Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЈЕЛЕНА БОРОВИНИЋ-БОЈОВИЋ: ДПС руши власт у Подгорици, иза ДПС можда није само СДП, СД и ЛП!

Иницијатива коју су покренули СД-СДП-ЛП формално може ући у скупштинску процедуру тек када добије потребан број потписа, саопштила је Јелена Боровинић Бојовић, предсједница Скупштине Главног града.

Политички спонзор иницијативе да се сруши демократска власт у Подгорици је ДПС Мила Ђукановића, а СД-СДП-ЛП су у овом случају “сакупљачи потписа” односно курири ДПС-а. Чињеница да је иницијатива послата свим одборничким клубовима укључујући и клубове већине, говори о недостатку политичке озбиљности предлагача и потребе за вишком јефтине провокације. Демократска власт у Подгорици је добила изборно повјерење и пуни мандат од стране грађана и грађанки. И лично нећу подржати било какво скраћивање мандата Скупштини или разрешење градоначелнице Ињац. Повјерење грађана је на снази, а иницијатива предлагача да сами себи скратимо мандат више говори о њима, него о нама. То се некад на подгоричкој цести звало “побркани лончићи”. Ипак, све је мање простора за “жмурке” и у наредном периоду ће се открити да ли се ДПС “крије” иза још неких осим Сд, Сдп и ЛП – саопштила је Боровинић Бојовић.

У сваком случају важно је да Подгорица добије расплет ситуације, наводи Боровинић Бојовић.

Пред одборницима актуелне већине је јасан избор- или ће бити у служби грађана и направити договор унутар демократске већине да се настави са радом, или ће тастере притиснути по жељи ДПС који је од стране грађана послат у опозицију. Све оне који су служили краткорочним интересима ДПС-а, јавност памти само по томе што их је послала у политички заборав – поручила је Боровинић Бојовић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

РЕКОНСТРУИСАНА ВЛАДА, МОЖДА СЕ ИПАК КРЕЋЕ: ДПС-у смркло, осталима свануло!

РАДАН НИКОЛИЋ: Апсурдно је да Теа Горјанц буде заговорник процесуирања сплитске “Лоре”!

СКРОМНИ СТАВ: Не разумијем политичке односе и на шта се односе!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Sjednica-SO-Niksic-Foto-RTNK-978x555

НИКШИЋКА ПОЛИТИКА: ДПС и сателити блокирали сједницу, стварају хаос и хоће револуцију – показали право комунистичко лице, сви који нијесу као они су фашисти!

BILEĆA

СРПСКА: У Билећи одата почаст царској породици Романов и донским кадетима!

novakkotor

СРБИН БЕЗ МАНЕ: Новак Ђоковић свјетске туристичке оазе замијенио Котором!

romanovi-naslovna-750x430

НИКШИЋ, СРПСКИ ГРАД: Дани породице Романов од 17. до 21. јула!

mandić1

АНДРИЈА МАНДИЋ: Идеја о обнови капеле на Ловћену је помиритељска, храм треба да граде сви у Црној Гори!