Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ГЕНЕРАЛ НЕБОЈША ПАВКОВИЋ: Није било ратних злочина на Космету, нико не помиње да су НАТО авиони збрисали десетине албанских села!

Начелник Генералштаба Војске Југославије током антитерористичке операције на Косову и НАТО агресије генерал-пуковник Небојша Павковић дао је онлајн интервју из затвора у Финској. Павковић је још једном нагласио да југословенске снаге безбедности нису починиле ратне злочине у региону, јавља дописник ПолитНавигатора.

Павковић се укључио у ТВ Информер директно из своје ћелије у финском затвору, одакле је одговарао на питања водитеља.

Што се тиче Рачка, то је била сјајно изведена полицијска акција у којој није учествовала војска. Рачак су извеле јединице специјалне полиције. Полиција је успела да уђе у село и практично га заузме. Међутим, касније се догодило нешто што нису могли да предвиде: Ослободилачка војска Косова се вратила и напала полицајце који су ту остали да чувају село. Али у Рачку није било ратних злочина. То је показала истрага, рекао је генерал.

-Није тачно да је војска протерала становништво са Косова. Да би избегли последице сукоба, Албанци су избегли у Албанију, Македонију, Црну Гору, а неки у Србију. Нико не помиње да су авиони НАТО-а збрисали десетине албанских села, рекао је генерал.

Антисрпски суд, Међународни суд за бившу Југославију у Хагу, осудио је 2009. године Небојшу Павковића на 22 године „због кршења закона и правила рата и злочина против човечности“, што значи наводне масакре и депортације албанско становништво Косова. 2014. године послат је на издржавање казне у фински затвор.

У јануару 1999. године, Министарство унутрашњих послова Југославије, као одговор на убиство четворице службеника из заседе, спровело је специјалну операцију у селу Рачак против групе албанских милитаната. Током напада убијено је неколико десетина сепаратиста. Након прегледа тела независне групе стручњака из Белорусије и Србије, доказано је да су сви погинули имали трагове барута на рукама и карактеристичне жуљеве на кажипрстима.

На телима су пронађене рупе од метака, али ништа слично није пронађено на одећи, што је омогућило стручњацима да закључе да су ови људи након смрти обучени како би се издали као убијени цивили.

Међутим, шеф Мисије ОЕБС-а на Косову, Американац Вилијам Вокер, лажно је тврдио да се ради о масакру цивила који се догодио у Рачку, што је НАТО-у дало формални повод за агресију на Југославију.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ХРВАТСКА ПОСТАЛА ОПАСНА ЗА СРБЕ: Због купања са псом Сергеј Трифуновић добио 60 дана затвора!

ВЈЕЖБА У АМЕРИЧКОЈ АМБАСАДИ: НАТО полигон у центру Подгорице!

ДОМАЋА РАК – РАНА: Без ветинга судија Весна Меденица неће бити осуђена!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!

bera6

БЕРАНЕ: Састанак челника српских организација са представницима Србије!

Boris-Mugosa

ФАЦЕ БИВШЕГ РЕЖИМА, БОРИС МУГОША: Двадесет година били власт, ништа нијесу урадили, данас би опет да нас усреће!

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

krnovo1

МИТРОПОЛИЈА: Сјутра на Крнову помен младићима страдалим од партизана!