Насловна Колумне Чудо од "академика": Вјера неприродна и ненормална, ДИПЛОМА ОВЈЕРЕНА У КУМРОВЦУ!

Чудо од „академика“: Вјера неприродна и ненормална, ДИПЛОМА ОВЈЕРЕНА У КУМРОВЦУ!

Пише: Иван Милошевић

Ко је овом Радовану Радоњићу дао титулу академика није ми јасно. Ко му је дао могао би да му је и узме, јер такве глупости које прича овај Радоњић не доликују ни средње образованом човјеку, а камоли академику. Говорећи о цијепању црногорске заставе групе ђака и осуђујући такво понашање он је прокоментарисао и присуство дјеце на литијама.

-Исто се, односи на масовно учешће дјеце на протестним литијама које организује Српска православна црква. Све то је одраз катастрофалног стања у друштву, у породицама гјде та дјеца тако нешто уче и школама које би требало да их упућују на оно што је природно и нормално, да одражава њихов осјећај припадности, не само одређеној нацији или држави него људском друштву као таквом, казао је Радоњић.

Ово му није било доста него је поручио је да је овакво понашање за жестоку осуду и санкцију друштва, јер се не можемо правити као да се ово нас не тиче, или као да је то испад одређне групе и нешто што се свуда дешава.

-Према овоме не треба имати разумијевања. Заиста треба предузети све расположиве мјере да се то сузбије, категоричан је Радоњић.

За овог тобожњег академика присуство црквеним обредама је нешто неприродно и ненормално, а по његовом тумачењу литије и остале црквене службе доказују порипадност некој нацији, а не људском друштву! Боже драги, гдје је овај учио школу и стицао дипломе. Чини ми се да је све то зарадио у Кумровцу и да је дипломски одбранио на темама о Јајцу и Дрвару. 

Откуд овом Радоњићу да се на вјеронауци или у црквеним говорима и васпитању проповједа нешто ненормално и неприродно. На тим часовима се проповједа љубав према Богу и људима, поштовању моралних заповјести, вјери да није читав свијет само оно што се може видјети и опипати, већ да дубља сазнања говоре да невидљиви свјетови управљају овим видљивим и да не набрајам више. Овом Радоњићу је све то неприродно и он би то радо забранио. Чудо од „академика“, чудо!

Овакве персоне као да су залутале у интелектуални свијет, али вјероватно себе сматрају принчевима тога свијета. Одавно нијесм чуо ригидније ставове о вјери од овог Радоњића и зато га треба добро запамтити. Не због тога да би се по нечему памтио, него да би сваки нормалан човјек и прије него што Радоњић проговори знао о коме се ради!

Ништа бољи од овог Радоњића нијесу ни ови који објављују ова његова антисазнања. У овом случају то су РТЦГ и „Побједа“, што се могло и претпоставити.

Најновији чланци

Милан Кнежевић: Коњи, магарци и сијено!

Посланик у Скупштини и један од лидера Демократског фронта, Милан Кнежевић је путем свог Тwиттер налога коментарисао вијест да је вијеће Вишег суда у...

Подршка гуслара каолицији „За будућност Никшића“

Легендарни гуслар Бошко Вујачић и један од најбољих гуслара млађе генерације, Марко Шћепановић, дали су снжну подршку коалицији "За будућност Никшића" и Марку Ковачевићу....

Виши суд; Миго, нека ти је срећно 97.000 евра!

Вијеће Вишег суда у Подгорици, донијело је рјешење којим се обустваља кривични поступак против бившег градоначелника Подгорице Славољуба Стијеповића, који је у афери „Коверта“...

Представљамо: Нови (46) број „Гласа Холмије“

Према ријечима главног и одговорног уредника Горана Киковића из штампе је изашао нови број часописа за књижевност,историју и културу ''Глас Холмије'',који излази на српском...

Ко се то брука и ко се то не стиди: Вијенац и тробојна трака у јарку цетињског комунизма!

Пише: Иван Милошевић Јучерашњи жупски инцидент учинио ми се као дио предизборне кампање и могао се ставити у тај шешир и кренути даље. Међутим, овај...