Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДРИТАН МЕСИЈА: Од 30. августа остао сам само – ЈА!

(Немам стрпљења да више пута читам Дританове бисере, па је текст буквално копиран са портала “Вијести”)

Ако ова Влада потраје да ће ДПС добити сљедеће изборе, казао је, предсједник Грађанског покрета УРА и посланик у Скупштини Црне Горе, Дритан Абазовић у емисији Начисто на ТВ Вијести.

“Неће му требати нико…”, оцијенио је Абазовић.

“О Нермину Абдићу имам лијепо мишљење и никад га не бих ставио у било који ранг са Милом Ђукановићем. Колико га познајем мисли својом главном (Абдић), али још нисам упознао функционера ДПС-а којем Ђукановић није уградио чип”, казао је Абдић.

Упитан ако ДПС подржи Луку Ракчевића за градоначелника да ли је то опција за њих, лидер УРА је одговорио:

“ДПС-а се не бојим. Да 43. Владе није било никад се не би отворио Скај. Бојим се спорости инситуција, недостатка њиховог капацитета. Људи који персонификују стари ДПС се не бојим. Лично мислим да је катарстрофа за нови ДПС је што не желе да направе отклон од оног што је било раније…”.

Једино што је остало од 30. августа 2020. сједи овдје у студију, рекао је Абазовић.

Питао је и да ли је “30. август непотизам, да нам ујак, тетка и стрина уређују државну политику.

“Је ли то 30. август”, питао је Абазовић.

Ко може да формира већину без нас срећно било, рекао је Абазовић.

“Људи који су били код Јакова Милатовића могли да преговарају о својим функцијама и прије три мјесеца прије избора и да то нијесу жељели јер су видјели са ким имају посла. И да су се због тога удаљили са ПЕС-ом. За мене би било екстремно изненађење да након свега сада кажу ‘имали смо изборе, неку кампању и сад желимо да преговарамо око неколико позиција о којима смо могли и раније да преговарамо’. То је нереалнан сценарио и стајем у заштиту тих људи…”, рекао је између осталог Абазовић.

Упитан да ли је можда Милатовић имао неке контакте и да ли га је о томе обавијестио, Абазовић му је одговорио:

“Рекао ми је да није имао никакве контакте, осим колегијалне након састанка Савјета за безбједност и одбрану са Мандићем”.

Абазовић је казао да уз градоначелника, ко год то да буде, мора да буде јасан програм и рокови.

“Знате код кога иде прича о градоначелнику – код људи који не знају шта ће да раде осим да трпају људе у управне одборе… Ми инсистирамо на градоначелнику зато јер желимо да усмјеримо процесе…”.

“Уколико неко жели да му Андрија Мандић кроји капу и ако неко жели да буде крпа Андрије Мандића, Милојка Спајића и Алексе Бечића – довиђења. Уколико неко жели да буде крпа Мила Ђукановића – довиђења. Сигуран сам да свих шест људи са листе „За бољу Подгорицу“ не желе да буду дио било које стране, нити желе да буде дио ругла који персонификује парламентарна већина… Ако неко из неког разлога у неком тренутклу пожели да се нађе у том саставу, шта да радимо…”, казао је лидер УРА.

Абазовић је нагласио да ако носилац листе коалиције ПЕС-Демократе Саша Мујовић има већину за изгласавање за градоначелника Подгорице “срећно им било, а ако нема нека саслушају шта ми имамо да предложимо”.

“Лука Ракчевић је убједљиво најбољи канидат који је изашао пред грађане. Ако се ДФ држи принципа, нека дају Нермину Абдићу да буде градоначелник, ми нећемо у томе учествовати и идемо у опозицију. Је ли он добио највише? ДФ искључује ко је добио највише, већ говори ко је добио највише од неке групације за коју они мисле да треба да има градоначелника. Што не дају Николи Јовановићу да буде градоначелника у Будви…”, навео је Абазовић.

Абазовић је рекао да још нијесу почели преговори о формирању локалне власти у Подгорици.

“Разлог је тај вјероватно што још нијесу утвђени коначни резултати јер се чека одлука Уставног суда на неке жалбе које су поднијете”, рекао је Абазовић.

Он је казао да је државна власт персонификована кроз Демократски фронт (ДФ), Покрет Европа сад (ПЕС) и Демократе делегитиминисана кроз локалне изборе у Подгорици.

Абазовић је поручио да не искључује преговоре са ПЕС-ом, ДФ-ом и Демократама.

“Наша коалиција је била јасна и прецизна – рекли смо да ћемо се борити против популизма, национализма и криминала. Једина смо листа која је дала конкретан програм за развој Подгорице и која је инсистирала на градоначелнику зато што тврдимо да је супериоран кандидат у односу на остале. Ко жели старо и континуитет истог, срећно му било”, рекао је Абазовић.

Истакао је да је задовољан са улогом предсједника Црне горе Јакова Милатовића у изборном процесу.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МРАЧНИ ЈУБИЛЕЈИ: Осам деценија од комунистичке окупације Србије!

НОВИ ПОЧЕТАК ИЗ КАЗАЊА: БРИКС за Јужне Словене, нову Европу и свијет!

ОСТРОШКА ТРАГЕДИЈА, 81 ГОДИНУ ПОСЛИЈЕ: Док је Срба и Бјелопавлића памтиће се јунаштво пуковника Баја Станишића!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

vuk-orovic

ВУК ОРОВИЋ, СРПСКА ДЕМОКРАТСКА ИНИЦИЈАТИВА: Неопходно да српски политички актери у Црној Гори учврсте свој утицај на власт!

ber56

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БЕРАНА ОД ТУРАКА: Артиљеријско утврђење на Јасиковцу пало 16. октобра 1912. године!

miomir1

WOKE РЕВОЛУЦИЈА: Диктатура дубоке љевичарске државе и рушење традиционалних вриједности!

boja

СРПСКА УМЈЕТНОСТ: Бојана Пековић – “Прожимање”!

grafika

ДПС РЕВОЛУЦИЈА: Попис декласирао бивши режим, најављују излазак на улице! Кривуље раста и пада се приближиле, пријети смак ЦГ!