Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

БУДВА – ИЗБОРИ: Све исто, а све различито – бивши ДФ у двије колоне има већину!

Демократе су објавиле резултате са локалних избора у Будви, на основу 11.350 пребројаних гласова, колико кажу да је изашло на биралишта. Коалиција “За будућност Будве – Будва отворени град” коју предводи Младен Милијељ освојила је 25,4 одсто гласова и девет мандата, а листа “Будва наш град” коју предводи Никола Јовановић 23,9 одсто гласова и девет мандата.

Демократска партија социјалиста, према тим подацима, освојила је 19,95 одсто гласова и седам мандата, Демократе 10,7 одсто и четири мандата, Покрет Европа сад 6,99 и два мандата, а Грађански покрет УРА са 4,9 одсто и коалиција окупљена око Социјалдемократске партије са 4,6 одсто по један мандат.

Према тим подацима, Црногорска европска партија и листа на челу са Божидаром Вујичићем су испод цензуса.

Коначне резултате је објавила и коалиција “Будва наш град”. Никола Јовановић је на прес конференцији рекао да је та листа освојила 24,29 одсто гласова и девет мандата.

Према тим подацима, коалиција “За будућност Будве” је освојила највише гласова, 25 одсто, односно девет мандата.

ДПС има 18,8 одсто и седам мандата, Демократе 12 одсто и четири мандата, ПЕС два мандата и 6,93 одсто, УРА и СДП по један мандат са нешто више од четири одсто подршке бирача.

Податке је претходно објавила и коалиција “За будућност Будве”. Казали су да недостају само подаци са једног бирачког мјеста и да они не могу утицати на резултат.

Према тим подацима, коалиција “За будућност Будве” има 25,5 одсто гласова, “Будва наш град” 23,39, ДПС 20,09. Слиједе Демократе са 10,89, Покрет Европа сад са 7,2 одсто, УРА са 5,02 и СДП са 4,62 одсто.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОЛИТИЧКИ БИСЕРИ АДРИЈАНА ВУКСАНОВИЋА: Хрватска није заслужила овакав третман, код Јакова озбиљна ситуација, савез са Мандићем и Кнежевићем Црну Гору води у пропаст!

“ЕВРОПСКИ” ИМИЏ “ЕВРОПСКЕ” ПРВЕ ДАМЕ ДПС-А: “Дошла потоња времена, башибозук, багра и брабоњци устали да обнављају Душаново царство”!

У НОВОЈ СРПСКОЈ ДЕМОКРАТИЈИ НЕМАЈУ ДИЛЕМУ: Јаков да разговара са грађанима који су га бирали, а не са Рањом и власницима “Вијести”!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

dps-skupstina-750x410.png.pagespeed.ic.y_W3xNaC9d (1)

БИО САМ У ПРАВУ: Монтенегрини заказали Први антисрпски устанак за 13. јул!

francuska-t

ЉЕВИЧАРИ У ПАНИЦИ, ПО ОБИЧАЈУ ИЗАЗИВАЈУ НЕРЕДЕ: У Француској на изборима у првом кругу побиједила десница, Макронова странка тек трећа!

milan7

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ НЕЋЕ КОД МИЛАТОВИЋА: Јакове све радиш против Срба, није морално да пређем преко тога!

dps-skupstina-750x410.png.pagespeed.ic.y_W3xNaC9d (1)

СПРДЊА ОД ДПС-А: Тридесет година позивали на поштовање институција, данас блокирали парламент и окупирали говорницу!

aleksandar-vucic-8-670x447

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ПОРУЧИО МОНТЕНЕГРИНИМА: Резолуција о Јасеновцу није моје дјело, Мандића нијесам звао, то могу да потврде Јаков и Милојко!