Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ИАКО СУ У ЦРНОЈ ГОРИ ТРЕЋИНА СТАНОВНИШТВА СРБИ: “Дјелатница” РТЦГ-а Тања Шуковић забринута због Данице Црногорчевић, сматра да би њен наступ на јавном сервису узнемирио гледаоце!

Новинарка Јавног сервиса Тања Шуковић обратила се писмом предсједнику савјета РТЦГ-а Веселину Дрљевићу поводом организације Монтесонга 2024.

Писмо преносимо у цјелости:

Поштовани професоре, докторе, доценту Веселине Дрљевићу, предсједниче Савјета,

Ово моје данашње обраћање схватите као вапај и потребу да са Вама подијелим велико разочарање и зебњу. Поједноставићу – Добри моји, ово није добро!

Јуче, тачно у 15 сати и 3 минута, као гром из ведра неба, погодила ме сљедећа вијест :

– Драги људи, имам дужност после неких наслова да вас обавијестим да се нисам пријавила на такмичење „Пјесма Евровизије“, нити имам жељу, нити је то у фокусу мог интересовања. Позив јесмо добили, али нисмо прихватили. Срећно свим учесницима. Велики поздрав за све – написала је на свом Инстаграм налогу попадија и етно пјевачица Даница Црногорчевић.

Ова немила информација узнемирила је и учинила жалосним сваког добронамјерног грађанина Црне Горе, а код многих произвела многе сумње, смутње и слутње. Стога, предлажем, да одмах организујете ванредну конференцију за новинаре, на којој би, заједно са менаџментом, снагом ауторитета и аргумената, објаснили – шта ово би?

Као заклети легалиста и човјек који у непорецивом сагласју са Првим човјеком Јавног сервиса, нашу малу барку звану РТЦГ, води кроз таласе регулативе и легислативе, не смијете дозволити да падне ни натруха сумње у поштовање конкурса расписаног зарад манифестације „Монтесонг“.

Зато, слободна сам дати сугестију – фокусирајте се на сљедеће:

Ако је једна од пропозиција конкурса да се извођачи сами пријављују, зашто попадија и етнопјевачица Даница Црногорчевић тврди да је одбила позив? Како може бити одбијено нешто што није ни требало да буде добијено? Конкурс јесте позив, али не нужно и обавезујући. Зато је потребно да објасните – да није, не дај Боже, неко мимо Вашег и знања Првог човјека, контактирао попадију и етнопјевачицу и затражио да учествује на „Монтесонгу“?

Ви, одмах, за сваки случај, пребаците кривицу на неког од запослених. Имате, хвала Богу, искуства у томе, па Вас не бих задржавала с тим у вези.

Од свега наведеног, највише ме ипак брине други аспект ове проблематике, јер ту видим извор потенцијалног скандала.

Ако је попадија (супруга црквеног службеника) одбила позив, да ли то значи да РТЦГ губи муком стечени благослов и доброжелатељство најважније институције у земљи? И поред свега што сте Ви и Први човјек учинили и чините за црквене оце?! Не смијем ни да помислим на посљедице…

И искрено зебем да ни хиљаду кољенопреклона не би било довољно да наша кућа поврати повлашћено мјесто у црквеном крилу.

И на крају, фокусирајмо се на кризни ПР. Претпостављам да сте већ припремили, али ево и ту сам слободна да нешто сугеришем. Као увијек у животу и у овом случају важно је имати алтернативу. Искрено се надам да није касно (ако и јесте, не треба робовати правилима) за дискретан позив да се дискретно пријави др Драган Копривица. Цијеним да је сазрело вријеме да тај специфичан музички израз изађе из скучених простора институција затвореног типа и на европској сцени потврди раскош свог талента, и на најбољи начин представи дух и естетику Јавног сервиса.

У жељи да Вам Бог подари мудрост и стрпљење, благодарим,

Тања Шуковић, дјелатница Јавног сервиса.

извор: порталаналитика

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

САД СЕ ВИДИ, САД СЕ ЗНА, КО СЕ КОМЕ ДОПАДА: Мило позвао Јакова да сарађују, Срби нијесу угрожени, Црна Гора руинирана, а Србија Вељесрпска!

ЈУБИЛЕЈИ: Битка на Крусима!

МАРТОВСКИ ПРЕГОВОРИ КОМУНИСТА И ЊЕМАЦА: Четници за Тита већи непријатељи од Трећег Рајха!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

tabla

КОСМЕТ СРПСКО СТРАТИШТЕ: Код Звечана уклоњена табла на ћирилици, замијењена натписом на латиници, албанском и енглеском језику!

Milica-Pejanovic-Djurisic-214-1024x713

МИЛИЦА ЈЕДИНИЦА У ДПС-У: Малигни утицај Москве, Београда и Бања Луке, незадовољна и Кином!

kosovo-zloc-in-sec-anje-stefan-stojanovic-14

ПРИЈЕТЊЕ ТАЊУГУ: Ваши новинари ће добити метак у потиљак када кроче на Косово!

sarajevo

МУЛТИЕТНИЧКА БИХ ИЛИ ЈАДНИ БАЛКАН: Сарајлије славиле напад Ирана на Израел!

makron

У ЦРНОЈ ГОРИ СВИ ХОЋЕ У ЕВРОПУ, А МАКРОН УПОЗОРАВА: ЕУ би могла да умре!