Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЈАКОВ СУЗАМА ЧЕТНИЧКИХ ПОТОМАКА НЕ ВЈЕРУЈЕ: Ни након мјесец дана Милатовић није одговорио на захтјев за пријем моје маленкости и рехабилитацију побијених црногорских националиста у Словенији!

Објављујем једнострану преписку са кабинетом предсједника Јакова Милатовића.

Поштована госпођо и предсједниче Јакове Милатовићу још 18. априла послао сам захтјев за пријем како бих вас упознао са жртвама комуниста који и данас почивају у јамама у Словенији. Ради се о хиљадама црногорских четника које су комунисти у мау 1945. године без суда и на Божјој правди стријељали и покопали у јаме. 

Читам да имате разумијевања за све невине муслиманске и голооточке жртве, па сам се надао да имате коју сузу и за црногорске четнике и њихове потомке, а и ја сам један од њих. Тражим да ми пошаљете било какав одговор на мој захтјев, а не да ћутите мјесец дана. Дуго смо ћутали, јаме у Словенији ћуте већ 80 година и вријеме је да се о томе проговори. 
Понављам захтјев да ме примите и да разговарамо о рехабилитацији црногорских четника побијених у Словенији.
14. мај 2024

На адресу Јакова Милатовића, предсједника Црне Горе, данас је послат захтјев за осудом злочина комуниста над црногорским четницима у мају 1945. године у Словенији. Он је послат након изјава Милатовића о осуди Голог Отока, депортације муслимана и Калуђерског лаза. Писмо послато Милатовићу гласи:

Господине Милатовићу, већ дуже пратим ваше изјаве поодом осуде и правде за жртве депортације из Херцег Новог, као и осуда и обештећење за жртве Голог Отока, као и ваш задњи захтјев за осуду злочина у Калуђерском Лазу. Слажем се са вама да све злочине у Црној Гори треба осудити, па ма ко их починио и да породицама којима су страдали најмилији ваља додијелити државну помоћ и обештећење или барем братску ријеч утјехе.

Међутим, није ми јасно зашто упорно заобилазите све злочине који су почињени прије доласка комуниста на власт и који су бројне породице у Црној Гори завиле у црно. Конкретно мислим на злочин комуниста који су током маја 1945. године у Словенији без суда и на правди Бога стријељали на хиљаде црногорских четника. Претпостваљам да сте упознати са размјерама тог злочина и знате да по броју жртава долако превазилази све злочине које сам напријед поменуо, а на које сте се ви осврнули тражећи да се не забораве и да им се додијели достојно мјесто у црногорској историји. Сматрам да су и потомци црногорских четника достојни истог третмана које ви имате према Голом Отоку, депортацији или Калуђерском Лазу.

Директан сам потомак капетана прве класе краљевске војске из Другог свјетског рата који је нестао у словеначким јамама и за чији гроб његови потомци и даље не знају гдје се налази. Мој дјед капетан прве класе Милош Станојев Милошевић из Љеворечких Тузи никада се није вратио из Словеније и по доступним подацима комунисти су га стријељали 21. маја 1945. године у Кочевском Рогу.

Као његов директан потомак тражим да ме примите како би вам појаснио свој захтјев и како бисте се осврнули и на тај трагични тренутак Црне Горе и посветили дужну пажњу можда највећем злочину у цјелокупној нашој историји, а сигурно најмасовнијем злочину у модерној историји Црне Горе.

Са надом да ћете удовољити мом захтјеву и посветити дужну пажњу, а можда и посјетити,  четничка стратишта у Словенији поздравља вас:

Иван Милошевић, професор философије, новинар и уредник портала www.srpska24.me, уједно и предсједник Удружења за геноцид и секретар Удружења новинара Црне Горе

18.април 2024

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

ЗАШТО СЕ СВЕ ОВО СРБИМА ДЕШАВА: Долази Јованка да опали Титу шамарчину!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!