Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

БОКА КОТОРСКА: Министар Ђорђе Милићевић захвалио се Србима што чувају национални идентитет, обећао помоћ Србије!

Министар без портфеља задужен са координацију активности и мера у области односа са дијаспором Ђорђе Милићевић данас је у Херцег Новом одржао радни састанак са представницима свих релевантних удружења и невладиних организација које окупљају Србе у Боки Которској.

Хвала вам што чувате наш језик, нашу баштину, наш национални идентитет у Боки Которској и у целој Црној Гори. Увек ћете у свему овоме имати подршку председника Републике Србије, Владе Србије и мене као министра, рекао је министар Милићевић и посебно истакао заслуге СПЦ за очување нашег идентитета. Црква је стожер јединства и окупљања Срба где год они живели.

Министар је нагласио се Србија и српски народ налазе пред великим искушењима у наредном периоду и истакао да верује да ћемо успешно пребродити сва та искушења захваљујући сувереној и одговорној политици коју води председник Републике Александар Вучић. Нагласио је да је потребно широко народно јединство и подршка оваквој политици председника, како бисмо обезбедили напредак земље, очували Косово у Србији и спречили покушаје укидања Републике Српске.

Састанку су присуствовали и амбасадор Србије у Црној Гори Небојша Родић, генерални конзул Србије у Херцег Новом Мићо Роговић, као и архијерејски намесник херцегновски отац Обрен Јовановић са свештенством Српске православне цркве.

Министра су испред Генералног конзулата Србије сачекали малишани из херцегновског клуба „Обилић“, који су му се посебно захвалили на прилици да учествују у летњим камповима за децу из региона и дијаспоре које је Кавинет министра Милићевића организовао током 2023. године у 22 општине и града широм Србије. Чланови певачког друштва „Карађорђе“ извели су пригодан културно-уметнички програм.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЦРНА ГОРА И СРЕБРЕНИЦА ( “РТРС”): Самоубиство са продуженим трајањем!

МОНАРХИЈА: Црква и Круна заједно!

ОД КОТОРА ДО АМЕРИКЕ: Српски кетман!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА СЕ ИЗА БРДА ВАЉА, ОПЕТ ОДЛОЖЕНА СЈЕДНИЦА УН О СРЕБРЕНИЦИ: Монтенегрини да се спреме, у Котор стиже окупатор (Александар Вучић)!

Draza-Mihailovic-767x600

ФИЛМ: Како су Срби изгубили рат – комунисти умјесто четника постали српски владари!

slavisa-curovic-21

СЛАВИША ЧУРОВИЋ, ГЛУМАЦ И СРБИН: Све се мијења, али не и Министартво културе – око министра све ДПС кадар!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

ивица

ИВИЦА ДАЧИЋ: Срамно да Црна Гора гласа за резолуцију о Сребреници!