Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЈАВИО СЕ МИЛО: Погибосмо без НАТО-а!

На 75. годишњицу формирања НАТО увјеренији смо него икада у исправност идеје, вриједности и принципа на којима почива Алијанса, најуспјешнији савез у историји човјечанства, казао је бивши предсједник Црне Горе Мило Ђукановић.

Мир, слобода, демократија и владавина права насушна су потреба данашњег непредвидљивог свијета, а колективна безбједност важнија него икада. Наша је обавеза да правилно препознамо изазове, и не дозволимо даље угрожавање слободе и међународног права, навео је Ђукановић на друштвеној мрежи X.

Како је истакао, Црна Гора је од пријема у НАТО била поуздан савезник и партнер јединству Алијансе, јачању отпорности и одбране, очувању међународног поретка заснованог на правилима.

-Једнако тако, од уласка у НАТО Црна Гора је остварила најдинамичнији просперитет како у погледу економског развоја заснованог на повјерењу и приливу директних страних инвестиција, тако и на плану безрезервног поштовања тековина евроатлантског партнерства, снажења институција и развоја демократског друштва. Неопходно је да упркос снажним притисцима останемо непоколебљиво и стабилно на путу припадности европској и евроатлантској породици, наводи Ђукановић.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КОНАЧНО – ИСТИНА О ЗЛОЧИНУ О ВЕЛИЦИ: За звјерства и покољ Срба одговорни муслимани и Албанци из Плава и Гуѕиња!

СПРДЊА У ГЛАВНОМ ГРАДУ: Грађани плаћају дугове Милових “лавица”, ДПС и сателити преузели Подгорицу прије избора!

НИШТА НЕОБИЧНО, АЛБАНЦИ НА СТРАНИ ХРВАТА: ЦГ да се извини због Резолуције о Јасеновцу, подсјећањем на усташки злочин не можемо у ЕУ!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ber1

ПРАВОСЛАВЉЕ И ИСЛАМ, САЛИХ СЕЛИМОВИЋ: Муслимани схватили сукоб Истока и Запада, само наши сународници у Црној Гори, Рашкој и БИХ, нијесу!

dajko

НЕСРЕЋНА ЦРНА ГОРА: Владислав Дајковић због Тита се не осјећа безбједно, пријете му смрћу јер сматра да треба да се уклони споменик Брозу!

berane1

СРПСКО БЕРАНЕ ОБИЉЕЖИЛО СВОЈ ДАН: Васојевићи имају будућност!

velika1

КОНАЧНО – ИСТИНА О ЗЛОЧИНУ О ВЕЛИЦИ: За звјерства и покољ Срба одговорни муслимани и Албанци из Плава и Гуѕиња!

jasenovac

ПОСЛИЈЕ КАЖУ СРБИ ЗА СВЕ КРИВИ: Хрвати одбили да изложе пано на којем пише да је над Србима у НДХ-а извршен геноцид!