Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АНДРИЈА МАНДИЋ: Законом ћемо уредити народну заставу тробојку!

Било би национално неодговорно и непоштено према својим грађанима да се нисмо одазвали на позив за Сабор чиме шаљемо поруку јединства једног народа. Срби из Црне Горе су аутохтони у Црној Гори. То што неко покушава да води кампању па да каже да је Србин из Катунске нахије, Србин из Боке, Србин са сјевера Црне Горе овдје неки досељеник – није. То је аутентично српство ове државе. То је исти онај народ који живи у Босни и Херцеговини, односно Републици Српској, Србији, па и Македонији… Оно што се мени допало и што мислим да је важно за сваког грађанина је да је то био један скуп какав организују и други народи, јасан је Мандић.

Предсједник Парламента је додао и да је потреебно ријешити проблем историјских застава.

Да не буду народне заставе тробојке тема за расправљање него да се то законски уреди. Црна Гора има државну заставу која је дефинисана Уставом, али Црна Гора, као стара држава, има и своје историјске заставе које морају бити уређене законом као и њихова употреба и начин истицања, казао је Мандић.

Предсједник Скупштине је казао да би учешће чланова Коалиције ,,За будућност Црне Горе” у Влади поправило њен квалитет.

Наше учешће би било значајно. У Влади би било заступљено мишљење и оног дијела парламентарне већине које чини Коалиција ЗБЦГ а кога сада тамо нема, с обзиром да ми немамо ни једног министра. Тиме би Влада имала један шири маневарски простор за рад. Влада би нашим уласком добила већу стабилност. Ми ћемо предложити наше најискусније људе, тако да ће Влада добити веома квалитетан кадар. Добиће људе који су дуго у политици, који нису политички аматери, већ људи са богатим животним искуством, вриједни, часни и одговорни људе, објашњава Мандић.

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић истакао је да поштовање Дејтонског споразума обезбјеђује мир и стабилност БиХ и Републике Српске и да је у Декларацији са Свесрпског сабора речено да се тај споразум чврсто поштује.

Мандић је рекао да се у Декларацији не говори о разбијању БиХ, већ да српски народ чврсто стаје иза политичара из Србије и Републике Српске и да се чврсто поштује Дејтонски споразум.

Нама, као и њима требају мир и стабилност – рекао је Мандић.

Он је указао да се друге ствари из Декларације односе на економско повезивање Републике Српске и Србије, као и мјере које ће предузимати двије владе.

Оно што је за нас значајно је да ће се градити велики споменички комплекс у Доњој Градини, као и у Београду, чиме један народ изражава поштовање према јасеновачким мученицима и једну такву страхоту садржајно приказује свијету како би разумио дубину понора у којем се налазио српски народ од 1941. до 1945. године – рекао је Мандић.

Мандић је оцијенио да у политици Црне Горе мора постојати добар однос са Србијом, Албанијом, БиХ.

Срби из Црне Горе заједно са својим сународницима из Србије и Републике Српске, треба да одржавају одличне политичке односе – рекао је Мандић.

Он је навео да ће резолуција о геноциду у Јасеновцу бити изгласана у Скупштини Црне Горе, те указао да она није уперена против Хрватске.

То је један однос према прошлости, да се и ми одредимо према највећем логору смрти на југоистоку Европе – рекао је Мандић.

Извор: Тв Прва

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

БЕЗОБРАЗНИ ХРВАТИ НЕ ПОМИЊУ “ЛОРУ” И ЗЛОЧИНЕ ПРОТИВ СРБА, АЛИ ЗАХТИЈЕВАЈУ: Грлић-Радман хоће Дом у Ластви, брод “Јадран”, предлажу Резолуцију о Божићном устанку, опомињу да Црна Гора у ЕУ иде преко Хрватске, па да не помињу Јасеновац!

СТРАДАЊЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ПОД КОМУНИСТИМА: Безбожници мучили и убили митрополита Јоаникија Липовца, затирали историју и традицију!

“ПОЛИТИКА”: Курти нуди Ватикану српске храмове!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

mandić1

АНДРИЈА МАНДИЋ: Законом ћемо уредити народну заставу тробојку!

jakov-milojko-mimo-momir-750x430

КРАТАК ПРЕГЛЕД РАСПАДАЊА ДРЖАВЕ: Од Мила и Момира до Јакова и Милојкa!

spijunu

МУЧНИНА: Од Милана преко Гојка, Бемакса, пентхауса и шверца, ДО СРПСКИХ СВАЂА!

sarajevo

У БИХ НА ОПРЕЗУ: Вучић “креатор руске револуције на Балкану”!

tumane1

МАНАСТИР ТУМАНЕ ПОСЈЕЋУЈУ ЉУДИ ИЗ ЦИЈЕЛОГ СВИЈЕТА: У недјељу пресвлачење моштију Светог Зосима!