Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

КОНТРАСТАВ, САМИР ХАЏИЋ: Санкције Русији штете грађанима, ЕУ не надокнађује ни цент!

Парадокс је да Црна Гора уводи санкције Русији на штету својих грађана, а да јој они који то траже, ЕУ и САД, не надокнађују штету коју наша економија трпи стбог тога, сматра политички консултатнт Самир Хаџић. Он је у емисији “Јутро” на Прва ТВ казао да креирање спољне политике треба да се врати у парламент. Прије сваког усаглашавања наше спољне политике са политиком ЕУ треба процијенити економску штету коју трпе наши грађани и рачун испоставити Бриселу, каже Хаџић.

Он сматра да треба формирати сектор за економску дипломатију при Министарству вањских послова, те да свако усаглашавање безбједоносне и спољне политике треба да прође парламентарни одбор за економију.

Морамо да вратимо улогу парламенту, као и Одбору за спољну политику, прије креирања и усаглашавања спољне и безбједоносне политике. Да се извиди на који начин ће то економски да утиче на Црну Гору. Не постоји ни једна земља на свијету која је увела санкције другој земљи, а да та прва земља трпи економску штету. То је парадокс. За то нема потребе. Уколико се то тражи онда треба да испоставимо рачун – то кошта толико наше грађене. Уколико се не усагласимо значи значи није у стратешком интересу наших грађана. Док год не будемо тако преговарали са ЕУ нећемо имати бенефите за грађане, хоћемо за политичке елите и процес, али не за грађане, рекао је Хаџић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ОБИЉЕЖЕНО 29 ГОДИНА ОД ЕГОДУСА СРБА ИЗ ЗАПАДНЕ СЛАВОНИЈЕ: За злочине нико не одговара, у акцији “Бљесак” убијено 12-оро дјеце!

ПРЕИСПИТИВАЊА, ЦРНА ГОРА И СРБИ: Има ли нам спаса када величамо противнике или зар и ти, сине Дритане!

РОМАН О СРПСКОМ СТРАДАЊУ: Да свијет зна каквог је монструма створио на Косову!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

milo-3

ПОНИЖАВАЊЕ, МИЛО МИСЛИ ДА СМО ИМБЕЦИЛИ: Правду прогласио осветом,Црногорце упоредио са Албанцима!

cetinje

ЛИЦЕМЕРЈЕ НА КУБ, АКТИВИРАНА ДПС ФАЛАНГА: Траже да се пусти Катнић и осуђују медијску хајку на бившег СДТ-а!

лубо

ДПС КОЛУМНИСТА НА ЗАДАТКУ: Док Мило најављује освету, Љубо оптужује православље за радикализацију!

побједАДПС

“ПОБЈЕДА” У ДПС СЈАЈУ: Претпосљедни дани бившег режима или од Мила преко Кенане до Хутера!

равна4

ГРУ ВЕРЗИЈА: Равногорска вила!