Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДА ДЈЕЦА ЗНАЈУ ШТА ИХ ЧЕКА УКОЛИКО НЕ УЧЕ: Бењамина Карић испред Гимназије у Сарајеву поставила тенк!

Постављању старог тенка као дела споменика пред Другу гимназију у Сарајеву је данас присуствовала и градоначелница Бењамина Карић из Социјал-демократске партије Босне и Херцеговине (СДП). Тенк ЈНА Т-55 совјетске производње, по писању сарајевских медија, спомен је на то што га је у рату у БиХ 1992. године заробило пет специјалаца Одреда „Босна“ тадашње Армије БиХ. Зато би требало да ту буду и њихове бронзане фигуре с пуном борбеном опремом, те ће изгледати као да заробљавају тенк.

Уз то ће бити изграђен зид с именима погинулих бораца.

Годинама се предлагало постављање тенка испред Друге гимназије, али није то урађено због отпора разних страна. Прекопута је и приватна основна школа, те су неке невладине организације и Организација за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) сматрале да није примерено да ту буде тенк.

Бењамина Карић је од прошле године инсистирала на томе и као градоначелница издејствовала грађевинску дозволу да то место постане спомен-подручје, на чему се ради од јула.

Она је на предстојећим локалним изборима у БиХ кандидаткиња за начелницу Општине Ново Сарајево, што значи да постоји могућност да поново буде градоначелница Сарајева.

Градоначелник Сарајева се бира посредно, гласовима одборника у Скупштини Кантона Сарајево.

извор: данас

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ГРАЂАНСКИ РАТ МЕЂУ СРБИМА: Предлог Александра Шапића за споменик Дражи Михаиловићу у Београду дигао на ноге србијанске неокомунисте, у Црној Гори Павле Ђуришић на чекању, Тито на обали Мораче!

ХРВАТСКА ПОСТАЛА ОПАСНА ЗА СРБЕ: Због купања са псом Сергеј Трифуновић добио 60 дана затвора!

РАСПЛЕТ: Тамара Вујовић поништила рјешење о забрани подизања споменика митрополиту Амфилохију, извинила се Митрополији и грађанима!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!

bera6

БЕРАНЕ: Састанак челника српских организација са представницима Србије!

Boris-Mugosa

ФАЦЕ БИВШЕГ РЕЖИМА, БОРИС МУГОША: Двадесет година били власт, ништа нијесу урадили, данас би опет да нас усреће!

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

krnovo1

МИТРОПОЛИЈА: Сјутра на Крнову помен младићима страдалим од партизана!