Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

И ЗВАНИЧНО: Јакову Милатовићу упућен захтјев за осуду злочина комуниста над црногорским четницима у мају 1945. године у Словенији!

На адресу Јакова Милатовића, предсједника Црне Горе, данас је послат захтјев за осудом злочина комуниста над црногорским четницима у мају 1945. године у Словенији. Он је послат након изјава Милатовића о осуди Голог Отока, депортације муслимана и Калуђерског лаза. Писмо послато Милатовићу гласи:

Господине Милатовићу, већ дуже пратим ваше изјаве поодом осуде и правде за жртве депортације из Херцег Новог, као и осуда и обештећење за жртве Голог Отока, као и ваш задњи захтјев за осуду злочина у Калуђерском Лазу. Слажем се са вама да све злочине у Црној Гори треба осудити, па ма ко их починио и да породицама којима су страдали најмилији ваља додијелити државну помоћ и обештећење или барем братску ријеч утјехе.

Међутим, није ми јасно зашто упорно заобилазите све злочине који су почињени прије доласка комуниста на власт и који су бројне породице у Црној Гори завиле у црно. Конкретно мислим на злочин комуниста који су током маја 1945. године у Словенији без суда и на правди Бога стријељали на хиљаде црногорских четника. Претпостваљам да сте упознати са размјерама тог злочина и знате да по броју жртава долако превазилази све злочине које сам напријед поменуо, а на које сте се ви осврнули тражећи да се не забораве и да им се додијели достојно мјесто у црногорској историји. Сматрам да су и потомци црногорских четника достојни истог третмана које ви имате према Голом Отоку, депортацији или Калуђерском Лазу.

Директан сам потомак капетана прве класе краљевске војске из Другог свјетског рата који је нестао у словеначким јамама и за чији гроб његови потомци и даље не знају гдје се налази. Мој дјед капетан прве класе Милош Станојев Милошевић из Љеворечких Тузи никада се није вратио из Словеније и по доступним подацима комунисти су га стријељали 21. маја 1945. године у Кочевском Рогу.

Као његов директан потомак тражим да ме примите како би вам појаснио свој захтјев и како бисте се осврнули и на тај трагични тренутак Црне Горе и посветили дужну пажњу можда највећем злочину у цјелокупној нашој историји, а сигурно најмасовнијем злочину у модерној историји Црне Горе.

Са надом да ћете удовољити мом захтјеву и посветити дужну пажњу, а можда и посјетити,  четничка стратишта у Словенији поздравља вас:

Иван Милошевић, професор философије, новинар и уредник портала www.srpska24.me, уједно и предсједник Удружења за геноцид и секретар Удружења новинара Црне Горе

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКА СУДБИНА: Драгу Митровићу из Подравања код Сребренице два пута у два рата стављан нож под грло!

ВРАНЕШ ПОЧЕТКОМ 19. ВИЈЕКА: Протјеривање Срба и насељавање муслимана!

СРПСКИ УГАО, ДР МИЛОШ КОВИЋ: Геноцидна резолуција!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

zurof1

ДИРЕКТОР ЦЕНТРА “СИМОН ВИЗЕНТАЛ”, ЕФРАИМ ЗУРОФ, ЈАСАН: Резолуцију о геноциду у Сребреници не треба подржати!

srpsko-srce-johanovo-dzeletovic1-608x375

РОМАН О СРПСКОМ СТРАДАЊУ: Да свијет зна каквог је монструма створио на Косову!

градишка

ОБИЉЕЖЕНО 29 ГОДИНА ОД ЕГОДУСА СРБА ИЗ ЗАПАДНЕ СЛАВОНИЈЕ: За злочине нико не одговара, у акцији “Бљесак” убијено 12-оро дјеце!

луси

БРАНИТЕЉИ И ХВАЛИТЕЉИ: Милови медијски деснорукаши или хајка као судбина!

јоацв

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СА ЗЛАТИЦЕ ПОРУЧИО: Косово старо српско огњиште које не заборављамо!