Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“БРАЋА” ХРВАТИ: Суде и приводе због српских пјесама, али и када дјеца подигну три прста!

Читалац је хрватским медијима послао снимак за који каже да је снимљен јутрос на старој цести у Каштел Лукшићу твредећи да је возач „ренџ ровера“ београдских регистарских ознака кроз прозор показивао три прста.

Полицијска управа сплитско-далматинска одмах се огласила да га тражи, а сада наводи да је возач пронађен те да је кажњен јер је “занемарио надзор над дететом”.

Као што смо обавестили данас јавност, након јавно објављене снимке, покренули смо истраживање. Возило је убрзо пронађено, утврђено је да су се у њему налазиле две одрасле особе и двоје деце. Сви су доведени у службене просторије, а поступак је проведен уз учествовање специјализираних полицијских службеника за младе, наводе из полиције.

Утврђено је да је данас око 10.30 сати на подручју Града Каштела за време вожње руку кроз прозор пружило дијете које је било смештено на задњем седишту у возилу.

С обзиром на чињеницу да дете према Кривичном закону Републике Хрватске (особа до навршених 14 година) није кривично одговорно, према детету се не могу покренути кривични и или прекршајни поступци, већ се поступа на основу мера за заштиту права и добробити детета ради чега су обављени потребни разговори, рекли су из полиције.

Међутим, проведеним поступком утврђено је да је отац детета 33-годишњи држављанин Србије остварио обележја прекршаја из чл. 27 Закона о прекршајима против јавног реда и мира тако да је као родитељ занемарио надзор над дететом које је услед недостатка родитељског надзора починило прекршај описан у чланку Закона о прекршајима против јавног реда и мира.

Такође, утврђено је да је 33-годишњи држављанин Србије током вожње остварио обележја прекршаја из чл. 46 Закона о безбедности саобраћаја на цестама, односно није се држао средине обележене коловозне траке. Страни држављанин је прекршајно санкционисан након чега је пуштен из службених просторија и напустили су Републику Хрватску, стоји у саопштењу ПУ сплитско-далматинске.

извор: васељенска

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДА ДЈЕЦА ЗНАЈУ ШТА ИХ ЧЕКА УКОЛИКО НЕ УЧЕ: Бењамина Карић испред Гимназије у Сарајеву поставила тенк!

ЧИКАГО: Гала вече Срба за подршку Доналду Трампу!

СВИЈЕТ НА РУБУ КАТАСТРОФЕ, ВАСИЛИЈ НЕБЕНЗЈА: Рат НАТО-а и Русије ако се дозволи употреба далекометног оружја!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

dilas

ЏАБЕ ПАО БЕРЛИНСКИ ЗИД, ЏАБЕ ЕУ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ОСУДИ ТОТАЛИТАРНИХ РЕЖИМА: Монтенегрини додјељују награду “Милован Ђилас”!

bera6

ВАСОЈЕВИЋИ: Српске организације без основних услова за рад!

krnovo1

КРНОВСКИМ СТРАДАЛНИЦИМА

pogled2

РУСКИ ПОГЛЕД: Напријед – ка светим оцима!

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!