Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АНДРИЈА МАНДИЋ: Ниједан добронамјеран човјек није могао да наслути да ће се 2024. године модерна Хрватска поистовјећивати са НДХ-ом!

Предсједник Скупштине Андрија Мандић саопштио је на данашној сједници Скупштине да предлаже Влади да не уводи и не предузима никакве реципрочне мјере, поводом одлуке званичног Загреба да Мандића, потпредсједника Владе Алексу Бечића и лидера Демократске народне партије (ДНП) Милана Кнежевића прогласи за персоне нон грата.

-То је Владина надлежност, а не надлежност Предсједника Скупштине. Она води унутрашњу и спољну политику, појаснио је Мандић.

Истакао је да Црна Гора остаје посвећена добросусједским односима.

А разумијем и да Хрватска жели да води политику какву она хоће. Жао ми је само што овог љета нећу љетовати на Корчули. То јесте незгодно, али снаћи ћу се и на нашем приморју, казао је Мандић.

Мандић је додао да се од читаве повике све на крају свело на реакцију која се односи на само три политичара.

-Ниједан добронамјерни човјек није могао ни наслутити да ће се у 2024. години модерна Хрватска поистовјећивати са Независном Државном Хрватском на начин што ће на начин што ће лидерима три странке забранити улазак у Хрватску, поручио је он.

Мандић је подсјетио да је након усвајања Резолуције о Јасеновцу позвао делегацију Хрватског сабора да посјети Црну Гору.

Тај тај позив и даје стоји. Они су наши пријатељи и поново их позивам у Црну Гору да дођу. Желимо да разговарамо и да отклонимо све недоумице, поручио је Мандић.

Ипак, како је навео, остаје при ставу да је Резолуција о Јасеновцу “мјера наше припадносрти народима који баштине тековине слободе, истине, правде и мира”.

-У 21. вијеку не смије постојати политика која ревитализује мрачне идеологије нацизма и фашизма, сматра Мандић.

Према његовим ријечима, црногорски посланици су са Резолуцијом о Јасеновцу направили велики цивилизацијски искорак.

Задовољан сам што су сви посланици саопшптили да оно што се десило у Јасеновцу јесте геноцид, без обзира јесу ли гласали за њу или не, закључио је Мандић.

Мандић је посланику ДПС-а Андрији Николићу поручио да резолуција о Јасеновцу нема никакве везе са предсједником Србије Александром Вучићем, нити је он иницирао.

Оно што усвоји парламент Србије има везе са Вучићем. Немојте представљати на то да је Вучић нема храбрости да резолуцију усвоји у Србији, па је ријешио да то учини у Црној Гори. Немојте да потцјењујете предсједника Србије. Ово је наша акција, смишљена и одрађена у Црној Гори, казао је Мандић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПРИНЦ ФИЛИП У ЈАСЕНОВЦУ: Размере злочина НДХ тешко су замисливе и неописиве!

ОД ЉУБАВИ ДО МРЖЊЕ: Од Каћуше до Ђура!

ГАРАВИЦЕ, ОБИЉЕЖАВАЊЕ: Од усташког злочина над 12.000 Срба прошло 83 године, провокације Бошњака – у спомен парку ратна застава БИХ!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

geto

“БЕОГРАДСКИ СИНДИКАТ” И ПАВЛИНА РАДОВАНОВИЋ: “Гето”!

naser

АРНО ГУЈОН: Турска ТВ емитовањем серије о Насеру Орићу прекраја историју на Балкану!

Bora-Djordjevic-Bora-Corba

ПРЕМИНУО БОРА ЂОРЂЕВИЋ

Manastir Moraca

ПОХАРА МАНАСТИРА МОРАЧА: Од 5. до 7. септембра 1952. године комунисти уништили на хиљаде пергамената, јеванђеља и осталих црквених списа!

tri

ТРИ ГОДИНЕ ОД УСТОЛИЧЕЊА, МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Настављамо онако како је Свети Сава благословио!