Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДИЈАСПОРА И АМЕРИКА: Значајно мјесто Срба у Трамповом изборном штабу!

Изборни штаб Републиканске странке је најавио да ће се 14 септембра у Чикагу састати са српском емиграцијом која ће тада подржати Доналда Трампа номинованог за 47 америчког председника. То није обичан скуп подршке и ту привилегију не добијају баш све етничке заједнице у Америци. Због тога је и значај „МАГА СЕРБС“, како се назива овај догађај.

Доналд Трамп је овом приликом позвао у Трамп Кулу Србе и српску емиграцију да буду његови гости. Том приликом ће се истаћи значај и историјске везе, српске емиграције и америчког народа. Данас је та позиција на једном нивоу, али већ након новембра, односно тачније након завршетка америчких избора и победе Доналда Трампа, позиција Србије и српске емиграције мора бити на потпуно новом нивоу, заснована на јаким пријатељским везама.

Разумевање ових догађаја и ових политичких околности је од посебног значаја и за српски народ у Србији али и за прилике на Косову и Метохији. Имати гувернера у држави Илиноис, другој по снази савезној држави је невероватна околност које очигледно политичари у Србији нису свесни.

Једина веза републиканског штаба Доналда Трампа и Србије се на жалост остварује неформално преко ентузијастичних родољуба, који су несебично ушли у цео ток догађаја и који су у јуну били домаћини Рода Благојевића, представника Трампове кампање. Народни посланик Жарко Ристић је у знак подршке, на свакој скупштинској седници, истицао своје симпатије према републиканском кандидату, носећи препознатљив Трампов црвени качкет. Организоване су и групе пријатељства и подршке на друштвеним мрежама.

Оно што је препрека директније подршке и утицаја српског народа на Трампов избор је опредељеност владајућег режима у Србији да подржи демократског кандидата Камалу Харис. Несхватљиво је да се српски министри, попут министра Немање Старовић, опредељују и учествују у кампањи Камале Харис, коју узград финансира и албанска емиграција у Америци. Укључити се у кампању Камале Харис, а знати да ће се на највишим позицијама те администарције постављати осведочени србомрзци попут Била Клинтона, Хилари Клинтон и Џоа Бајдена је још један пораз непромишљене и кратковиде политике овог режима.

Иако је остало још „дуга“ два месеца до избора америчког председника, српским властима изостаје здрав разум и дипломатска мудрост, јер одлуке којој се страни приклонити не могу се заснивати само на кратковидим, променљивим и тренутним истарживањима јавног мњења.

У наредних петнаест дана је најављен други долазак Рода Благојевића и посета Трамповог миљеника Србији. Као и прошли пут домаћини ће бити ентузијастични родољуби, који ће покушати да пошаљу подршку и молбу српској емиграцији у Америци да буду јединствени и мудри приликом гласања 5 новембра за америчког председника. Том приликом ће опозициони народни посланик Жарко Ристић са својим пријатељима покушати да успостави нове темеље америчко српског пријатељства и да пошаље Србима у Америци другачију слику од оне која им се сервира из режимске кухиње. Шанса за промену америчке спољне политике према Србији постоји и она је тренутно у „Трампократији“.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СВИЈЕТ И МЕДИЈИ: Новинарство слика која одговара свијету, пост-новинарство као свијет који одговара његовој слици!

ДА ДЈЕЦА ЗНАЈУ ШТА ИХ ЧЕКА УКОЛИКО НЕ УЧЕ: Бењамина Карић испред Гимназије у Сарајеву поставила тенк!

ЧИКАГО: Гала вече Срба за подршку Доналду Трампу!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!

bera6

БЕРАНЕ: Састанак челника српских организација са представницима Србије!

Boris-Mugosa

ФАЦЕ БИВШЕГ РЕЖИМА, БОРИС МУГОША: Двадесет година били власт, ништа нијесу урадили, данас би опет да нас усреће!

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

krnovo1

МИТРОПОЛИЈА: Сјутра на Крнову помен младићима страдалим од партизана!