Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ВИДИ СЕ И ИЗ ДИПЛОМАТСКОГ САТЕЛИТА: Хрватском министру требало одговорити, више би нас цијенио!

Коментаришући последњу изајву хрватског шефа Гордана Грлића Радмана, предсједник ДЕМОС-а и бивши дипломата Миодраг Лекић оцијенио је неприхватљивим све изјаве из региона које се саопштавају с висине и с ниподаштавањем према Црној Гори.

Иако жели развијање добрих и равноправних односа са Републиком Хрватском. Лекић сматра да хрватском министру чије изјаве асоцирају на казнене пријетњи треба културно, али ипак отвореније одговорити, па и подсјећањем на дипломатске норме.

– Не претендујем да подучавам никога, па ни црногорске институције, већ износим своје мишљење. Када кажем адекватније, мислим примарно због црногорских грађана и црногорске државе. Али и због хрватске јавности, која ће нас због наше адекватне, дакле достојанствене реакције, више цијенити – истакао је Лекић у интервјуу за Дан.

Наглашава да се примарна бизарност се огледа у чињеници да Грлић Радман своје врло комотне и проблематичне изјаве о приликама у Црној Гори даје управо са црногорске територије, конкретно из Боке Которске.

Тако је, опет дипломатски дјелујући из Боке Которске, јавно одлучивао с којим ће црногорским министром разговарати, а са којим неће. За овог другог је образложио да отказује сусрет због интервјуа који је црногорски министар дао домаћим, црногорским медијима. Стварно без преседана у дипломатској пракси – навео је Лекић и додао:

– Споља не би овако „млатило“ по Црној Гори да је она изнутра стабилнија, у државно-институционалном и вриједосном смислу. Саставни дио неприхватљиве праксе јесу и посјете високих државних представника из региона, али не, макар за почетак, институционалном центру црногорске државе, него директно и исључиво општинама у којима живе њима блиски сународници, а заправо грађани ове државе – подвукао је Лекић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

РЕАНИМАЦИЈА АНИМАЦИЈЕ И ПРЕДИЗБОРНИ ТРИКОВИ ШЕФА БИВШЕГ РЕЖИМА: На дјелу је издаја и колаборација, Црна Гора се брани од “руског и српског света”!

ДПС ВИШЕ НЕ ЗНА ШТА ПРИЧА, МИЛОШ НИКОЛИЋ: Тродеценијски купци гласова и личних карата праве се Енглези, за своје изборне трикове оптужују друге!

“ГРБАЉСКА ЛИСТА-ТВОЈА, МОЈА, НАША”: Заједнички до бржег развоја Котора!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

mandić

АНДРИЈА МАНДИЋ И МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Тражићемо парламентарну истрагу о убиству Душка Јовановића и Павла Булатовића!

Docek-patrijarha-Porfirija-u-Bijeloj-Porfirije-besjeda-septembar-2024-800x600

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ У БИЈЕЛОЈ: Радујем се што сам у Боки гдје живе православни Срби!

dusko1

ЗАМЈЕНА ДПС ТЕЗА: Чувар црних кутија бившег режима опет би да влада, no pasaran!

srpski-kamioni

ДА И АМЕРИКАНЦИ ВИДЕ КУРТИЈЕВ ТЕРОР: На улицама Њујорка камиони који приказују злочине према Србима на Косову!

nik

ИЗНЕНАЂЕН И УВРИЈЕЂЕН, НИК ЂЕЉОШАЈ: Чека дан да избрише глас за Мандића!