Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АНДРИЈА МАНДИЋ И МИЛАН КНЕЖЕВИЋ РАСКРИНКАЛИ ДПС: Опасна криминална структура жели да причу пренесе на терен четничких војвода!

Предсједник Скупштине Андрија Мандић одговорио је на нападе опозиције и на иницијативу за његову смјену и казао да оно о чему треба разговарати јесте следеће – борба против организованог криминала и корупције.

Ови напади су резултат старих политичара који имају милијарде евра и који су били снажно спрегнути са криминалом, који имају своје хидроцентрале, милионе и слуге, који су навикли да осионо владају Црном Гором и који су навикли да се не преиспитује криминал. Прије неки дан сам одгледао интервју са једним од најбољих полицајаца у Београду и саопштио је да су сва убиства која су обављена у Црној Гори и Србији била због новца. Ако уђете у нечији новац – шверц цигара, нафте, дроге, онда су се међусобно убијали. Та опасна криминална структура и даље покушава да контролише одређене политичке странке и појединце. Покушају да уз помоћ изнајмљених политичара и аналитичара, да помоћу њих пренесу причу на терен је ли овај четнички војвода, подвукао је он.

Тврди да се они боје суочавања са правдом.

Када су видјели да ми поштујемо једни друге у парламентарној већини и када су схватили да не могу пронаћи некога у парламентарној већини и када испуњавамо све обавезе, уључујући и реконструкцију, немам сумње да ће сви циљеви које смо поставили, а везано и за смањење радног времена и повећање плата, да ће то бити она ствар која ће нас најбоље препоручити грађанима, казао је Мандић.

Казао је да у наступима опозиције има само два елемента која се односе на иницијативу о његовој смјени.

Прва је посјета Милорада Додика, а друга је застава у мом кабинету. Ја колегама из опозиције желим да цитирам Стефана Митровог Љубишу пошто су и данас жељели да ме понизе. Кањош Мацедоновић кад је дошао у Млетке казао је бољи и виши одоше бољима и вишима а ја овакав једва и вас допадох. Такав сам какав сам. Не бих се мијењао ни са ким ни вас, као што ни ви не би са мном, али због грађана Црне Горе желим да избјегавамо оштру реторику, казао је Мандић.

Тврди да је био предмет оштрих напада и данас и на Цетињу и захвалио се грађанима Цетиња, јер је на протесту најмање било Цетињана.

Највише њих је остало кући и одлучило да чује Скупштину. А не излазе јер је од 2020. године просјечна пензија сада 425 евра, а пројектована је 550 евра. Значи од 290 до 550 евра. Интересују их конкретна дјела која је испоручила парламентарна већина. 2019. године просјечна плата је била 520 евра а подсјећам да је 2013. године била 490 евра. За шест-седам година, плата је порасла једва 30-ак евра. А просјечна плата 2022. године је 727 евра а у децембру 2023. 814. евра. То је резултат рада парламентарне већине, казао је Мандић.

Да би то могао да ради Парламент, онда не може бити немилих сцена које се шаљу као слика Бриселу.

Сви се трудимо да помогнемо да Црна Гора постане чланица Европске уније. Нисам сам заслужан али сам први међу једнакима који смо урадили велики посао. Нашли смо заједнички језик да одблокирамо правосуђе, изаберемо ВДТ-а, попунимо Судски и Тужилачки савјет а то се вреднује у Бриселу. А шта је Европа? Сви саопштавају да сам ја највећи проблем европских интеграција, али шта Вархељи зна када зна то опозиција…, ироничан је Мандић.

Предсједник Скупштине не види разлога да ми имамо проблем са Европском унијом.

Предсједник ДНП-а и један од лидера ЗБЦГ Милан Кнежевић упитао је Квинту да ли са овом антисрпском политиком ДПС-а могу у Европу.

Зато бих уважену госпођу Рајнке и господина Бикса за кога се још увијек не зна хоће ли доћи питао да ли можемо са овим људима у Европу? Ја мислим да са њима не можемо ни у Русију! Но wаy, што би рекли евроатлантисти. Али овдје се појавила једна зрачка наде јер је Дритан Абазовић израстао у лидера црногорске опозиције, казао је Кнежевић и замолио колеге из ПЕС-а да размисле ако постоји шанса да ДПС уведу у Владу бар на десет дана.

