Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДРАШКОВ ДАМИН ГАМБИТ: Посљедни дани “Побједе”!

Пише: Иван Милошевић

Смијењен Драшко од “Побједе”! Као да је смијењен члан ЦК, најужи члан Политбироа Милове странке комуниста. База се узнемирила, смјена је унијела немир међу запослене, они су већ организовали базну групу подршке и Драшка неће дати! Они су Драшкови, а Драшко је њихов! Отпјевали су и “Драшко, ми ти се кунемо”, ставили црвене мараме и оформили партизанску герилу и поставили услове – до четвртка траже Драшково помиловање, у суротном – штрајк! 

Кажу и да им се не свиђа нови генсек “Побједе”, да се није довољно доказао на бојном пољу и да није примаћ  Драшку! Траже биографске и удбашке карактеристике новог генсека, колико је радио у служби, колико је окачио медаља и колико је крварио на медијској Сутјесци и Неретви! У супротном, база је одлучна да самоуправно донесе одлуку о ступању у вишедеценијски штрајк, јер “Побједа” није ничија приватна прћија, него јавно добро од општег интереса и мора се бранити до задњег комунисте! Ко зна, можда неки четник ровари у њиховој позадини, ради за страну београдску службу и намиче вељесрпске поене за предстојећу вељерпску окупацију “Побједе”, али и Црне Горе! “Побједа” и Црна Гора су једно, као два ока у глави и то јединство је градио Драшко и одлазио је на радно мјесто као бригадирски омладински ударник, свако јутро подизао вељецрногорску заставу и пуштао вељецрногорску Рањину химну и светлао образ комунистима који су пали за отаџбину и диктатуру пролетеријата!

Преко 30 запослених, односно половина ( нијесам знао да “Побједа” има толико радника) предала је чланске карте Драшку и тражи од њега да издржи и да формира конспиративну основну партијску ћелију и да крене у рат за мир, односно опстанак у фотељи. За њих Драшко је био све, Бог и батина, и они не признају стварне власнике, које су тамо негдје гдје они нијесу и чак хоће да одлучују о својој имовини и да постављају уреднике и директоре како им је воља. Но пасаран, поручују радници и већ су се наоружали као шпански борци и припремили  Драшков дамин гамбит!

Чудо од запослених бранитеља Драшка! Већ годинама трују читаоце и остале мржњом према Србима, од Срба су направили идолошка и национална страшила, већином прогласили за домаћу пету колону и организовали су медијске процесе против Срба и за све то узимали позамашна средства сваке године из републичког буџета. И сада хоће да им неко смијени идеолошког оца и медијског учитеља! Огрезли у мржњи према свему што је српско,тамбурају сваки дан против Срба и организују медијске и остале побуне и блокаде и желе да наставе! И не дају Драшка и “Побједу”!

И не знам коју се ону ствар буне, када им је Драшков насљедник, преко друге стране “Побједе” саопштио да иако је Драшко отишао, његов дух је сачуван и да ће нови уредник слиједити његове медијске и идеолошке темеље, односно да ће тући из свих оружја по Србима и њиховом “српском свету” и да море код Петровца неће бити српско, у супротном он медијског хљеба неће јест. Још је чланак засланио омиљеном комунистичком паролом да ће под њим “Побједа” и даље бити антифашистичка! Још увијек ми није јасно ко је то фашиста у Црној Гори и по чијој глави млати нови-стари уредник “Побједе”? Вјероватно мисли на четнике, односно Србе, који су рујно вино пили са Њемцима и осталим домаћим издајницима! Ипак, та прича више не пали, барем не у оној мјери као 45-те!

Мајке ми, ову “Побједу” треба угасити и то под хитно! Ваљда се тада медијска сцена барем колико-толико опорави и престане да измишља домаће и стране издајнике. Без “Побједе” можда схватимо да у Црној Гори није било фашиста, али зато јесте црних, враних комуниста, за које су сви који нијесу били комунисти, по природи ствари били издајници и фашисти!

Уколико “Побједа” са доказаним идеолошким склопом уредника и већине запослених броји посљедње дане, онда тај процес треба поздравити и убрзати. Од тога Црна Гора неће имати никакве штете, штавише, биће сви на добитку. Посебно досадашњи Срби, четници и домаћа пета колона! А и осталима ће бити боље, јер неће читати тровачке антисрпске текстове. Ипак, и они морају живјети са Србима, а са њима ће гарант боље живјети без “Побједе”!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРБИ И АМЕРИКА: “Чикашка кестенијада”, чувају обичаје из родног краја!

БОЖИЦА ЖИВКОВИЋ-РАЈИЛИЋ: Алија Изетбеговић није миротворац како га представљају Бошњаци, већ ратни злочинац!

ДПС РЕВОЛУЦИЈА: Попис декласирао бивши режим, најављују излазак на улице! Кривуље раста и пада се приближиле, пријети смак ЦГ!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

vuk-orovic

ВУК ОРОВИЋ, СРПСКА ДЕМОКРАТСКА ИНИЦИЈАТИВА: Неопходно да српски политички актери у Црној Гори учврсте свој утицај на власт!

ber56

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БЕРАНА ОД ТУРАКА: Артиљеријско утврђење на Јасиковцу пало 16. октобра 1912. године!

miomir1

WOKE РЕВОЛУЦИЈА: Диктатура дубоке љевичарске државе и рушење традиционалних вриједности!

boja

СРПСКА УМЈЕТНОСТ: Бојана Пековић – “Прожимање”!

grafika

ДПС РЕВОЛУЦИЈА: Попис декласирао бивши режим, најављују излазак на улице! Кривуље раста и пада се приближиле, пријети смак ЦГ!