Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЊУЈОРК: Српска кафана “Кафана” међу 100 најбољих!

Њујорк Тајмс је поново уврстио српску Кафану међу 100 најбољих ресторана у Њујорку. Српска кафана Кафана на Менхетну Владимира Оцокољића управо је добила још једно велико признање – Њујорк Тајмс ју је поново уврстио међу 100 најбољих ресторана у Њујорку.

Овог пута је на 82. месту на листи (у 2023. је била 83.).

Отворена 2008. године, Кафана је брзо постала једно од омиљених места за излазак у том делу града, увек се тражи место више, а престижни магазини пишу о њој, преноси Нова.рс.

Већ 2012. године амерички недељник Њузвик га је уврстио на листу 101 најбољих ресторана на свету, а стигла је и потврда од Мицхелина који је „Кафану“ уврстио у водич за 2022, подсећа Цитy магазине.

-Можда сте се мало збунили, али ова рустикална, величанствена српска кафана је на НYТ листи 100 најбољих ресторана у Њујорку – ОПЕТ. Ово је лудо. И, ако можете да верујете, Тијана, Мио, Дими, Дуц́а, Срки, Лика, Едгар, Мани, Иван, Дијего и Луис учинили су да то иде корак горе! За музику ц́е се побринути Вукан & Срђан + Алма & Рале, Цојина супруга вец́ (плаче) плеше, а Цоја – први пут – нема речи, навели су уз вест на Инстаграму уз „најсрдачнији поздрав цењеним гостима што су све учинили вредним.

– Имали смо среће да смо од почетка, да ли због ћирилице која је визуелно атрактивна, прихваћени са свих страна, а Њујорчани су радознали људи и увек желе да пробају нешто ново, тако да смо одмах изашли у Њујорк Тајмсу и осталим релевантним вестима и тако је кренуло – испричао је Оцокољић за Нову, а што се хваљеног јеловника тиче, каже:

Наш јеловник је традиционалан, и кад год сам покушао да ширим ту причу завршавало се са ‘дај десет ћевапа.

извор: сербиантимес

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МОНАРХИЈА: Црква и Круна заједно!

ПРЕДЛОГ: Српски национални савјет тражи референдум о Резолуцији о Сребреници!

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

porfirije-banja-luka

ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА СПРИЈЕЧИЛИ ДА ДОЂЕ НА КОСМЕТ, ЦРКВА ПОРУЧИЛА: Нећемо оставити свој народ, забрана слика прогона Срба и цркве!