Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АПСУРДИ ПОЛИТИКЕ: Неокомунисти европејци, неочетници русофили!

Пише: Иван Милошевић

Да нам је политика наопака, није нека мудрост, али је симпатична мудрост! Читам прваке из НВО сектора и тобожњих независних медија, како се убише од муке да докажу да предлог о страним агентима представља ограничење слободе и прогон критичара власти и да је то у суротности са ЕУ вриједностима. Сви они одреда су настављачи Брозове традиције и не пропуштају прилику да на сваком мјесту покажу да и послије Тита -Тито! Јутрос је над заштитом слободе и завапило прво перо антисрпских “Вијести” и бастион слободе смјестио на западну, док је царство зла закатанчио на источну страну Европе! 

Док је бившим комунистима цјелокупно зло долазило са Запада, а Добро са Истока, данашњим неокомунистима цјелокупно Добро долази са Запада, а Зло са Истока. У исто вријеме бившим четницима, односно српским националистима, сво Зло је долазило са Истока, а Добро са Запада, а неочетници су данас већином окренути Истоку, док имају велике резерве према Западу! За само пола вијека тотално се промијенила главна идеолошка орјентација комуниста и четника! 

Да ту има нека квака, јасно је , али у чему се састоји мало је теже објаснити. Зашто су се комунисти одрекли свих идеолошких аксиома својих предака и данас безрезервно хрле на Запад и прихватају без питања све што са те стране долази, док четници са пуно наде гледају на Москву, а са Бриселом се спрдају? Квака јесте, али кључ за ту браву није лако открити! 

По скромном мишљењу горепотписаног главна ствар је у националном инжињерингу чији су режисери Брозови генерали, дисиденти и остали момци. Уз помоћ силе и доброг дијела уцјењених интелектуалаца, Броз је успио да за мање од пола вијека од Срба створи више нација и свима њима додијели и одговарајућу територију. Од Срба су створени Црногорци, Македонци, муслимани и као награду за отклон од Срба добили су, поред територије, и своју посебну администрацију! И када је данас све то постало свршен чин, нови народи настали од српског, комунистичке тековине бране до посљедњега, а у свему томе имају подршку Запада, па стога на Брисел гледају као на камен темељац своје националне и остале куће! 

Насупрот њима, неочетници чији су преци гинули за краља и парламенгтарну демократију, капитализам и остале тадашње ЕУ вриједности, данас у побједи Русије виде потенцјални спас за васколико Српство! А Москва се у вријеме краја Другог свјетскога рата одужила четницима за борбу на страни Савезника, тако што их је све похапсила и дала одрешене руке партизанима да за само неколико мјесеци ликвидира на десетине хиљада неистомишљеника (четника и њихових присталица) у Србији! 

Нешто овдје није на свом мјесту и надам се да ће српски интелектуалци и остала духовна српска елита у неко скорије вријеме успјети да ове ствари постави на своје мјесто и успоставе Српство на старим темељима прозападне идеолошке орјентације. Истина, вријеме није баш идеално за тако неђто, јер се данашњи Запад понаша као некада Совјетски савез, односно заговара униформност мишљења и наметање, па и силом, своје слике свијета свима који то неће! 

Што се тиче Срба, до правилног проевропског хода може доћи само уколико се раскрсти у свим областима живота са комунистичким наслијеђем. Када се то уради, постаће јасно да Срби по природи припадају Европи и да су у њој од када памте себе, што не значи да немају емоција према Истоку и да треба да престану да његују тај однос према Русији. 

Кључ освјешћивања Срба је одрицање од свих комунистичких традиција и њено смјештање у музеј титоистичких вриједности и времена. Када код Срба дође до тоталне идеолошке реконструкције треба се надати да ће они постати и формално оно што су суштински од почетка и да припадају европском стилу живота и погледу на свијет.

До тада свуда ће нам се титоисти приказивати као европејци, што они никада нијесу били нити ће бити. До тада ће и неочетници гледати на Русију као спасонони чамац за сопствену погубљеност у времену и простору за коју су главни кривци Броз и његови идеолошки ешалони наопаких утопија и ескадрони логора смрти попут Гулага и Голог Отока!

Изгледа тако једноставно одрећи се комунизма, али смо од тога далеко као Земља од Јупитера!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НОВИ ПОЧЕТАК ИЗ КАЗАЊА: БРИКС за Јужне Словене, нову Европу и свијет!

ОСТРОШКА ТРАГЕДИЈА, 81 ГОДИНУ ПОСЛИЈЕ: Док је Срба и Бјелопавлића памтиће се јунаштво пуковника Баја Станишића!

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Кад су наши душмани нашли заједнички језик, изгубили смо заједничку државу”!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

vuk-orovic

ВУК ОРОВИЋ, СРПСКА ДЕМОКРАТСКА ИНИЦИЈАТИВА: Неопходно да српски политички актери у Црној Гори учврсте свој утицај на власт!

ber56

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БЕРАНА ОД ТУРАКА: Артиљеријско утврђење на Јасиковцу пало 16. октобра 1912. године!

miomir1

WOKE РЕВОЛУЦИЈА: Диктатура дубоке љевичарске државе и рушење традиционалних вриједности!

regan

РЕКЛИ СУ О ДРАЖИ: Његов дух припада свима који желе слободу!

boja

СРПСКА УМЈЕТНОСТ: Бојана Пековић – “Прожимање”!