити сваки “метак”! Милан Кнежевић је синоћ био изложен вербалном малтретирању поменутог новинара што је праћено примитивним цинизмом, омаловажавањем и свађалачком гестикулацијом. Синоћњи интервју веза нема ни са једном постојећом новинарском формом, посебно интервјуом и представља класичан примјер како не треба водити интервју. Надам се да ће професори журналистике имати довољно слуха да синоћње и сличне урадке Петра Комненића архивирају и студентима на његовом примјеру покажу како не треба водити интервју! 

Наравно, Петар Комненић није такав када разговара, на примјер, са Милом, Ненадом Чанком, Соњом Бисерко или са неким од политичара који припадају првом или другом помоћном ешалону ДПС-а. Тада је фин, распада се од разумијевања, допушта саговорнику да доврши реченицу, не прекида, љаубазан је и само што саговорнику у студију не скува кафу, Дакле, не ради се о новинару који има изграђен стил да контрира и брани своје и по своме суду ставове грађана и износи аргументацију у складу са њима. Тај његов стил оде у три лијепе када наспрам себе има неког од Срба. Онда се претвори  у тужиоца и судију и чуди ме да након окончане свађе не позове полицију да одведе у Спуж саговорника на вишемјесечну менталну рехабилитацију и ревидирање ставова!

Било ми је синоћ жао Милана Кнежевића и питао сам се какву менталну баријеру има да не оде из студија и прекине мултидисциплинарни ријалити Петра Комненића. То би био прави одговор на Комненићев безобразлук и недостатак васпитања. Ипак је издржао емотивне нападе Петра Комненића и цинична питања и свађалачку интонацију. Ваљда да би доказао вербалну, политичку супериорност или је нешто друго у питању. Што се мене тиче погријешио је и све то би доказао да је напустио емисију и оставио самог Петра Комненића да поставља питања и даје одговоре!

Ипак и из таквог малтретирања могу се донијети неки одговори који опомињу Србе на вријеме да схвате гдје живе и како по судовима Комненића и њему сличних у Црној Гори треба да живе. Више пута је Комненић питао Кнежевића зашто увијек покрећу питања која Црну Гору дијеле, при том наводећи споменик Амфилохију, Српску кућу, однос према НВО који примају паре од странаца, двојном држављанству, симболу скупштине… Дакле, што год да Срби нешпто кажу, а тиче се српских ставова, они дијеле Црну Гору, нервирају пристојни, већином неокомунистички, остатак Црне Горе и не дају им мира. За њих су све те ствари јасне, односно да је митрополит Амфилохије духовно зло, да је Српска кућа Вучићева филијала у Подгорици, да су НВО законом зашптићене уколико раде за НАТО, да је двојно држављанство увод у нестанак Црне Гоире, а да је нови лого повратак за њих мрског краља Александра и његово тобожње вељесрпске идеологије. И нема шта ту да се све то доводи у питање и Срби има све то да прихвате и да све учине да се самоуниште! 

То је и потврда моје тезе да су Срби пожељни политички партнери само онда када ћуте и раде против себе. Чим кажу нешто из властите главе сви се уједине да им дођу главе. Један од тих ујединитеља је и Петар Комненић! Стога савјетујем политичким представницима Срба да не иду у његову емисију и да не дозбољавају да их вербално малтретира и то на добровољној основи! Мучно је то гледати и слушати!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НОВИ ПОЧЕТАК ИЗ КАЗАЊА: БРИКС за Јужне Словене, нову Европу и свијет!

ОСТРОШКА ТРАГЕДИЈА, 81 ГОДИНУ ПОСЛИЈЕ: Док је Срба и Бјелопавлића памтиће се јунаштво пуковника Баја Станишића!

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Кад су наши душмани нашли заједнички језик, изгубили смо заједничку државу”!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

vuk-orovic

ВУК ОРОВИЋ, СРПСКА ДЕМОКРАТСКА ИНИЦИЈАТИВА: Неопходно да српски политички актери у Црној Гори учврсте свој утицај на власт!

ber56

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БЕРАНА ОД ТУРАКА: Артиљеријско утврђење на Јасиковцу пало 16. октобра 1912. године!

miomir1

WOKE РЕВОЛУЦИЈА: Диктатура дубоке љевичарске државе и рушење традиционалних вриједности!

boja

СРПСКА УМЈЕТНОСТ: Бојана Пековић – “Прожимање”!

grafika

ДПС РЕВОЛУЦИЈА: Попис декласирао бивши режим, најављују излазак на улице! Кривуље раста и пада се приближиле, пријети смак ЦГ!