Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЗАХТЈЕВ: Српски језик вратити у устав и школе!

-Српски језик мора бити службени језик у Црној Гори! У свим демократским друштвима и земљама језик већине мора и треба бити службени,јер у 17 од 25 општина у Црној Гори, српски језик је већински, док је црногорски језик већински у само двије црногорске општине. Што је јасна потврда народа Црне Горе. Српски језик је већински у Црној Гори са 43%! Давно су паметни људи из нашег народа казали :”Говори Српски да те цијели свијет разумије!” Ми смо за то да се Српски језик вратити у образовни систем Црне Горе и у званичну употребу!Морамо се сложити и прихвати реалност да упркос осамдесетогодишњој антисрпској хистерији и десрбизацији и такозваној “црногоризацији” Срба у Црној Гори, ипак више има говорника српског него ,,црногорског” језика, изјавио је Горан Киковић, историчар и предсједник Српског историјско- културног друштва “Никола Васојевић”- Беране.

Резлтати пописа су из деценије у деценију у корист историјске истине иако су планови и програми у уџбеницима историје и матерњег језика фалсификовани и писани су у антисрпској хистерији која је и даље у великој мјери и траје.

Што показује попис становништва 2023.године,за општину Беране: Српски језик 69,15% Црногорски. 22,17% Ромски 2,17% Босански 1,72% Албански 1,10% ——- Срби 59,82% Црногорци 26,57% Бошњаци 4,48% Роми 2,20% Муслимани 2,16%.Хвала нашим суграђанима који су остали на оним ставовима својих предака и остали часни потомци.Истакао је историчар Горан Киковић у реаговању поводом пописних резултата, каже Киковић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРБИ И АМЕРИКА: “Чикашка кестенијада”, чувају обичаје из родног краја!

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БЕРАНА ОД ТУРАКА: Артиљеријско утврђење на Јасиковцу пало 16. октобра 1912. године!

СРПСКА УМЈЕТНОСТ: Бојана Пековић – “Прожимање”!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

vuk-orovic

ВУК ОРОВИЋ, СРПСКА ДЕМОКРАТСКА ИНИЦИЈАТИВА: Неопходно да српски политички актери у Црној Гори учврсте свој утицај на власт!

ber56

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БЕРАНА ОД ТУРАКА: Артиљеријско утврђење на Јасиковцу пало 16. октобра 1912. године!

miomir1

WOKE РЕВОЛУЦИЈА: Диктатура дубоке љевичарске државе и рушење традиционалних вриједности!

boja

СРПСКА УМЈЕТНОСТ: Бојана Пековић – “Прожимање”!

grafika

ДПС РЕВОЛУЦИЈА: Попис декласирао бивши режим, најављују излазак на улице! Кривуље раста и пада се приближиле, пријети смак ЦГ!