Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ИЗ АЛБАНИЈЕ, СA ЉУБАВЉУ: Фекалије из Велипоља угрожавају туризам и риболов на Бојани!

Фекалне воде из албанског туристичког места Велипоље, удаљеног нешто више од два киометра од реке Бојане, испуштају се у реку у великим количинама и околином шире несносан смрад, преносе Вијести. Фекалије се испуштају једном, а током лета и два пута дневно, што, како наводи подгорички портал, обесмишљава било какву врсту риболоава или боравка у црногорском делу Бојане.

Инциденти се дешавају око 500 метара од рачве узводно, на првој кривини. Раније су канализацију испуштали само ноћу да се не види, сада се то ради отворено и дању. Од несносног смрада не можемо да рибаримо, па одустајемо. То погубно утиче и на биљни и на животињски свијет реке, рекао је један од бојанских тибара.

Улцињски еколог Џелал Хоџић рекао је да су испаштања канализације код Велипоје, смеће, криволов, угинуле животиње које плутају реком само нека од питања која траже хитну ургенцију надлежних институција Црне Горе и Албаније.

Знам где се излива канализација из Велипоје у Бојану, био сам пар пута и једном видео мртве јегуље по површини, али за то одговорност сноси Скадар, а не тај туристички центар. Пре сезоне боравио сам у Скадру и хтео да са председником тог града разговарам о свим тим проблемима, али несам успео доћи до њега, рекао је он.

Додао је да уз Бојану, на потезу од Скадра до мора, има 11 насељених места. Вијести наводе да ово није први еколошки инцидент на Бојани, пошто су пре пет година примећене пластичне кесе са са стотинама мртвих кокошака како плутају реком.

Из Албаније тада није било реаговања на то, осим саопштења у коме се наводи да је “могуће да су допловиле из те земље, али да не мора да значи”.

Анализе црногорске Управе за безбедност хране показале су тада да су мртве кокошке имале салмонелу типа Ц.

извор: сербиантимес

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ОДРЖАНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА О СРПСКОМ ГЕНИЈУ: Никола Тесла оживио у Чикагу!

ВОЈНИ РОК УНИО ПАНИКУ МЕЂУ АЛБАНЦЕ ИЗ ПРЕШЕВА: Радије би у ткз. Косовске снаге, него у Војску Србије!

УДРУЖЕЊЕ БОРАЦА РАТОВА ОД 1990. ОГОРЧЕНО НА ВЛАДУ: Забранили да снимамо у касарни, скандалозан приручник Министарства просвјете о злочинима 90-тих!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!

bera6

БЕРАНЕ: Састанак челника српских организација са представницима Србије!

Boris-Mugosa

ФАЦЕ БИВШЕГ РЕЖИМА, БОРИС МУГОША: Двадесет година били власт, ништа нијесу урадили, данас би опет да нас усреће!

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

krnovo1

МИТРОПОЛИЈА: Сјутра на Крнову помен младићима страдалим од партизана!