Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

БОШЊАЦИ ПОКАЗУЈУ СРПСКУ ЋУД, ДИЈЕЛЕ СЕ ЗБОГ ПОЛИТИКЕ: Муслимански комесари ДПС-а из портала “Стандард” биљеже осипање чланства БС-а због сарадње сa четницима!

Одлука Бошњачке странке да уђе у 44. Владу Милојка Спајића и да са просрпским партијама твори нову парламентарну већину чини се да је већ стигла на наплату. Чланови локалних одбора из више црногорских градова масовно напуштају ту партију, гдје је само у Бару њих 11 написмено тражило исписнице из чланства, док у Подгорици, према незваничним сазнањима, БС не може да одржи сједницу јер је немогуће да се постигне кворум за рад и пуноважно одлучивање.

Одбор Бошњачке странке на нивоу Главног града, према сазнањима Стандарда не може да одржи сједницу јер је немогуће да се постигне кворум за рад и пуноважно одлучивање. Дио чланова тог општинског одбора не жели да учествује у раду те партије, нарочито не у припреми подгоричких избора који слиједе у септембру.

Осипање чланова и функционера одбора се наставља па су тако одбор БС-а у Подгорици напустили Мелита Сијарић и Јасмин Кошута који су подржали СЕП Душка Марковића. Сијарић и Кошута су за портал Стандард рекли да су дужи временски период били незадовољни политиком Бошњачке странке која је, према њиховим ријечима, одступала од програма партије.

Кошута је Стандарду саопштио да случај осипања чланова није само везан за Бар и Подгорицу, већ да се ради о ланчаној реакцији, те да БС напуштају чланови и у Плаву и оно што је још занимљивије Рожајама, гдје је и централа Бошњачке странке и гдје та партија врши власт на локалном нивоу.

Обоје наглашавају да су БС напустили прије њихове одлуке да уђу у реконструисану Владу Милојка Спајића, јер су погрешни потези Бошњачке странке повлачени и у претходном периоду.

Дио чланова општинског одбора попут Зијада Растодера јавно је подржао новоформирани покрет БДП Сеада Шахмана. И сам Шахман је формирањем новог покрета напустио БС управо ослабивши тај општински одбор чији је члан био у више сазива.

Раније је Бошњачку странку напустио оснивач и дугогодишњи предсјендик подгоричког одбора др Неџад Дрешевић.

Незадовољство радом одбора на нивоу Главног града исказују и многи други чланови. Не желе да учествују у раду подгоричког одбора.

Када је прије двије године изабран општински одбор БС на нивоу Главног града, званично саопстење БС је било да одбор броји 60 чланова. Међутим, данас на сајту БС-а који се очигледно ажурира усљед напуштања БС-а пише да одбор има 51 члана.

БС очигледно и даље на сваки начин покушава да прикрије чињеницу да им се чланство осипа јер на сајту те партије се и даље налазе имена Мелите Сијарић, Јасмина Кошуте и Зијада Растодера који су партију напустили прије више од пола године!

Такође, још један члан општинског одбора БС у Плаву Мелин Јададић напустио је ту партију у подржао БДП Сеада Шахмана.

И у Бару је иста ситуација гдје је БС је у том граду напустило 11 чланова партије, предвођени чланицом одбора БС Бар Санелом Бегзић, траживши написмено да буду исписани из чланства.

извор: стандард

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ГРАЂАНСКИ РАТ МЕЂУ СРБИМА: Предлог Александра Шапића за споменик Дражи Михаиловићу у Београду дигао на ноге србијанске неокомунисте, у Црној Гори Павле Ђуришић на чекању, Тито на обали Мораче!

ХРВАТСКА ПОСТАЛА ОПАСНА ЗА СРБЕ: Због купања са псом Сергеј Трифуновић добио 60 дана затвора!

РАСПЛЕТ: Тамара Вујовић поништила рјешење о забрани подизања споменика митрополиту Амфилохију, извинила се Митрополији и грађанима!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!

bera6

БЕРАНЕ: Састанак челника српских организација са представницима Србије!

Boris-Mugosa

ФАЦЕ БИВШЕГ РЕЖИМА, БОРИС МУГОША: Двадесет година били власт, ништа нијесу урадили, данас би опет да нас усреће!

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

krnovo1

МИТРОПОЛИЈА: Сјутра на Крнову помен младићима страдалим од партизана!