Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“ЗАЈЕДНО ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ”: Након убиства на Цетињу захтијевамо смјену комплетног безбједоносног сектора!

Коалиција За будућност Црне Горе исказује озбиљну забринутост због драматичне безбједносне ситуације у нашој држави послије још једног клановског убиства које се данас догодило на Цетињу.

-Као што смо подржали данашњу акцију борбе против корупције, дужни смо да укажемо да најновије убиство на Цетињу захтијева смјену комплетног безбједносног сектора. Кад морају и могу, у складу са законом да одговарају инспектори у шумарству и грађевини, треба и полицијски инспектори и функционери да имају исти третман. Ова наша тврдња посебно добија на тежини јер је данас на пресс конференцији в.д. помоћника директора полиције Лазар Шћепановић изјавио да се на територији Будве налазе двије особе за које се сумња да припремају кривична дјела. И само након неколико сати од Шћепановићеве изјаве догодило се убиство В. Љ. на Цетињу, у дворишту његове куће. С правом постављамо питање да је којим случајем Шћепановић данас био у Будви у акцији лоцирања ових осумњичених, умјесто што је био на пресс конференцији шаљући политичке поруке два дана пред изборе у Подгорици, да ли би се догодило ово убиство на Цетињу, упитали су из ЗБЦГ.

Очекујемо, додали су из те коалиције, „да Лазар Шћепановић због објективне одговорности, а пратећи примјере наших функционера који су због минорних прекршаја поднијели неопозиве оставке, и он учини исто“.

Губици људских живота у клановским обрачунима изискују хитну реакцију државе и безбједносног сектора, али и одговорност челних људи у њему, јер је више него јасно да су неопходни озбиљни кадровски резови у борби са криминалним клановима који су изгледа јачи од државе. У том правцу Андрија Мандић ће почетком недјеље иницирати хитну сједницу Савјета за безбједност и одбрану, како би се размотрила катастрофална ситуација у безбједносном сектору и утврдиле мјере за санацију и превентивну реакцију, закључили су из ЗБЦГ.

фото: ртцг

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ У БИЈЕЛОЈ: Радујем се што сам у Боки гдје живе православни Срби!

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА У БИЈЕЛОЈ: За Херцег Новим је шест и по вијекова традиције српског језика и ћирилице!

КОСМЕТ: Протест у Зубином Потоку због скрнављења српских светиња!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

radić

КОСМЕТ, ГОЛГОТА ЗА СРБЕ, ДЕЈАН РАДИЋ: У кућу му упала три Албанца, претукли и опљачкали!

milos2

МИЛОШ САВЧИЋ, БОГАТИ СРБИН, КОГА КОМУНИСТИ НИЈЕСУ ВОЉЕЛИ: На његовом имању саграђена “Кућа цвећа”!

slobo

СЛОБОДАН ТОМОВИЋ “ГРАЂАНСКИ РАТ У ЦРНОЈ ГОРИ”: Суровост ОЗНЕ, из Краљских Бара стријељали Данила Вукићевића који је имао само 15 година!

mandić

АНДРИЈА МАНДИЋ И МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Тражићемо парламентарну истрагу о убиству Душка Јовановића и Павла Булатовића!

podgor

ПОВОДОМ ИЗБОРА У ПОДГОРИЦИ МОНТЕНЕГРИНИ У КОМУНИСТИЧКОМ СТИЛУ: Ми или потоп, све за ДПС, па да хљеба неће јест!