Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ВЕЛИКИ БРАТ ( АМЕРИЧКА АМБАСАДА) УПОЗНАТА СА ПРЕСУДОМ ЗА ДРЖАВНИ УДАР: Прате шта се дешава, раније поздравили Катнићеве одлуке!

Амбасада Сједињених Америчких Држава (САД) у Подгорици је саопштила за Радио Слободна Европа да су упознати са новом пресудом Вишег суда у процесу ‘државни удар’.

-Будући да се ради о првостепеној пресуди, постоји могућност жалбе у даљем судском поступку. Амбасада ће наставити да прати развој догађаја у овом случају до доношења коначне правоснажне пресуде, одговорено је из Амбасаде на упит РСЕ да прокоментаришу пресуду.

Наиме, Виши суд у Подгорици је 12. јула ослободио кривице све оптужене за покушај насилног рушења власти 2016. године, међу којима су држављани Русије и Србије и лидери некадашњег Демократског фронта (ДФ) – актуелни предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић и посланик Милан Кнежевић.

Судија Зоран Радовић је оцијенио да нема доказа да су окривљени, како се наводи у општужници Специјалног тужилаштва, покушали на дан парламентарних избора 2016. да насилно уђу у Скупштину, прогласе побједу тада опозиционог ДФ-а а све у циљу спрјечавања Црне Горе да се прикључи НАТО.

Амбасада је додала да ће Америка наставити да помаже Црној Гори у настојањима да ојача владавину права, заштити слободу медија и унаприједи друге реформе потребне за придруживање Европској унији.

Амбасада САД у Подгорици је маја 2019. године, тадашњу првостепену пресуду Вишег суда којом су оптужени проглашени кривим за покушај ‘државног удара’, окарактерисала као историјски дан за владавину права у Црној Гори.

-То је важан корак напријед у владавини права који шаље јаку поруку да су настојања подривања демократије неприхватљива, навела је 2019. Амбасада САД а мрежи X.

Специјално тужилаштво има право жалбе на најновију пресуду Вишег суда, али се није оглашавало.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПРИНЦ ФИЛИП У ЈАСЕНОВЦУ: Размере злочина НДХ тешко су замисливе и неописиве!

ОД ЉУБАВИ ДО МРЖЊЕ: Од Каћуше до Ђура!

ГАРАВИЦЕ, ОБИЉЕЖАВАЊЕ: Од усташког злочина над 12.000 Срба прошло 83 године, провокације Бошњака – у спомен парку ратна застава БИХ!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

geto

“БЕОГРАДСКИ СИНДИКАТ” И ПАВЛИНА РАДОВАНОВИЋ: “Гето”!

naser

АРНО ГУЈОН: Турска ТВ емитовањем серије о Насеру Орићу прекраја историју на Балкану!

Bora-Djordjevic-Bora-Corba

ПРЕМИНУО БОРА ЂОРЂЕВИЋ

Manastir Moraca

ПОХАРА МАНАСТИРА МОРАЧА: Од 5. до 7. септембра 1952. године комунисти уништили на хиљаде пергамената, јеванђеља и осталих црквених списа!

tri

ТРИ ГОДИНЕ ОД УСТОЛИЧЕЊА, МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Настављамо онако како је Свети Сава благословио!