Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ О СТРАДАЊУ СВОГА НАРОДА, СРБИ ДА ИХ ПОДРЖЕ И ПРЕДЛОЖЕ: Дошло вријеме за рехабилитацију невиних жртава комунизма у Словенији!

Потпредседник Скупштине Црне Горе и функционер Албанског форума Никола Цамај најавио је да ће иницијативу за усвајање резолуције о страдању албанског народа у Црној Гори парламенту поднети током јесењег заседања.

„Иницијативу планирам да поднесем током јесењег заседања, а када ће се уврстити у дневни ред зависи од много фактора. Као што се зна, у Скупштини, па чак и у најави, има и других резолуција, па би моја идеја била да се све оне усвоје у истом дану; помиримо се са прошлошћу и идемо даље“, навео је Цамај у изјави за РТЦГ.

Он је рекао да је реч о случајевима из 1915. године, када је, како каже, у Црној Гори страдао велики број припадника албанског народа.

Срби би требало да подрже албански предлог и да након тога траже да се рехабилитују невине жртве комунизма које су партизани у мају 1945. године стријељали у Словенији. Према до сада утврђеним подацима само за 30 дана партизани су убили преко 10.000 четника у Словенији и то без суђења. Како тврде савремени аутори у Словенији је у то вријеме убијен интелектуални, духовни и грађански слој тадашње Црне Горе. 
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Што се “Вијести” буне, па Шумадинац ће добити црногорскои држављанство!

СВИЈЕТ И МЕДИЈИ: Новинарство слика која одговара свијету, пост-новинарство као свијет који одговара његовој слици!

СРБИЈА СЕ ВРАЋА СРБИЈИ, АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ: Споменик Дражи Михаиловићу на Теразијама, измјестити обиљежја Броза, Моше, Рибара и Милутиновића са Калемегдана!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

mini1

ГРАЂАНСКИ РАТ МЕЂУ СРБИМА: Предлог Александра Шапића за споменик Дражи Михаиловићу у Београду дигао на ноге србијанске неокомунисте, у Црној Гори Павле Ђуришић на чекању, Тито на обали Мораче!

draza

РЕАКЦИЈА ЂЕНЕРАЛА МИХАИЛОВИЋА НА КРАЉЕВ ГОВОР 12.СЕПТЕМБРА1944. ГОДИНЕ: Пољубио кокарду и наредио: “Покрет”!

ner9

ДИКТАТУРА ПРОЛЕТЕРИЈАТА: Кад се ДПС у Подгорицу врати, мало морген!

giska

СЈЕЋАЊЕ: Ђорђе Божовић – Гишка!