Да се осјете мало живим и чулним, како би се вратили у оно вријеме када су скидали имунитет њему и Андрији Мандићу, каже Кнежевић и када су ухапсили читав клуб ДФ-а, и када су се туширали у купатилу за особе са инвалидитетом.

Кад су нам одредили и притвор скидајући нам имунитет – то су радили све европејци из ДПС-а. Придруживао им се и Ервин Ибрахимовић који је гласао за Закон о слободи вјероипосвјести иако ја никада не бих гласао за Закон који би створио двије Исламске заједнице. Ја желим колегама да помогнем да се огледају у једној ретроспективи. Гледајући сами себе, можда ћете доћи до неких спознаја, јер као што каже Аристотел, катарза је код сваког човјека најважнија, подвукао је лидер ДНП-а.

Пошту више пута поменули Милорада Додика, црногорску и српску заставу, Кнежевић је питао ко је на фотографији са Милорадом Додиком и са тробојком иза њих.

Такође је показао слику и Храма Христовог Васкрсења у Подгорици гдје је Игор Лукшић, Филип Вујановић, Милорад Додик, Миомир Мугоша и остале ведете ДПС-а. За сами крај је сачувао Мила Ђукановића. Кнежевић је закључио да им није било Путина и Додика никада не би имали независну Црну Гору.

Тврди да је против реконструисања Владе Милојка Спајића са БС-ом и позвао их све да осуде агресију Израела на Палестину и додао да лидер БС-а Ервин Ибрахимовић то не смије да уради.

Кнежевић је у наставку подсјетио на честитку странке Радовна Караџића на Конгресу ДПС-а из 2019. године и казао да се Бошњачка странка још није бунила против тога.

-Ако ви уђете у Владу, ја нећу бити дио ње, након ових антисрпских ставова. Ово сте изрекли за читав српски народ. Из редова ДПС-а нема нико ко је Србин. Ви очекујете да ја прихватим образложење да смо ми најгори народ на свијету, да немамо право никога да дочекамо а тражите црвени тепих да уђете у Владу и да нас опет ударате, казао је Кнежевић.

Додаје да му смета сусрет Мандића и Додика а не смета сусрет са Ердоганом.

Што му нисте упутили демонстративни телеграм и рекли му срам те било Реџеп Тајипе са ким си сио. И нисам вас чуо – јесте ли осудили агресију Израела на Палестину? Ја испадох већи муслиман од Вас, а ви не смијете због других калкулација, казао је Кнежевић.

извор: борба

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДИРЕКТОР ЦЕНТРА “СИМОН ВИЗЕНТАЛ”, ЕФРАИМ ЗУРОФ, ЈАСАН: Резолуцију о геноциду у Сребреници не треба подржати!

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СА ЗЛАТИЦЕ ПОРУЧИО: Косово старо српско огњиште које не заборављамо!

ПРИЈЕ 106 ГОДИНА: У логору Терезин умро Гаврило Принцип!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

равна4

СРБИ ПОМЕНИТЕ У МОЛИТВАМА: На данашњи дан 1893. године рођен Дража Михаиловић, вођа Трећег српског устанка и први герилац у поробљеној Европи!

Dritan-Abazovic-Ivan-Milosevic

ПРЕИСПИТИВАЊА, ЦРНА ГОРА И СРБИ: Има ли нам спаса када величамо противнике или зар и ти, сине Дритане!

побједАДПС

“ПОБЈЕДА” У ДПС СЈАЈУ: Претпосљедни дани бившег режима или од Мила преко Кенане до Хутера!

беране

ВЕЧЕРАС У БЕРАНАМА: Вече српских пјесника!

Gornje-Zaostro-Krug-17

ПОЗИВ ЗА ОБНОВУ ЦРКВЕ ПРЕПОДОБНЕ МАТИ ПАРАСКЕВЕ У ГОРЊЕМ ЗАОСТРУ: Храм посвећен борцима краљевске војске у Другом свјетском рату!