Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АНДРИЈА МАНДИЋ НАКОН УСВАЈАЊА РЕЗОЛУЦИЈЕ О ЈАСЕНОВЦУ: Резолуција није усмјерена против било којег народа, али јесте против једног страшног режима!

Скупштина је са 41 гласом “за” усвојила Предлог резолуције о геноциду у систему логора у Јасеновцу, Дахау и Матхаузену. Укупно је гласало 42 посланика, а један је био против.

Предсједник парламента Андрија Мандић навео је да је данас урађен велики посао, те навео да никад није био поноснији као српски политичар јер је схватио да у колегама има партнере.

Знам да можемо заједнички да радимо и да водимо Црну Гору. Радују се душе јасеновачких новомученика и душе предака које су страдале у овим логорима. Никад не треба заборавити патријарха Гаврила Дожића, који је тамновањем у Дахау обиљежио историју неког времена и служио на част нашој цркви и Црној Гори. Морамо да нађемо заједнички језик као политичари, са ова три логора показујемо да није усмјерено ово против ни једног народа или државе, ово је усмјерено против једног страшног режима. Они који су убијали ове људе нису живи, а нису живи ни мученици који су убијани. Ми можемо да кажемо да је Црна Гора прва земља на планети која се на овакав начин однијела према томе. Ово је резултат нашег договора и идеје и нико се у ово није мијешао са стране, казао је Мандић након гласања.

Данашња сједница Скупштине почела је минутом ћутања за некадашњег потпредсједника Владе и посланика Демократске партије социјалиста Драгана Ђуровића. Предсједник парламента Андрија Мандић предложио је да дневни ред данашњег засиједања Скупштине буде допуњен Предлогом резолуције о геноциду у Јасеновцу. Демократска партија социјалиста је затражила Колегијум, што је Мандић одобрио.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

УДРУЖЕЊЕ ВАСОЈЕВИЋА ИЗ БЕОГРАДА ПОВОДОМ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ЈАСЕНОВЦУ: Скупштина Црне Горе доноси историјске одлуке!

ЉЕВИЧАРИ У ПАНИЦИ, ПО ОБИЧАЈУ ИЗАЗИВАЈУ НЕРЕДЕ: У Француској на изборима у првом кругу побиједила десница, Макронова странка тек трећа!

ЗА ЖРТВЕ КОМУНИСТА НЕЋЕ НИ ДА ЧУЈЕ: Јаков два и по мјесеца игнорише захтјев за рехабилитацију црногорских четника побијених у Словенији!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

leovac

СРПСКА ПЉЕВЉА: Пеђа Леовац, јунак са Кошара, на Видовдан добија споменик!

oprosti

МОНТЕНЕГРИНИ ОД ДУБРОВНИКА ДО ЗАГРЕБА: Све Антисрбин до Антисрбина!

markokovac

МАРКО КОВАЧЕВИЋ: Срби имају право да – ћуте!

vitle

ПРОМОЦИЈЕ: “Витлејемска ружа” – књига духовне поезије!

mandić1

АНДРИЈА МАНДИЋ: У Беранама да се испоштује договор са Демократама, Вук Тодоровић на чело парламента, Дамјановић предсједник Општине!