Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

КУРТИ ИЗАЗИВА СРБЕ, ЕУ ЋУТИ: Албанска полиција упала у српске институције на сјеверу Косова!

Председник Српске листе Златан Елек истакао је да данашњи упад у институције Републике Србије показао да Аљбин Курти не жели ни институције Србије, ни Заједницу српских општина, а ни Србе на Косову, посебно на северу.

Данас се јасно видело да Курти не жели Србе на Косову и Метохији. Ово је још један покушај етничког чишћења Срба са Косова и Метохије, пре свега са севера, подвукао је.

Елек је, на конференцији за штампу, казао да се не ради о паралелним институцијама, већ институцијама Републике Србије које су окосница за формирање Заједнице српских општина по Бриселском споразуму из 2013. и 2015.

Курти је показао да не жели ни институције Републике Србије, ЗСО, ни Србе на Косову и Метохји, посебно на северу, нагласио је.

Елек је истакао да је ситуација на северу алармантна после упада специјалне јединице косовске полиције у све објекте Републике Србије. Пренео је да је полиција упала у привремене органе Косовске Митровице, Зубин Поток, Звечан и Лепосавић, у халу спортова у Зубином Потоку, у ПИО Фонд у Северној Митровици, у просторије Канцеларије за КиМ и Косовско-митровачког округа, ЈКП Звечан.

Додао је да је најгнуснији упад у Клинички центар, где су претресане котларница и вешерај.

Овога пута, као и много пута до сада, нисмо видели ни Еулекс, ни Кфор. Јасно се видело да Аљбин Курти не жели Србе на КиМ, и ово је покушај етничког чишћења Срба са Севера Косова, нагласио је Елек.

Потпредседник Српске листе Драгиша Миловић је изјавио да долазак полиције на север Косова има само један циљ – да се народ заплаши како би се иселили.

Нажалост, оно што смо причали свих ових година, затирање свега српског, све што мирише на Србију, наставља се, истакао је Миловић и додао да се на свакој раскрсници налазе јединице специјалне полиције са дугим цевима.

Он је поручио да се Срби и поред свега што Приштина чини, неће селити са Косова, али да траже одговор од међународних представника – да ли они подржавају акције Аљбина Куртија и да ли су постали саучесници у етничком чишћењу Срба. Траже, додао је, и помоћ од државе Србије и председника Александра Вучића.

Ми се налазимо у својој земљи, на својим имањима, у својим кућама, и нећемо се селити. Јесмо забринути, али нећемо се селити, јер морамо истрајати да би наша деца имала перспективу она овим просторима, рекао је Миловић.

Он је указао да се све једностране акције Приштине одвијају у тренутку када су највиши службеници безбедносних структура са Запада пристуни у региону, подсетивши на посету директора ЦИА, адмирала Натоа.

-И поред свих упозорења да се не сме подгревати атмосфера на северу, Курти управо то ради, подвукао је Миловић.

Konferencija za medije Srpske liste

Зато ће, најавио је, затражити састанак са Кфором, Еулексом, Унмиком, амбасадорима Квинте, како би им, каже, рекли да ли они подржавају Куртијеве акције и да ли су саучесници у етничком чишћењу. Поручио је и председнику Србије Александру Вучићу да је Србима на Косову потребна заштита.

Ми смо овде и остаћемо овде, али морамо да очекујемо и подршку државе, Владе Србије, навео је Миловић.

Полиција је јуче, нешто после 17 сати, упала и у зграду Бироа Канцеларије за Косово и Метохију, у којој се налази и седисте Косовско-митровчког округа, те и просторије Покрајинског ПИО фонда. Специјалци су упали и у болнички круг КБЦ Косовска Митровица.

У Лепосавићу, полицајци су упали у некадашњу зграду комитета, у којој се налази Привремени орган општине Лепосавић, Академија струковних студија Косовско-метохијска, одсек Урошевац и Лепосавић и Институт за српски језик и културу, где су развалили врата која су била закључана.

Косовски специјалци упали су и у зграду ЈСКП “Звечан” у којој се налази Привремени орган те општине.

извор: косовоонлине

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРБИЈА СЕ ВРАЋА СРБИЈИ, АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ: Споменик Дражи Михаиловићу на Теразијама, измјестити обиљежја Броза, Моше, Рибара и Милутиновића са Калемегдана!

УДРУЖЕЊЕ БОРАЦА РАТОВА ОД 1990. ОГОРЧЕНО НА ВЛАДУ: Забранили да снимамо у касарни, скандалозан приручник Министарства просвјете о злочинима 90-тих!

КОЈА ФАЦА, БОРИС МУГОША: Двије деценије потонули у служењу ДПС- у, данас им Подгорица тоне!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

dilas

ЏАБЕ ПАО БЕРЛИНСКИ ЗИД, ЏАБЕ ЕУ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ОСУДИ ТОТАЛИТАРНИХ РЕЖИМА: Монтенегрини додјељују награду “Милован Ђилас”!

bera6

ВАСОЈЕВИЋИ: Српске организације без основних услова за рад!

krnovo1

КРНОВСКИМ СТРАДАЛНИЦИМА

pogled2

РУСКИ ПОГЛЕД: Напријед – ка светим оцима!

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!