Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДУШКО КНЕЖЕВИЋ: Живковић је политичка пудлица Мила Ђукановића!

Предсједник Атлас групе Душко Кнежевић реаговао је послије прозивки на његов рачун новог предсједника Демократске партије социјалиста Данијела Живковића у емисији “Начисто” на ТВ Вијести, пошто је мимо обичаја он угостио аутора Петра Комненића у сједиштву ДПС-а.

Живковић је у подужем елаборирању најважнијих тема у политичком животу Црне Горе, изрекао “пресуду” Кнежевићу прије почетка судских процеса које му је, по налогу тадашње власти, исконструисао њихов слијепи послушник, тадашњи специјални тужилац Миливоје Катнић који је због сумње да је припадао криминалном клану такође притвореник у Спужу.

Данијел Живковић, као нови предсједник Демократске партије социјалиста, код чијег избора није било неизвјесности јер је његов ментор наредио да чланови бирају једног кандидата и, за сваки случај, није имао противкандидата, нема апсолутно никакав ауторитет у ДПС-у. Многи Живковића називају политичком пудлицом Мила Ђукановића, а већина људи у Главном одбору ДПС-а га сматрају Миловим провинцијским потрчком! Главни лидер у ДПС-у није Живковић, већ тројка младих политичара који не желе да иду слијепо за Ђукановићем и његовим крвавим рукама, наводи у свом реаговању Душко Кнежевић из спушког притвора.

Јуноша ДПС-а, у претераној обавези да брани “лик и дјело” бившег предсједника државе Мила Ђукановића, коме је ослобођени народ у Црној Гори на свим изборима од 30. августа 2020. година јасно ставио до знања шта мисли о његовој владавини и раду партије коју је предводио, на помињање афера “коверта”, “први милион” и “ничија кућа”, на којима је инсистирао водитељ Комненић, обрушио се на Кнежевића и , не поштујући пресумпцију невиности, прогласио га унапријед кривим за оптужбе које му се стављају на терет, што је “аргументовао” чињеницом да је Душко Кнежевић 30. априла изручен Црној Гори из Велике Британије.

Истина је да ја не бјежим од суочења са оптужбама које ми је, по налогу Мила Ђукановића, сложио Миливоје Катнић. Као што је непобитна чињеница да Велика Британија није хтјела ни да чује за моје изручење док са власти не буде сишао Мило Ђукановић и док не буду процесуирани главни актери из полиције и тужилаштва. Интерпол је одлуком да, почетком августа 2020. године, одбије све три потјернице, послао “поклон” Ђукановићу пред парламентарне изборе на којима је ДПС претрпио тежак пораз, подсјећа Душко Кнежевић.

-Живковић каже да сам оштетио државу за 100.000 еура. Међутим, истина је сасвим другачија, то ће ускоро показати међународна арбитража поводом нашег одштетног захтјева од 500.000 еура. Надам се да ће гувернерка Ирена Радовић извршити ревизију свега онога што се дешавало око Атлас банке и ИБМ банке, и упознати црногорску јавност ко је повукао новац из обје банке, додаје Кнежевић.

Примјетан је, каже, страх код Данијела Живковића и око формирања нове партије Душка Марковића…

Очито се види страх код Живковића, ко ће се приклонити партији Душка Марковића, и око даљег цијепања ДПС-а на Миловце и оне који не желе да иду Ђукановићевим путем и да буду његови послушници. Нови, млади људи који имају ауторитет међу члановима ДПС-а су Никола Јановић, Никола Ракочевић, Михаило Анђушић, Душан Раичевић, док су Милове пудлице – Данијел Живковић, Андрија Николић, Александра Вуковић Кучи и Јевто Ераковић, који хорски бране свог шефа од руке правде. За мене није проблем, издржаћу затвор, издржаћу све, јако сам поносан на своју борбу против ДПС-а и мафије, и што је та моја борба изазвала суноврат ове партије и показало се да сам ја та искра слободе која је дошла у Црну Гору. Спремио сам доказе за неколико случајева против Мила Ђукановића – први милион, кастоди рачуна и ничија кућа, и чим изађем из притвора даћу надлежним органима сву потребну документацију и објаснићу природу трансакције из које је Ђукановић извукао огромну добит. Живковић је покушао да ме представи као криминалца, а он не може о мени да суди, јер у мојој активности око евроатланског пута Црне Горе никад нисам имао прилику да сретнем тог човјека на важним састанцима на највишем нивоу око стратегије и номинације за учлањење у НАТО са западним партнерима. Врло сам поносан што сам учествовао у трасирању евроатланског пута Црне Горе, и што сам на позив Американаца присуствовао церемонији у Стејт Департменту у Вашингтону, поводом приступања Црне Горе НАТО-у, чиме је држава и званично постала 29. чланица Сјеверноатлантске алијансе. Додијељена ми је Награда за лидерство Медитерана, признање за лидерство Центра за трансатлантске односе Јохнс Хопкинс Универзитета у Вашингтону, коју ми је уручио амерички конгресмен Роберт Адерхолт. Ето толико од мене као порука за амбициозног Живковића, предсједника ДПС-а без ауторитета, колико сам ја урадио за Црну Гору, за међународну афирмацију и довођење великих страних инвеститора, али то се њега није тицало јер он био апаратчик у неком општинском одбору ДПС-а, каже се у саопштењу Душка Кнежевића.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

АНДРИЈА МАНДИЋ: Резолуција о Јасеновцу је порука за Србију и Српску!

ЈЕСМО ЛИ ОВО ЗАСЛУЖИЛИ, БЕЗОБРАЗНИ НИК, ХВАЛИ ХРВАТСКУ: За Ђељошаја расправа о Јасеновцу ријалити!

ПРИВАТНА ДИПЛОМАТИЈА ПРЕДСЈЕДНИКА ЦРНЕ ГОРЕ: Јаков се правдао Милановићу, сматра да је Резолуција о Јасеновцу политичка трговина!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ulcinj

МУЛТИЕТНИЧКИ УЛЦИЊ: Отвара се конзулат Албаније, али и плажа за муслиманке са хиџабом!

bukvar

ШТА НУДИ “БУКВАР СРПСТВА”: Модерни водич кроз азбуку српске историје!

Draza-Mihailovic-767x600

НАКОН НАСТУПА НЕРМИНА АБДИЋА И ИВАНА ВУКОВИЋА: Дража Михаиловић српски Де Гол!

osman9

ИМА НАС, КАО ДА НАС НЕМА: Турци средњевјековни “плави шљемови” или српски медији на монтенегринској клацкалици!

leovac

СРПСКА ПЉЕВЉА: Пеђа Леовац, јунак са Кошара, на Видовдан добија споменик!