Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДПС ЈАСАН КАО ДАН: Смета им све српско!

Пише: Иван Милошевић

ДПС-у смета све што је српско! Тробојке, сарадња Срба, српско уједињење, српски поглед на свијет, наклоност православној Русији и свака остала српска ствар. Слушајући данас Андрију Николића имао сам утисак као да слушам посланике хрватског сабора. Све му српско смета и само у српској ствари види опасност за себе и своје схватање Црне Горе. Чак се и куне да ће животом бранити да Црна Гора не постане плен Србије и српског света! Није се изјашњавао о албанском или бошњачком и хрватском свету, изгледа да му не сметају толико као српски свет! 

Николић и остали из ДПС-а су данас испољили такву политичку амнезију да се поставља питање да ли заслужују било какав озбиљан политички дијалог. Заборавили су све што су радили 30 година и са киме су се све договарали и са киме разговарали и развијали заједничке политичке бизнисе. Пуј, пике, ништа то не важи, нити ко памти. Све је појела маца и олизала тањир. И таман ми на ту мацу личе Николић, Ракочевић, Хутер, Живковић и остали из ДПС-а. Очистили су и покусали све своје политичке чорбе и све њих замијенили једном чорбом и то оном запрженом након 30. августа 2020. године. 

Да се пита ДПС, Срби у Црној Гори би требало да буду мумије и да припадају неком природњачком музеју. Уколико би и дозволили да неки Србин нешто каже онда би то било оно што је прошло њихове идеолошке комисије и састојало би се у одрицању Срба од самих себе. ДПС прихвата Србе само уколико се одрекну својих симбола, историје, погледа на свијет, смисла српског постојања и уколико добровољно пристану да буду оно што нијесу, а да оно што јесу не помињу и о томе ћуте као заливени. Да је којим случајем ДПС и даље на власти, Срби не би имали избора. Морали би да ћуте као рибе и ништа српско не помињу! Сваки њихов српски наступ био би строго кажњен и добио би робију! 

Иако ДПС тврди да су европска и грађанска странка нијесу ни једно ни друго и то баш због односа према Србима. Када се ради о Србима у ДПС-у више не постоји вербални бонтон нити демократски осјећај за другог! Тек када ријеше недоумице око Срба у ДПС-у се примјењује демократски и грађански принцип. Све што је другима дозвољено, по ДПС-у, Србима треба да буде забрањено! 

ДПС тражи од Срба да се придржавају закона које је ДПС донио. А скоро сваки њихов раније донешени закон је дубоко антисрпски и уперен је против српске ствари. Уколико се неки Србин побуни против антисрпских ДПС закона требало би да добије по њушци и да сам оде у Спуж. Стога, Србима је као квасац непоходно да се укину или промијени већина антисрпских закона, како би се донијели нови у којима се Срби поштују као равноправна национална заједница! 

Апсурдно је, али ДПС-у највећи противник је ДПС! Уколико се не разрачунају сами са собом и посложе правилно своје гријехе и окају своје грешке, ДПС-у нема ко да помогне. А и не треба други да се тиме баве! Треба ДПС препустити сопственим алама, вампирима и вукодлацима. Они ће сами себи исисати своју политичку крв и беживотни, безидејни и изгубљени у простору и времену, надам се да ће и нестати са политичке сцене. Толико су били главни режисери наших живота, па им је још преостало само да режирају драму свога сопственога нестајања. Гарант да ће након ње свима нама бити боље. Шта ће бити са ДПС-ом и не треба пуно да нас интересује!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КРВАВИ ВАСКРС СРПСКИХ ГРАДОВА ТОКОМ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА: Комунисти наводили бомбе!

СРПСКА СУДБИНА: Драгу Митровићу из Подравања код Сребренице два пута у два рата стављан нож под грло!

ВРАНЕШ ПОЧЕТКОМ 19. ВИЈЕКА: Протјеривање Срба и насељавање муслимана!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

јоацв

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СА ЗЛАТИЦЕ ПОРУЧИО: Косово старо српско огњиште које не заборављамо!

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Овима што злу крв уносе, ваљало би рећи да се носе”!

слове9

АНДРИЈА МАНДИЋ ТОКОМ РАЗГОВОРА СА НАТАШОМ ПИРЦ МУСАР: Реконструкција Владе у јуну, ускоро и посјета Словенији!

гаврило

ПРИЈЕ 106 ГОДИНА: У логору Терезин умро Гаврило Принцип!

јеленаперовиц

ЈЕЛЕНА ПЕРОВИЋ, ЖЕНСКИ МИЛО: СДТ ми се свети!