Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“ВИЈЕСТИ” ПОРУЧИЛЕ МИЛУ: Од нас зависи идеш ли у Спуж, побјегни ако (не)смијеш!

Пише: Иван Милошевић

Осилиле “Вијести”! Само што не пукну од силине, моћи и времена забаве и разоноде! Данас су чак поручиле Милу да ће од њих зависити да ли ће бивши шеф ДПС-а заврштити у Спужу или ће избјећи руку правде. Вукашин Обрадовић, помоћник главног уредника “Вијести”, у данашњем ауторском тексту “Да ли ће Мило бити ухапшен” пише да Мило, нажалост, “није схватио утицај и значај који ће Вијести имати у кључним тренуцима када се буде одлучивала судбина ДПС-а и о његовој политичкој будућности”! Опа, Црногорци, Срби, комите, четници и остали грађани, има “Вијести” да одлучују о ДПС-у и гдје ће та странка и њен бивши, али и актуелни вођа, завршити у неко скорије вријеме. Је ли то Вукашин и његови уредници и власници на директној вези са Интерполом, МИ6, Циом, Миом и осталом агентуром и јесу ли то са њима утврдили пазар и чекају повољни тренутак да се обрачунају са Милом? И овај текст, попут сијасет других, доказују да “Вијести” и нијесу новина, већ билтен обавјештајних служби, како домаћих, тако и страних и да прије свих знају шта ће се у овом брдима десити и то мјесецима, па и годинама, прије него што се десе. Истина, није то нека новост, али лијепо је да се зна и да то још Вукашин потврди! 

Помоћник “Вијести” разглаба и о још неким стварима, а када их све погледаш са стране, као дан ти се намеће закључак да сваки пасус као да је писан у кабинетима домаће УДБЕ гдје сједе помоћници и из осталих обавјештајних канцеларија. Тако Вукашин зна зашто Мило није до данас ухапшен, посебно је упознат са стањем поводом тога питања у међународној заједници и у њеном раздвајању Миловог случаја од судбине Слободана Милошевића.Очигледно да Вукашин има поуздан податак да у ЕУ благонаклоно још увијек гледају на Мила, а до када ће тако бити, очигледно да ће зависти колико од осталих, толико и од “Вијести”! Па ти, Мило, сада купуј редовно “Вијести” и сазнај када ћеш морати да скокнеш до Спужа. “Вијести” су спремне да тога дана пошаљу возача за Мила, како би се послије китили да су они били главни у дијељењу међународне правде на Балкану! 

Вукашин открива и зашто су “Вијести” намерачиле да буду тамничари Милове судбине. Каже да је Мило пропустио прилику да купи тај медиј и да преко њега, претпостављам, дође у везу са главним обавјештајцима УДБЕ, али и страним шпијунима. ( А можда је Мило већ у дослуху са њима и то ко зна од када – шта кажеш на то помоћни уредниче “Виејсти”). Вукашин као да жали што се Мило није “отворио” када су Вијести биле на продају и што Милови другари нијесу покуповали акције “независног” медија и обезбједио сталну поменуту обавјештајну везу. И као да му се због тог пропуста данашње “Вијести” свете и то сурово, јер тврде да ће бити кључни чинилац када се буде рјешавала судбина ДПС-а и лично Мила! 

Као обичног грађанина и новинара који преко 30 година пише против Мила и ДПС, заболе ме она ствар за његову судбину, а и судбину “Вијести”. Из мог угла то су два паковања исте антисрпске медијске, идеолошке, државне или вељедржавне и обавјештајне работе. Могу и волио бих да живим у земљи гдје нема Мила, а гдје нема ни “Вијести” које нас сваки дан трују дневним дозама криминалног отрова и антисрпске реторике! Ипак, мука ми је да признам да је један медиј толико ојачао и постао толико утицајан да од њега зависи судбина обичних људи који једва састављају крај са крајем. Јер ни њима неће бити боље док Мило не осване у Спужу, а тај дан очигледно, Вукашин каже, зависиће и од “Вијести”!

А сумњив је и Вукашин! Каже да је Мило изгубио власт јер је кренуо на цркву и није скапирао значај медија, односно нема своју новину, тв, портале… Вукашин као да није одавде, па не зна да је Мило и када је био на власти, али и данас, контролише на десетине медија и преко њих пласира своје идеје и пулене. Мило је у своје вријеме био краљ домаћих медија, част ријетким изузецима, а данас је можда спао на кнеза, али његови медијски прсти добро се виде и данас. Има их и у “Вијестима” и то ништа мање него раније! 

Углавном, обичним грађанима, о глави раде домаћи и страни шпијуни и њихове медијске испоставе у Црној Гори. И док је тако џабе нам је и да формирамо најјаче државне институције, односно суд, тужилаштво, полицију, правду и неправду, јер ће и оне бити ограниченог трајања и утицаја. Све ће то трајати док “Вијести” не кажу доста и крену у идеолошку чистку. Гдје ће тада бити Мило, не знам, али знам да ће обични грађани бити тамо гдје су били и ових претходних година и деценија!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПИСМО РОЂАКУ: Порука Јакову на ВЕЛИКИ ПЕТАК- немој подржати Резолуцију о Сребреници!

РТВ СРПСКЕ О СТАВУ ВЛАДЕ ЦГ О РЕЗОЛУЦИЈИ О СРЕБРЕНИЦИ: Гласаће како ТАТА (НАТО) каже!

ЊУЈОРК: У УН чула се истина о страдању Срба у БИХ, присуствовали представници 40 земаља!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

novosti12

ХРВАТСКА ДЕМОКРАТИЈА: Хтјели би да гасе српске “Новости”!

мурина0

ПРИЈЕ 25 ГОДИНА: НАТО у Мурину убио троје дјеце, данас обиљежавање злочина!

momo-joksimovic1 (1)

МОМО ЈОКСИМОВИЋ, ПАРТИЈА ПЕНЗИОНЕРА: Обновили смо кривичну пријаву притив Вујице Лазовића, надамо се да је Нововић неће одбацити!

анзак66

ДАН АНЗАКА У АУСТРАЛИЈИ, У ПАРАДИ ПОТОМЦИ ЧЕТНИКА: ИСТИНА О ДРАЖИ МИХАИЛОВИЋУ МОРА ИЗАЋИ НА ВИДЈЕЛО!

додик8

МИЛОРАД ДОДИК: Милојкова влада, попут Милове, антисрпска!