Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

КОНТРАДЕФАНЗИВА ОФАНЗИВЕ (“ВИЈЕСТИ”): Пописни Срби и Ерин Броковић!

Пише: Иван Милошевић

До прије пар или више мјесеци обожавао сам да читам “Побједу”. Драшко Ђурановић је објављивао такве глупости да си морао да нешто о томе да напишеш, па и када ти се није хтјело. Са новим уредником, “Побједа” је одбацила то море глупости, постала умивена, занатски коректнија, али и досадна. Пређеш прекло њених страница и ништа. И прије него што стигнеш до задњих страна већ си заборавио на насловну. Срећом, “Побједа” Драшка Ђурановића је добила достојног насљедника! “Вијести” посљедњих мјесеци, посебно током  кампање за подгоричке изборе из петних жила су се трудили да све што је српско у Црној Гори прогласи увезеним производом и Вучићевим маслом! 

Тако је и у данашњем примјерку Шолакових медијских ударника у више текстова истакнута та новокомпонавана четворогодишња матрица контрадефанзиваца монтенегринских офанзиваца да је за све крива Србија и Срби. Не пише баш тако, али између редова је све написано, па ко зна да чита међуредове, може да прочита оно што не пише у редовима. Контрадефанзивци “Вијести” желе да закукуље своју антисрпску матрицу и представе је неким интелектуализмом височијег нивоа, до којих долазе само изабрани. А изабрани, то су баш они из “Вијести”, који читају књиге, посјећују концерте, тумаче свјетске поретке, контају планетарне теме и дилеме, плачу над туђим мукама и проглашавају их својим, али и још увијек читају Ђиласа и Кардеља, па и Шувара, и повампирују њихове одавно покопане идеје!

Један од поменутих контрадефанзиваца бави се пописом на свој начин и из свога угла, односно слободног новинарског и интелектуалног умјетника. И наравно, медитира над бројем Срба у Црној Гори и мудерује о томе како је то од неких 90 одсто Црногораца у Титовом времену, број Црногораца спао на 41 одсто. И саопштава круцијалну опсесију офанзивних контрадефанзиваца – све је то Вучићево масло, који је повећао број Срба у Црној Гори и натегао их на актуелних 33 одсто. И наравно, Вучић није са тим  задовољан и због тога има да плате његови епигони у Црној Гори. Тврди да је Београд прижељкивао више од 50 одсто Срба ( не знам гдје је то чуо) и да би тек тада сви у Вучићевом кабинету били мртви задовољни. Уз то додаје да сви они који су Срби могли су то да кажу и 90-тих и могли су да кажу којим језиком говоре, а као примјер наводи самога себе, који се тих година пописивао у Београду и тамо се изјаснио да говори црногорским  језиком. Није ми јасно шта је контрадефанзивац “Вијести” у то вријеме радио у Београду и развијао гране црногорског језика, али ми је јасно да како тада, тако и данас, његова опсесија Србијом и Србима није ишчезла, напротив, нагомилала се и пуца из свих његових редова. Углавном, контрадефанзивац из “Вијести” био је прије 30 година оно што је и данас, а и Срби су исти данас, као што су били и јуче – сањају да покоре ЦГ и да у њој не остану ни црквени мишеви који цијучу по црногорски! И не пише то тамо у његовим редовима, али зрачи између редова и доказује да је контрадефанзивац у праву -. како прије 30 година, тако и данас, његова интелектуална матрица је АНТИСРПСТВО и нека урођена мучнина када се помену Срби!

На полеђини исте стране “Вијести” још један контрадефанзивац пласира своје ослободилачке антисрпске идеје. И ставља их у њедра Ерин Броковић и позива њену црногорску силуету да крене у раскринкавање четворогодишњег хаоса нове власти. При томе помиње откривање олова у крви радника у Луци Бар и тврди да је то само врх леденог бријега и да се у Бару открива суштина нове власти, а то је да не владају способни, него подобни. Стога, шаље или жели да пошаље нашу Ерин Броковић на пар мјесеци у Бар, да тамо расвијетли све што је затамњено и да истина коначно избије на видјело! И тачно, треба нам Ерин Броковић и то армија Броковића да раскринка овај систем и начин живота и владања који није од прије четири године, него траје од 45-тр, па наовамо. Баш негдје од тада способни су уклоњени, доста њих је и ликвидирано и завладали су подобни! И ваљало би са тиме раскрстити и коначно комунистички ситем упаковати у прошлост и негдје га закопати да се никада не поврати. Међутим, витез од Ерин Броковић, само би да се бави посљедицама тога система и то у задње четири године! И на тај начин сваку будућу или садашњу Ерин Брокоивић оставља на цједилу и недовршеног посла! 

Нерадо признајем, али почео сам да пажљивије читам “Вијести”, на “Побједу” више не губим вријеме. Јасно ми је да сам се неким пуким или намјерним случајем сачувао од радних дана у тим медијима и да сам их задњих 30 и кусур година заобилазио у широком луку. Како прије три деценије и кусур година било ми је јасно шта они крију или отворено заговарају, а против чега пишем већ 37 година! Углавном, имао сам неки унутрашњи осјећај за појаве комунизма и антисрпства, посебно када су се оне испољавале између редова. Биле су ми мотив да како данас, тако и прије 30 и кусур година, будем Србин и свједочим дискриминацији Срба у Црној Гори од 45-те, па наовамо. 

Углавном, контрадефанзивци антисрпске офанзиве су откривени, скривали се или не или писали редове или маскирали се између редова. Све је јасно – “Побједа” је добила насљедника- “Вијести”! Хоће ли насљедника бити још? Мислим да хоће, јер комуниста и АНТИСРБА не фали у Црној Гори. Има их ко на гори листа!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

САМИТ БРИКС-А У КАЗАНУ: Русија у центру глобалних дешавања!

ЦРНА ГОРА – СРБИЈА, ЈЕДНА ФАМИЛИЈА: Окренута нова страница братских односа!

ПРАВДА: Кемал Мрнџић у Бостону осуђен због злочина над Србима у логору Челебић!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Dritan-Abazovic-Ivan-Milosevic

ДРИТАН МЕСИЈА: Од 30. августа остао сам само – ЈА!

ivan2

ФАЦЕ БИВШЕГ РЕЖИМА: Деценијама у сјенци ДПС-а, данас другима приговарају да имају политичке менторе!

snp22

НЕЈАСНО, ПОСЛАНИЦИ СНП-А СА ПРЕДСТАВНИЦИМА АМЕРИЧКЕ АМБАСАДЕ: Разговарали о изборима у Подгорици, попису и исељавању!

bg1

РАЗОТКРИВАЊА, ОСЛОБОЂЕЊЕ БЕОГРАДА: Срби немају разлога да славе, нацистичка замијењена комунистичком окупацијом!

alija-izetbegovic

БОЖИЦА ЖИВКОВИЋ-РАЈИЛИЋ: Алија Изетбеговић није миротворац како га представљају Бошњаци, већ ратни злочинац!