Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДОМАЋА РАК – РАНА: Без ветинга судија Весна Меденица неће бити осуђена!

Извршна директорица МАНС-а Вања Ћаловић Марковић казала је да уколико се не спроведе ветинг у правосуђу Весна Меденица никада неће бити осуђена. Ћаловић Марковић је гостујући у “Добро јутро Црна Горо” казала да се нада да ће јавност почети да добија аргументоване информације од институција поводом свих афера у Црној Гори.

Сматрам да је важно што је Бинали Чамгоз изручен својој матичној земљи и да би било важно да се тужилаштво позабави мотивима претходног министра правде да то изручење на неки начин онемогући. Ради се о лицу које се повезује са криминалним структурама како у Турској тако и у Црној Гори, истакла је Чаловић Марковић.

Надам се да ће ускоро тужилаштво изаћи са информацијом о томе да ли постоје неки мотиви који су криминални и који су довели до тога да он икадостане у Црној Гори.

-Такође имамо ситуацију са афером До Квон да она и даље тапка у мјесту. Свима би било у интересу да се открије пуна истина у вези са овим случајем.

Поручује да је изненађена да немамо реакцију тужилаштва за оптужбе да је До Квон нелегално финансирао изборне кампање.

-Надам се да ћемо коначно за све ове афере које се отварају почети да добијамо аргументоване информације од институције, истакла је Ћаловић Марковић.

Истиче да предмете Катнића, Вељовића, Меденице, кочи корупција, политизација и инфилтрираност организованог криминала у судству.

То је кључно питање за новог министра правде. Он није ни покушао да одговори шта ће бити о ветингу у правосуђу, тужилаштву, полицији, судству… Та прича је стављена је по страни, казала је Ћаловић Марковић.

Наглашава да уколико се не спроведе ветинг да Весна Меденица никада неће бити осуђена.

Сматрам да уколико не будемо спровели ветинг, Весна Меденица никада неће бити осуђена. Она је била ведета тог судства у тако дугом периоду, сигурна сам да има довољно компромата за разне судије које ће бити укључене у њено суђење на разним нивоима, да ће обезбиједити као што је и до сада обезбиједила одлагање рочишта, да ће обезбиједити да никада не дочека правду, казала је Ћаловић Марковић.

Када се изабере директор АСК-а, Ћаловић Марковић истиче да се одређени предмети морају извући из фиока, као што су финансирање политичких партија, питање имовине јавних функционере које су из МАНС-а годинама пријављивали, од Мила Ђукановића, преко Миливоја Катнића па Весне Меденице и Јелене Перовић, као и бројних јавних функционера за које постоје судске пресуде да Агенција није поступала по закону.

Не само што није поступљено по нашим иницијативама,а већ није поступано ни након пресуда, истакла је она.

извор: ртцг

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ХРВАТСКА ПОСТАЛА ОПАСНА ЗА СРБЕ: Због купања са псом Сергеј Трифуновић добио 60 дана затвора!

ВЈЕЖБА У АМЕРИЧКОЈ АМБАСАДИ: НАТО полигон у центру Подгорице!

ГЕНЕРАЛ НЕБОЈША ПАВКОВИЋ: Није било ратних злочина на Космету, нико не помиње да су НАТО авиони збрисали десетине албанских села!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!

bera6

БЕРАНЕ: Састанак челника српских организација са представницима Србије!

Boris-Mugosa

ФАЦЕ БИВШЕГ РЕЖИМА, БОРИС МУГОША: Двадесет година били власт, ништа нијесу урадили, данас би опет да нас усреће!

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

krnovo1

МИТРОПОЛИЈА: Сјутра на Крнову помен младићима страдалим од партизана!