Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ВАСОЈЕВИЋИ: Српске организације без основних услова за рад!

У Српској кући у Беранама представници српских Удружења са простора Васојевића разговарали су са амбасадором Србије у Црној Гори Небојшом Родићем и помоћником директора Управе за дијаспору и Срба у региону Николином Поповић Милатовић из Министарства Спољних послова Србије.

На састанку је поред представника организација са простора Васојевића, говорио др Момчило Вуксановић,предсједник Српског националног савјета Црне Горе,који је изнио таксативно све активности ове организације и захвалио се влади Војводине на помоћи за Српску кућу у Беранама.

Присутне представнике Србије о свом раду и организација које представља упознао је и Горан Киковић,предсједник Савеза Српских Удружења окупљених око Српске народне одбране Васојевића и Лимске долине и главни и одговорни уредник часописа Глас Холмије,који је послије СНС Црне Горе најактивнији српски субјекат у Црној Гори.Он је истако да са скромним, често и својим средствима одржавају рад неколико Удружења, који окупљају чланове из општина Беране, Андријевица и Плав.

Сви учесници скупа су се сложили у дискусијама да српске организације у Васојевићима немају основне услове за рад и да очекују помоћ од матичне државе Србије.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ОДРЖАНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА О СРПСКОМ ГЕНИЈУ: Никола Тесла оживио у Чикагу!

ВОЈНИ РОК УНИО ПАНИКУ МЕЂУ АЛБАНЦЕ ИЗ ПРЕШЕВА: Радије би у ткз. Косовске снаге, него у Војску Србије!

УДРУЖЕЊЕ БОРАЦА РАТОВА ОД 1990. ОГОРЧЕНО НА ВЛАДУ: Забранили да снимамо у касарни, скандалозан приручник Министарства просвјете о злочинима 90-тих!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!

bera6

БЕРАНЕ: Састанак челника српских организација са представницима Србије!

Boris-Mugosa

ФАЦЕ БИВШЕГ РЕЖИМА, БОРИС МУГОША: Двадесет година били власт, ништа нијесу урадили, данас би опет да нас усреће!

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

krnovo1

МИТРОПОЛИЈА: Сјутра на Крнову помен младићима страдалим од партизана!