Насловна Спорт Ђоковић: Симбол отпора свјетској доминацији!

Ђоковић: Симбол отпора свјетској доминацији!

Хтели то људи или не, српски ас је постао личност око које се поделио цео свет. Никада се овакав рат свим средствима – недостаје само још оружани сукоб, није водио око једног спортисте као последњих дана око најбољег рекета света.

Чак ни кад су навећа фудбалска такмичења у питању, планета се није толико страсно поделила као после Новакове дисквалификације на Ју-Ес опену.

Једни га нападају и вређају као да је хтео да убије судију, други га бране као да није ни био на стадиону. Чињенице, прописи, слике са меча, све то уопште као да није ни битно. За једне је божанство, други га руше у блато.

Једино је битно доказати своју истину, ма која она била. А Ђоковић се у том вртлогу страсти нашао ни крив ни дужан.

Јесте он тај који је ненамерно погодио судију, али није он тај који жели да његова дисквалификација изазива цунамије негативних емоција.

За Ђоковића би најбоље било да цела прича што пре оде у заборав како би могао да се сконцентрише на предстојеће турнире, а не да је, хтео не хтео, кроз сукобе навијача преко друштених мрежа и медија стално изнова проживљава.

Није ово једина контроверзна ситуација у историји тениса, али је прва и засад једина у време друштвених мрежа. Кад је Џон Мекинро био дисквалификован, када су Илије Настасе или Џими Конорс били у епицентру догађања, свет медија је био много другачији него данас.

Оно што је најгоре, то су стварно били лоши момци белог спорта, они су свесно креирали контроверзе, а сада се тај статус приписује Ђоковићу ни кривом ни дужном, због једне ненамерне радње.

Шта год да се наредних недеља, месеци или година догоди у тениском свету, дисквалификација најбољег на свету, на једном од највећих турнира на свету, одјекиваће кроз време.

Увек ће, у мерењу ко је најбољих свих времена, постојати фус нота да је Новак могао да има један више грен слем пехар да није (не)оправдано дисквалификован.

Све више се стиче утисак да сама ситуација превазилази значај тениса. Да се рат око Ђоковића претвара у рат светова, једног који је вековима владао не само белим спортом, и другог који у Ђоковићу види симбол отпора баш тој доминацији.

(Спортски журнал)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Најновији чланци

УРА забринута: Абазовићу пријете, полиција каже да нема податке да је угрожен!

Уколико се нешто деси Дритану Абазовићу или неком од чланова његове породице директну одговорност сносиће директор Управе полиције Веселин Вељовић и остали челници сектора...

Програм „клубаша“ актуелан и данас: Водити бригу о Српству, сарађивати са Србијом и Русијом!

На данашњи дан, 24. новембра 1906. године након изгласавања неповјерења влади Лазара Мијушковића, под притиском клубаша, књаз Никола је био принуђен да нови мандат...

Три деценије Цетиња: Нагиб стварао, Мило разарао!

Пише: Јован Маркуш ИНЖ. ПЕТРА СИНАНОВИЋА – НАГИБА, ЧОВЈЕКА КОЈИ ЈЕ СТВОРИО ЕЛЕКТРОИНДУСТРИЈУ ,,ОБОД“ ОД КОЈЕ ЈЕ ЦЕТИЊЕ ПРАКТИЧНО ЖИВЈЕЛО 40 ГОДИНА (1953 -1993) НИКО...

Тужилаштво оптужило полицију: Не знају ко је организовао скуп на којем је било наводно 50.000 људи!

Основно државно тужилаштво у Подгорици је за Патриотски скуп одржан 6. септембра у главном граду самоиницијатвно формирало кривични предмет и поднијело писани захтјев полицији,...

Милена Поповић-Самарџић: Црна Гора нема контролу над короном!

Епидемиолог Милена Поповић-Самарџић оцијенила је да Црна Гора дужи временски период нема контролу над епидемијом корона вируса, чему свједочи податак из примарне здравствене заштите...