Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ШУШКА СЕ, ШУШКА, РАЈНКЕ ТРАЖИ ОД МИЛОЈКА: Јача борба против “српске пријетње” и Русије, Додик пресрдачно дочекан, Срби могу у владу, али да подрже санкције Москви!

Председнику Владе Црне Горе Милојку Спајићу амбасадорка САД у тој земљи Џуди Рајзинг Рајнке је “снажно препоручила” да још сачека са именовањем потпредседника владе и четири министра у оквиру коалиционог споразума потписаног прошле јесени са просрпским блоком “За будућност Црне Горе”, сазнаје РТ Балкан.

Америчка амбасадорка је као оправдање навела да би “поменуте промене негативно утицале на евроатлантски курс земље”, наводи наш извор.

Истовремено, она је истакла да је један од лидера партије “За будућност Црне Горе”, председник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић, “превише срдачно дочекао” председника Републике Српске Милорада Додика током боравка у Подгорици.

Према њеним речима, и други представници исказују “антиевропске ставове”.

С тим у вези, америчка амбасадорка је захтевала да се премијер Црне Горе Милојко Спајић одлучније бори против “српске претње” и “проруских осећања” грађана Црне Горе.

Наиме, забринутост америчке стране изазвала су истраживања јавног мњења која су открила забрињавајући тренд раста броја грађана Црне Горе који подржавају иступање те земље из НАТО-а – са 32 одсто на 44 одсто у протеклој години.

С друге стране, Вашингтон “не би био против” уласка чланова просрпске листе “За будућност Црне Горе” у владу те земље, али под условом да њени лидери отворено осуде “руску агресију”, “подрже санкције Москви”, али и да се залажу за “очување територијалног интегритета БиХ”.

извор: рт балкан

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КОНАЧНО – ИСТИНА О ЗЛОЧИНУ О ВЕЛИЦИ: За звјерства и покољ Срба одговорни муслимани и Албанци из Плава и Гуѕиња!

СПРДЊА У ГЛАВНОМ ГРАДУ: Грађани плаћају дугове Милових “лавица”, ДПС и сателити преузели Подгорицу прије избора!

НИШТА НЕОБИЧНО, АЛБАНЦИ НА СТРАНИ ХРВАТА: ЦГ да се извини због Резолуције о Јасеновцу, подсјећањем на усташки злочин не можемо у ЕУ!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ber1

ПРАВОСЛАВЉЕ И ИСЛАМ, САЛИХ СЕЛИМОВИЋ: Муслимани схватили сукоб Истока и Запада, само наши сународници у Црној Гори, Рашкој и БИХ, нијесу!

velika1

КОНАЧНО – ИСТИНА О ЗЛОЧИНУ О ВЕЛИЦИ: За звјерства и покољ Срба одговорни муслимани и Албанци из Плава и Гуѕиња!

berane1

СРПСКО БЕРАНЕ ОБИЉЕЖИЛО СВОЈ ДАН: Васојевићи имају будућност!

jasenovac

ПОСЛИЈЕ КАЖУ СРБИ ЗА СВЕ КРИВИ: Хрвати одбили да изложе пано на којем пише да је над Србима у НДХ-а извршен геноцид!

kolač

САРАЈЕВО У РАЉАМА СРБОФОБИЈЕ: И пошиљку колача из Београда сматрали би агресијом на БИХ!