Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

КАДА ТЕ НЕКО ВУЧЕ ЗА НОС, ДПС ВОЂА: Ја сам економиста, док смо били власт, радили смо врло добро!

Знате, ми живимо у времену реваншизма, бруталног реваншизма, дивљег реваншизма, компликованог реваншизма. Дакле, ове четири године су све то. Они, који су 30 година искомплексирани губитком избора чекали својих пет минута, покушавају да инструментализују власт, прије свега судску, да би дискредитовали претходну власт, које се уједно плаше као будуће власти – казао је Ђукановић.

У интервјуу за македонску телевизију КДП бивши црногорски предсједник говорио је о околностима које су довеле до распада југословенске федерације, али и тренутном стању у Црној Гори.

Ово четврогодишње искуство показује да се политика освете наставља у Црној Гори. Жао ми је због овога, али ме то не чуди, јер само потврђује дефицит политичке и друге мудрости код људи који, ако заиста желе европску будућност Црне Горе, треба да препознају и прекину праксу историјских грешака. Не плашим се ничега у личном смислу. Знам што сам урадио, поносан сам на оно што сам урадио. Да се данас вратим на почетак, све бих урадио исто. Зато што сам све то урадио с увјерењем да доприносим Црној Гори какву замишљам. Таква Црна Гора на чијој сам традицији одгајан, култивисан и изграђен. За коју вјерујем да представља једину праву Црну Гору. Црна Гора са својим традиционалним моралним кодексом и Црна Гора, која није усмјерена само на прошлост, већ је усмјерена на будућност и себе види као специфичан саставни дио модерне европске породице – поручио је Ђукановић. Истакао је да црногорско друштво пролази кроз тешко искушење.

– То је извлачење неизбјежне лекције о нестабилности моћи. Вјерујем да ће грађани Црне Горе у сваком наредном случају зрелије размишљати о будућности него као што су то учинили 30. августа 2020. Вјерујем да ће за себе изабрати бољу власт од ове коју су изабрали сада. И ја вјерујем у темељ црногорског друштва, који ће издржати чак и ову олују. Политичка ситуација у Црној Гори ће се нормализовати. Црна Гора ће се вратити на стратешки изабрани пут даљег европског развоја. Вјерујем да ће она остати не само узорна чланица НАТО, већ ће постати и узорна и одговорна чланица Европске уније – поручио је бивши предсједник Црне Горе.

На опаску новинара да му је један од вођа локалних Албанаца у Црној Гори Ферхат Диноша, рекао да без Мила Ђукановића данашња Црна Гора не би била то што јесте, он поручује да се то није могло постићи без озбиљног тима одговорних људи који могу да реализују тај пројекат.

Добро се сјећам своје одличне сарадње са господином Ферхатом Диношом, у том периоду. У том периоду, готово без изузетка, све странке мањинских народа у Црној Гори подржавале су Црну Гору. Са поносом то истичем, јер то није баш општа карактеристика западнобалканских друштава. Неспоразуми између странака мањинских народа и државног врха на просторима бивше Југославије били су учестали. То није био случај са Црном Гором. У Црној Гори су странке мањинских народа подржале Црну Гору не само тада, већ без изузетка на црногорском референдуму. Стога наша независност блиста посебним сјајем, јер је она заиста грађанска, јер то су подржали и припадници мањинских народа који су дали своје повјерење држави Црној Гори – казао је Ђукановић.

Поручио је да су, док су били власт, радили веома добро.

Наравно, било је и грешака. Па да кажем и да смо све поплочали златом, послије 30 година је сасвим логична жеља да људи виде да ли постоји друга власт. Зато смо се тако одговорно понијели према промјени власти. Не желим да пребрзо улазим у квалификације, али ме брине што у овој влади главну политичку ријеч води српски национализам. И, генерално, мислим да ова власт у потпуности пати од недовољног политичког знања и лошег читања о томе који су стварни политички изазови са којима се Црна Гора суочава у овом тренутку у нашем региону. Главну ријеч води и популизам који од почетка манипулише људима, који политику види као манипулацију, који обећава људима да могу да живе много боље са много мање посла. Рекао сам у једном другом интервјуу, ја сам економиста и седам пута сам водио владу. Дакле, цијелог живота тражим да ли постоји формула мимо оних економских закона које сам научио током студија. Може ли се живјети боље са мање посла? Нијесам могао да дођем до овога што живимо сада у Црној Гори – закључио је Ђукановић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КАДА МАЊИНА ОДЛУЧУЈЕ О ВЕЋИНИ, НИК ЂЕЉОШАЈ: Неће бити српског, нити двојног држављанства, док се ЈА питам!

ПОНИЖЕЊЕ: Европски парламент задужио Хрвата Тонина Пицулу да контролише Србију!

ЛИКВИДАЦИЈЕ, МРАЧНА СТРАНА КОМУНИЗМА: Титове убице веслима умлатиле народног хероја Ивана Милутиновића?

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

deklaracija

СУДБОНОСНИ ПОГРЕШАН СРПСКИ ПОТЕЗ: У Загребу усвојена Декларација о уједињењу Јужних Словена!

nik

КО НАС И ГДЈЕ ТО ВОДИ: Ник Ђељошај у име Црне Горе у Вашингтону потписује Меморандум о разумијевању са Америком!

vijesti

КОНТРАДЕФАНЗИВА ОФАНЗИВЕ (“ВИЈЕСТИ”): Пописни Срби и Ерин Броковић!

srpskohrvatski-partizani-ulaze-u-beograd-oktobra-1944-1944-unknown-40-partizani-ulaze-u-beograd-P2CNHH

КОМУНИСТИЧКА ОКУПАЦИЈА И ДАЉЕ ТРАЈЕ: Београд није ослобођен 20. октобра 1944. године!

Rajko-Perovic

СЈАЈНО, ФАЦЕ БИВШЕГ РЕЖИМА, РАЈКО ПЕРОВИЋ: Они неће са нама, а због тога што су такви какви су, ДПС неће са њима!