Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

КРЕМЉ: Владимир Путин угостио Емира Кустурицу, у плану филмови о руским писцима!

Председник Русије Владимир Путин угостио је у Кремљу филмског редитеља Емира Кустурицу, рекавши да Кустуричин приступ историји може да буде “веома занимљив и продуктиван”. Кустурица је захвалио Путину на „историјској правди“ и рекао да жели да сними „руски триптих“ – три филма инспирисана великим руским писцима.

Желим да вам захвалим за вашу личну историјску правду, коју смо ми Словени одувек имали. Ово што се сада дешава у Украјини је борба за нас. Видели смо шта се десило са Бандером у Хрватској када су протерали 230.000 Срба. Мислим да је ова аналогија веома важна за све, рекао је Кустурица у разговору с Путином.

Додао је да планира да сними „руски триптих“ од три филма по писцима Фјодору Достојевском, Николају Гогољу и Лаву Толстоју.

Имам идеју да направим триптих у новом свету, руски триптих, три филма. Први се зове ‘Инжењер лаких шетњи’ – то је моја савремена верзија Достојевског. Затим моја верзија Гогоља ‘Како се Иван Иванович наљутио на Ивана Никифоровича’ – веома смешна и мислим да је важно да се то сада уради. И трећи филм ‘Козаци’ Лава Николајевича Толстоја, навео је Кустурица.

Он је рекао да планира да заврши каријеру након рада на „руском триптиху“ и филму „Ловор“ по делу Јевгенија Водолазкина.

Путин је назвао занимљивим идеје српског редитеља о снимању филмова у Русији. „Те идеје су веома занимљиве и треба да разговарамо о њима“, додао је.

Уметност одражава реалност живота, а данас је само заборављена прошлост. Ваше обраћање историји, чини ми се, може да буде веома занимљиво и продуктивно, рекао је Путин Кустурици, преноси РИА.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЊУЈОРК: У УН чула се истина о страдању Срба у БИХ, присуствовали представници 40 земаља!

РАДОВАН КАЛАБИЋ: „Музеј страве и ужаса” као опомена!

И ОВЕ ГОДИНЕ: Марковдан на Равној Гори!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

јеленаперовиц

ЈЕЛЕНА ПЕРОВИЋ, ЖЕНСКИ МИЛО: СДТ ми се свети!

novosti12

ХРВАТСКА ДЕМОКРАТИЈА: Хтјели би да гасе српске “Новости”!

мурина0

ПРИЈЕ 25 ГОДИНА: НАТО у Мурину убио троје дјеце, данас обиљежавање злочина!

momo-joksimovic1 (1)

МОМО ЈОКСИМОВИЋ, ПАРТИЈА ПЕНЗИОНЕРА: Обновили смо кривичну пријаву притив Вујице Лазовића, надамо се да је Нововић неће одбацити!

анзак

ДАН АНЗАК, ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР: На паради у Аустралији и потомци четника!