Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЈАВИО СЕ МИЛО: Погибосмо без НАТО-а!

На 75. годишњицу формирања НАТО увјеренији смо него икада у исправност идеје, вриједности и принципа на којима почива Алијанса, најуспјешнији савез у историји човјечанства, казао је бивши предсједник Црне Горе Мило Ђукановић.

Мир, слобода, демократија и владавина права насушна су потреба данашњег непредвидљивог свијета, а колективна безбједност важнија него икада. Наша је обавеза да правилно препознамо изазове, и не дозволимо даље угрожавање слободе и међународног права, навео је Ђукановић на друштвеној мрежи X.

Како је истакао, Црна Гора је од пријема у НАТО била поуздан савезник и партнер јединству Алијансе, јачању отпорности и одбране, очувању међународног поретка заснованог на правилима.

-Једнако тако, од уласка у НАТО Црна Гора је остварила најдинамичнији просперитет како у погледу економског развоја заснованог на повјерењу и приливу директних страних инвестиција, тако и на плану безрезервног поштовања тековина евроатлантског партнерства, снажења институција и развоја демократског друштва. Неопходно је да упркос снажним притисцима останемо непоколебљиво и стабилно на путу припадности европској и евроатлантској породици, наводи Ђукановић.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЗБЦГ: Катнић кривицу сваљује на Сашу и Петра!

ПЕНЗИОНЕРИ ПИСАЛИ БИВШЕМ ШЕФУ РЕЖИМА: Дон Мило Корлеоне нас је упропастио као ниједан окупатор!

“ПРЕСИНГ” НА ГРАДСКОЈ ТВ: Тоталитаризам, крвна освета и ДПС патриотизам!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

комуниуби

КОМУНИСТИ ЦРНИ ВРАНИ И ЊИХОВИ ЗЛОЧИНИ: Убили Љубицу Поповић у Лушцу код Берана, њен убица постао народни херој!

gradski trg (5)

ОДБОР ЗА ОДБРАНУ ТРГА У БИЈЕЛОМ ПОЉУ: Неће џамију у центру града!

катнић0

БРАНЕ, АЛИ НЕМА ОДБРАНЕ: Катнић био господар живота и смрти, ДПС га представља као пензионера са хербаријумом!

Tito

РАСКРИНКАВАЊА, ЈОСИП БРОЗ ТИТО: Од лопова до маршала!

скадаркон

СРПСКИ СКАДАР, КОНФЕРЕНЦИЈА: БИХ немогућа држава, Бошњаци да се одрекну тобожњег геноцида у Сребреници, у Мостару ускоро Српска кућа!