Насловна Политика Јокић: Џубокс министарка Сузана Прибиловић!

Јокић: Џубокс министарка Сузана Прибиловић!

Министарка Сузана Прибиловић, чланица ОО ДПС Будве последњих дана у Будви наставила је оно што је прошле године радила у Котору, стављајућу своје министарство и Владу Црне Горе у функцију општинских одбора ДПС-а, по потреби. Када је то потреба ДПС-а, министарка је хитра да реагује и да састави неистините акте и саопштења којима оне који штите устав и законе Црне Горе проглашава за преступнике, каже Предраг Јокић из Демократске Црне Горе.

Министарка је успјела одмах да одговори на упит РТЦГ на питања која нису у њеној надлежности, али зато када ДПС отворено и јавно крши законе у Котору, спремна је да ћути годину дана, како би општински одбор ДПС-а у Котору остварио своје интересе.

У августу мјесецу прошле године Мнистарству јавне управе смо послали захтјев за вршење инспекцијског надзора у општини Котор, након чега смо послали и низ ургенција. Никада, ни на једну од њих, Министарство није одговорило, нити је зауставило кршење закона у Котору. Подсјетићемо цјелокупну јавност да је након незаконитог постављења пајсер предсједника општине Жељка Апрцовића, исти именовао вршиоце дужности секретара секретаријата и директора, противно свим законским прописима. Министарка и управна инспекција сво вријеме ћуте и не достављају информацију подносиоцима иницијативе, чекајући да се окончају конкурси како би ова лица стекла законско право за обављање својих послова, каже он.

Истине ради, поновићемо још једном. Закон предвиђа да вршиоц дужности мора бити лице запослено у органима општине које испуњава услове за то мјесто, а тек ако таквог лица нема може се именовати неко ван органа. Сви именовани функционери су ван органа, док неки од њих не испуњавају ни елементарне услове за позиције које покривају.

-Поред тога, барем два лица која су данас у радном односу у општини Котор су користила функционерске надокнаде ради стицања услова за пензију, па су опет након тога незаконито примљени у органе управе. Још једном ћемо јавно питати министарку:
– да ли је ико од вршилаца дужности секретара и директора био запослен у органима управе у Котору на дан именовања у складу са законом?
– да ли сви функционери у Котору имају положен државни испит за рад у органима локалне управе?
– да ли лица која су примала функционерску накнаду до стицања услова за пензију могу да буду
радно ангажована у општини у којој су то право остварили?
– да ли је управна инспекција донијела записник по овом питању?

О томе да свако од ових лица незаконито обавља по више функција, у каквом су сродству, како су цијеле фамилије преузеле општину, како су кумови који обављају по више функција, а кривично су гоњени, ангажовани по уговору о дјелу ћемо обавјестити црногорску јавност!, вели Јокић.

Министарка Прибиловић на оно што је њен посао ћути јер је добила налог општинског одбора ДПС Котор да ћути, као што је ових дана добила налог ОО ДПС Будва да говори што јој се каже, постајући тако један од најкориснијих џубокс министара Владе Црне Горе.

Министарки Прибиловић би било много паметније, да умјесто што се бави оним што јој није посао у Будви, почне да ради свој посао и интервенише у Котору. У Црној Гори су некада писани примјери чојства и јунаштва, а дјеловање Сузане Прибиловић би могло да послужи за примјере незнања и бешчашћа, каже Јокић.

 

Најновији чланци

Космет: Побједа „Српске листе“ у 10 општина!

Према прелиминарним резултатима локалних избора на Косову и Метохији, кандидати Српске листе победили су у свих десет општина са већинским српским становништвом. Други круг...

Требиње: „Дучићеве вечери поезије“!

Научно-књижевним скупом “Пјеснички дијалог с Дучићем” вечерас ће у Требињу почети “Дучићеве вечери поезије”. Овај скуп отвориће градоначелник Требиња Мирко Ћурић и предсједник Матице српске...

Сергеј Лавров: Обустављамо рад наше мисије при НАТО-у!

Русија ће од почетка наредног мјесеца суспендовати рад сталне мисије у НАТО-у након одлуке Алијансе да повуче акредитације осморо запослених у руској мисији, изјавио...
video

Четнички јубилеји, 78 година: Острошка трагедија, погибија Баја Станишића, комунистичка превара и иживљавање!

Припремио: Иван Милошевић Половином октобра 1943. године у манастиру Острог комунисти су ликвидирали, односно стријељали виђене и неке од првих људи четничког покрета у Црној...

Грађани и безбједњаци: Овце и вуци!

Пише: Иван Милошевић Рече предсједник Вијећа за националну безбједност да не може да су вуци сити и овце на броју! Истина, гје је то било...