Насловна Колумне Чудо од "академика": Вјера неприродна и ненормална, ДИПЛОМА ОВЈЕРЕНА У КУМРОВЦУ!

Чудо од „академика“: Вјера неприродна и ненормална, ДИПЛОМА ОВЈЕРЕНА У КУМРОВЦУ!

Пише: Иван Милошевић

Ко је овом Радовану Радоњићу дао титулу академика није ми јасно. Ко му је дао могао би да му је и узме, јер такве глупости које прича овај Радоњић не доликују ни средње образованом човјеку, а камоли академику. Говорећи о цијепању црногорске заставе групе ђака и осуђујући такво понашање он је прокоментарисао и присуство дјеце на литијама.

-Исто се, односи на масовно учешће дјеце на протестним литијама које организује Српска православна црква. Све то је одраз катастрофалног стања у друштву, у породицама гјде та дјеца тако нешто уче и школама које би требало да их упућују на оно што је природно и нормално, да одражава њихов осјећај припадности, не само одређеној нацији или држави него људском друштву као таквом, казао је Радоњић.

Ово му није било доста него је поручио је да је овакво понашање за жестоку осуду и санкцију друштва, јер се не можемо правити као да се ово нас не тиче, или као да је то испад одређне групе и нешто што се свуда дешава.

-Према овоме не треба имати разумијевања. Заиста треба предузети све расположиве мјере да се то сузбије, категоричан је Радоњић.

За овог тобожњег академика присуство црквеним обредама је нешто неприродно и ненормално, а по његовом тумачењу литије и остале црквене службе доказују порипадност некој нацији, а не људском друштву! Боже драги, гдје је овај учио школу и стицао дипломе. Чини ми се да је све то зарадио у Кумровцу и да је дипломски одбранио на темама о Јајцу и Дрвару. 

Откуд овом Радоњићу да се на вјеронауци или у црквеним говорима и васпитању проповједа нешто ненормално и неприродно. На тим часовима се проповједа љубав према Богу и људима, поштовању моралних заповјести, вјери да није читав свијет само оно што се може видјети и опипати, већ да дубља сазнања говоре да невидљиви свјетови управљају овим видљивим и да не набрајам више. Овом Радоњићу је све то неприродно и он би то радо забранио. Чудо од „академика“, чудо!

Овакве персоне као да су залутале у интелектуални свијет, али вјероватно себе сматрају принчевима тога свијета. Одавно нијесм чуо ригидније ставове о вјери од овог Радоњића и зато га треба добро запамтити. Не због тога да би се по нечему памтио, него да би сваки нормалан човјек и прије него што Радоњић проговори знао о коме се ради!

Ништа бољи од овог Радоњића нијесу ни ови који објављују ова његова антисазнања. У овом случају то су РТЦГ и „Побједа“, што се могло и претпоставити.

Најновији чланци

Раја те тужи, кадија те брани: Бивши предсједник младих ДПС-а донио пресуду у корист Ивана Вуковића!

Јавност је данас сазнала да је Управни суд одбио тужбу функционера Покрета Европа сад Василија Чарапића, налазећи да исти нема право за покретање управног...

Џонатан Ли Вајс о Србима: Једини савезник им је Бог!

Никола Тесла је био Србин; морам признати да Србима баш нисам наклоњен. Веома чудан народ: не можете их укројити ни у један светски поредак. Иако...

Медији и закони, расправа на Цетињу: Удружење новинара ЦГ тражи бенефицирани радни стаж и новинарске лиценце!

Професионално и одговорно новинарство је јавни интерес и једини циљ Министарства културе и медија (МКМ) је да се дође до законских рјешења којима ће...

Награде „Залога“: Добитници Милица Краљ и Милован -Мики Радуловић!

Овогодишњи лауреати награде „Залога“, коју Књижевна заједница „Владимир Мијушковић“ из Никшића додјељује од 1986. године, су Милица Краљ за поезију и Милован Мики Радуловић...

Маида Горчевић позвала Ивана Вуковића: Растаните се од фотеље и признајте вољу грађана!

Члан Предсједништва Покрета "Европа сад" Маида Горчевић позвала је Ивана Вуковића да се испоштује изборну вољу грађана Подгорице од 23. октобра и престане да...