Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЈАВИО СЕ МИЛО: Погибосмо без НАТО-а!

На 75. годишњицу формирања НАТО увјеренији смо него икада у исправност идеје, вриједности и принципа на којима почива Алијанса, најуспјешнији савез у историји човјечанства, казао је бивши предсједник Црне Горе Мило Ђукановић.

Мир, слобода, демократија и владавина права насушна су потреба данашњег непредвидљивог свијета, а колективна безбједност важнија него икада. Наша је обавеза да правилно препознамо изазове, и не дозволимо даље угрожавање слободе и међународног права, навео је Ђукановић на друштвеној мрежи X.

Како је истакао, Црна Гора је од пријема у НАТО била поуздан савезник и партнер јединству Алијансе, јачању отпорности и одбране, очувању међународног поретка заснованог на правилима.

-Једнако тако, од уласка у НАТО Црна Гора је остварила најдинамичнији просперитет како у погледу економског развоја заснованог на повјерењу и приливу директних страних инвестиција, тако и на плану безрезервног поштовања тековина евроатлантског партнерства, снажења институција и развоја демократског друштва. Неопходно је да упркос снажним притисцима останемо непоколебљиво и стабилно на путу припадности европској и евроатлантској породици, наводи Ђукановић.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПРИНЦ ФИЛИП У ЈАСЕНОВЦУ: Размере злочина НДХ тешко су замисливе и неописиве!

ОД ЉУБАВИ ДО МРЖЊЕ: Од Каћуше до Ђура!

ГАРАВИЦЕ, ОБИЉЕЖАВАЊЕ: Од усташког злочина над 12.000 Срба прошло 83 године, провокације Бошњака – у спомен парку ратна застава БИХ!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

geto

“БЕОГРАДСКИ СИНДИКАТ” И ПАВЛИНА РАДОВАНОВИЋ: “Гето”!

naser

АРНО ГУЈОН: Турска ТВ емитовањем серије о Насеру Орићу прекраја историју на Балкану!

Bora-Djordjevic-Bora-Corba

ПРЕМИНУО БОРА ЂОРЂЕВИЋ

Manastir Moraca

ПОХАРА МАНАСТИРА МОРАЧА: Од 5. до 7. септембра 1952. године комунисти уништили на хиљаде пергамената, јеванђеља и осталих црквених списа!

tri

ТРИ ГОДИНЕ ОД УСТОЛИЧЕЊА, МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Настављамо онако како је Свети Сава благословио!