Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ШЕРБО (НИ)ЈЕ НАИВАН: Наводни геноцид у Вранешкој долини интернационализован, муслимани траже да се Томашево назове Шаховићи, да се Црна Гора извини и врати држављанство породицама избјеглих!

Иза предлога Резолуције о Шаховићима не стоје  Шербо Растодер и његово друштво. Подршка је много већа и има међународни карактер. Већ је припремљен међународни пројекат под именом “Међународна стољетна тајна (Шаховићи)”, а координатор тог пројекта је Hamza YAVUZ, а у проспекту на интеренету може се наћи његов број телефона и мејл. Пројекат предвиђа низ догађаја кој би свијету требало да скрене пажњу на све што се дешавало у Шаховићима 1924. године, а у тумачењу Шерба Растодера и његових истомишљеника те године у том крају извршен је геноцид над муслиманима. Међународни пријатељи Шерба и његових истомишљеника предлажу чак и да се Томашево преименује и назове Шаховићи, а да породице избјеглих добију држављанство ЦГ, а вјероватно и да им се надокнади или врати имовина. Много, па и да је иницијатива потекла лично од Ердогана, предсједника Турске. А можда и турска држава у свему овоме има своје прсте, што би било у складу са њеном међународном политиком и повратком на просторе које је некада Турска држала под окупацијом!

Желимо да вас обавијестимо о пројекту “Међународне Стољетна Тајна (Шаховићи)”. Због геноцида у Шаховићима који се догодио 1924. године за вријеме мира, масакра наших предака
и присиљавање преживјелих да мигрирају у нашој смо 100. години. Припремили смо “Међународне Стољетна Тајна (Шаховићи)” пројекат како бисмо заједно са Државом Црном Гором креирали рјешења која ће дати примјер људским правима и свијету. По нашем пројекту желимо да вам представимо програме.

• Међународно такмичење у сликарству “Међународне Стољетна Тајна (Шаховићи)” Пројекат, одржавање домаћих и међународних изложби.

• Организовање међународних симпозијума и програма Şаховици у земљи и иностранству.

* Организовање “Потписне Кампање” за геноцид у Шаховићима.

• Изјава и извињење Републике Црне Горе у вези са геноцидом у Şаховићима.

• Организовање “Програма комеморације у Црној Гори – Шаховићи” 10. новембра 1924. године.

• Изградња и отварање „Споменика геноциду“ у знак сјећања на наше претке у Шаховићима, Црна Гора.

• Промјена имена Томошева у Шаховићи.

• Давање држављанства и законских права породицама оних који су мигрирали из Црне Горе као резултат геноцида у Шаховићима.

* Подношење захтјева међународним организацијама за истраживање људских права и геноцида у вези са догађајима (ако је потребно).

Молимо Вас да оцијените и учествујете у нашим пројектима и програмима, наводи Hamza YAVUZ.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СЛУЖИО ПОМЕН ЈАСЕНОВАЧКИМ ЖРТВАМА: Срби страдали у логорима су свете жртве!

ГЕНОЦИД НАД СРБИМА: Прошло је 79 година од пробоја логораша у Јасеновцу!

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!