Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

БОШЊАЧКЕ ВЕЛМОЖЕ ИЗ САРАЈЕВА: Српкињи из Вогошћа хоће да отму земљу која је српска још од Турака!

Гордана Пајдаковић, једна од ријетких Српкиња која се вратила на своју имовину у Вогошћи, рекла је да бошњачке велможе из Сарајева покушавају да јој отму имовину у Вогошћи која је била у власништву њених родитеља и прадједова од Османског царства до данас, те поручила да им то неће поћи за руком.
Пајдаковићева је рекла да у општини Вогошћа има пуно земље у двије парцеле, а ријеч је о 80 дунума.

– То је чисто наше, један кроз један. Припада нама петоро браће и сестара, а на другом подручју имамо 35 дунума. Сада је то све јавна зелена површина – нагласила је Пајдаковићева након јавне расправе о нацрту урбанистичког плана Кантона Сарајево од 2016. до 2036. године.

Она је поручила да ће се жалити и да ће наћи рјешење.

Пајдаковићева је напоменула да и приватну шуму означавају као јавну зелену површину, у суштини парк који је власништво свих.

То је неко намерачио да присвоји. Поручујем онима који су намирисали лијепо имање да неће успјети да га отму и да њихове мизерне понуде нећемо прихватити. Овај дио имања гдје су ливаде које се косе су означили као зелену тематску површину, а не знају или неће да ми објасне како и зашто означавају и приватну имовину као зелену површину – рекла је Пајдаковићева и поручила да ће се за ову имовину борити и њена праунучад.

Она је рекла да су свуда препреке да се људи врате на своја имања, али да је она успјела да се врати на своју имовину захваљујући упорности.

– Спавала сам на трави и имала 61 годину, вратила сам се 2005. године у кућу која је на име моје мајке која је тада била жива. Добила сам струју послије осам година. Осам година је нас троје живјело у мраку, а у мом санџачком комшилуку је и комшијин магарац у штали имао струју, а ми нисмо – навела је Пајдаковићева.

Пајдаковићева је напоменула да је припремила и писмо које ће, како каже, послати званичницима који ће разматрати примједбе на нацрт урбанистичког плана Кантона Сарајево.

Она је у писму навела да је покушај проглашавања великог комплекса приватне пољопривредне имовине зеленом површином, која уопште није у ужем урбаном дијелу Кантона, само изговор за осмишљену отимачину и ограничења да би све изгледало регуларно.

Пајдаковићева је поручила да се не дира у приватну пољопривредну имовину.

извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СУЗЕ ЦРНОГОРСКЕ КРАЉИЦЕ: Ако Бог да, осветићемо Косово!

КО ТО ДАЈЕ ПАРЕ, ЗАЛУДНИ ХОР ПРОПАЛЕ ИДЕОЛОГИЈЕ: Киц “Поп хор” по Војводини пјева партизанске попевке!

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СА ЗЛАТИЦЕ ПОРУЧИО: Косово старо српско огњиште које не заборављамо!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

данијел дпс

ЈАДНИ ОНИ, ДАНИЈЕЛ СЕ ИСПОВИЈЕДИО ДПС ОДБОРНИЦИМА: Прогоне нас, хапсе, а ми невини, борићемо се до посљедњега за Мила!

косово22

СРБИ И ПЛАНЕТА: Резолуција о Сребреници отвара Пандорину кутију и води ка разлазу у БИХ!

srpsko-srce-johanovo-dzeletovic1-608x375

РОМАН О СРПСКОМ СТРАДАЊУ: Да свијет зна каквог је монструма створио на Косову!

градишка

ОБИЉЕЖЕНО 29 ГОДИНА ОД ЕГОДУСА СРБА ИЗ ЗАПАДНЕ СЛАВОНИЈЕ: За злочине нико не одговара, у акцији “Бљесак” убијено 12-оро дјеце!

луси

БРАНИТЕЉИ И ХВАЛИТЕЉИ: Милови медијски деснорукаши или хајка као судбина!